Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
Sandıklı'da "Melodiden Başarıya" Müzik Ziyafeti!
01:56
Çay İlçesini Üzen Kayıp: Sarraf Ramazan Taşpınar Vefat Etti
01:43
Eskişehirspor Şampiyonluğu Coşkuyla Kutladı: Ceza Sahnedeydi!
01:37
Kütahya Sallandı: Simav'da Orta Şiddetli Deprem Oldu!
Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Recep Yazgan
  3. Türkiye'de PKK meselesi vardır
01 Ekim 2021 - 00:13

Türkiye'de PKK meselesi vardır

01 Ekim 2021 - 00:13
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'de PKK meselesi vardır
Recep Yazgan

Önceki yazımda demiştim ki;

‘Kürt Meselesi üzerinden yapılan tartışmalar tamamen sunidir ve merkezinde Kürt meselesi değil Kürt oylarının taksimatı meselesi vardır.

Çünkü Türkiye’de Kürt Meselesi yoktur, PKK meselesi vardır.

Çünkü Kürt meselesi, yani Kürtlerin demokratik hakları meselesi AK Parti iktidarı boyunca yapılan iyileştirmelerle çözülmüş, hal yoluna konulmuştur.

Hak ve özgürlükler bakımından Türkiye’nin doğusuyla batısı arasında fark yoktur’

Saniyen, HDP’nin 11 maddelik ‘Tutum Belgesi’nde; Pazartesi yazdıklarımızın Perşembe tasdik edilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim.

Şimdi bakalım şu ‘Tutum Belgesi’ne ve görelim ki, HDP, Avrupa’da örneklerini gördüğümüz ‘Yeşiller’ türünden partilere tastamam ‘evrilmek’ üzere kabuk değiştirmeye çalışmaktadır.

Parti içindeki, ‘Devrimi kırdan mı yoksa şehirden mi yapalım?’ tartışmaları, ‘Devrimi Kırşehir’den yapalımcıların galibiyetiyle neticelenmiş gibi görünse de, bu tercih mecburiyeti köprüyü geçene kadardır.

Yavuz medyanın Tutum Belgesi’nden bahsederken öne çıkardığı ‘Çözümün adresi, Meclis’ vurgusu, pratikler ve tecrübeler göstermiştir ki gerçekçi değildir.

‘HDP Başkanlık Sistemine’ neden karşı olsun?’ diye soracaktım ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilmesi için ‘ilkesel buluşma’ vurgusunun Millet İttifakı’na göz kırpıyor olmaktan öteye bir anlam ifade etmeyeceği için vazgeçtim.

Yoksa dereyi geçer geçmez veyahut geçemeyince parti içindeki, ‘Asıl muhatap İmralı’dırcılar’, ‘madem ayrılamıyoruz, federasyona razı olalım’ teklifini yine savunulur hale getireceklerdir.

Keşke yazdıkları ve söyledikleri gibi, “Meclis, diyalog ve çözüm zeminini kurarak, demokratik müzakere yöntemleriyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına önayak ve odak olmalıdır” düşüncelerinde tutarlı olabileceklerine inanabilsek.

Ve keşke güçlü demokrasiyi vurgularken, Tarafsız ve bağımsız yargı derken, Kayyım rejimi değil halk iradesi’ yazarken ‘Kürt sorununda demokratik çözüm’ talep ederlerken tarihi gerçekleri göz önüne alarak hareket etselerdi.

“Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunu Kürt sorunudur” derken Kürt meselesi olarak ortaya koydukları ‘anadili hakkı’…

Ki bu da sorun değildir; bu hak kullanılmaktadırlar.

Türkiye’de herkes anadilini öğrenmekte ve konuşmakta serbesttir.

Ve keşke, ‘Barışçı dış politika’yı savunan bir parti oraya iki satır, “Oyunuzu attığınız zaman aklınıza Öcalan gelsin”, “PKK sizi tükürüğüyle boğar tükürüğüyle...”, “Biz sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz” ve “Daha biz başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini...” sözlerinden ötürü özeleştiri cümlesi koyabilselerdi.

Bu sözler, bu tehditler, bu savaş çığırtkanlığı ve bu terör sevici tutumlar görmezden gelinerek hazırlanan bir Tutum Belgesinin tutarlılığından bahsedilebilir mi?

‘Kadına özgürlük ve eşitlik’ maddesinde, kadınların eşit ve özgür hayat haklarının her tür güvenceye kavuşturulması için denenmiş ve terkedilmiş İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden geçerli hale getirilmesi ve uygulanmasını savunmak, HDP’nin doğmuş olduğu coğrafyaya has ve hususi çözüm yollarını teklif etmesi gerekirken, Avrupa Birliği’nin ve Yeşiller Partisi’nin tezlerini kes, kopyala, yapıştır usulüyle metne iliştirmesi derslerine çalışmamış olduklarını gösteriyor.

Yakın ve Ortadoğu’nun demokrafik yapısı göz önüne alınarak geliştirilecek çözüm yollarını bekleyeduralım, Güneydoğu’nun bölgesel ve sosyo ekonomik hassasiyetlerini bile ıskalıyor olmaları başka nasıl izah edilebilir?

‘Ekonomide adalet’, maddesinde; ‘Hakça Dağıtım Programı’, halkın elektrik, doğalgaz, su, internet gibi temel ihtiyaçları ‘Sosyal Haklar Programı’ kapsamında ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz sağlanması gibi sosyalist çareler çok fantastik de olsa bir çözüm önerisi düşünülmüş olması bakımından kıymetlidir.

Ve yine Yeşillerden tornistan; Doğaya Saygı ve ‘gençler için özgür hayat’ maddeleriyle son bulan HDP’nin Tutum Belgesi inandırıcılıktan ve uygulanabilirlikten uzaktır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Suat Kılıç yeniden refahı bulabilir mi! - 13 Haziran 2023
  • Resulullah'ın istihbarata verdiği ehemmiyet - 08 Haziran 2023
  • Elin Musk'larıyla, Zuckerberg'leriyle buraya kadar! - 15 Mayıs 2023
  • Teröristten Halk Kahramanı Çıkarma Projesi - 09 Mayıs 2023
  • Silelim iftiraların, yalanların, çamurların izini… - 02 Mayıs 2023
  • TOKİ ne yapmalı! - 27 Nisan 2023
  • Meral Akşener'in danışmanı Erdoğan'dan helallik istedi! - 17 Nisan 2023
  • Ben Kemal, ge le mi yo rum! - 10 Nisan 2023
  • CHP Türk milletine borcunu ne zaman ödeyecek! - 06 Nisan 2023
  • Barış Atay sen bizi ne ara yargılayacaksın! - 03 Nisan 2023
  • İYİ Parti yanıyor…. - 30 Mart 2023
  • Sel felaketleri depremlerin etkisiyle mi oluştu! - 27 Mart 2023
  • Anketörün dilemması - 24 Mart 2023
  • Kalk bakalım Bay Kemal! - 20 Mart 2023
  • Millet Beşten Küçükmüş! - 10 Mart 2023
  • Millet İttifakı'nın dayanılmaz çaresizliği - 06 Mart 2023
  • Enflasyonu kontrol edilemeyen emlak fiyatları körüklüyor! - 03 Mart 2023
  • Yatırım maksatlı konut alımı zorlaştırılmalı - 28 Şubat 2023
  • Bütün deprem kitaplarını yakıp, yeniden yazdıracağım! - 23 Şubat 2023
  • Deprem Kader, bilim tedbirdir - 16 Şubat 2023
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Köşe Yazarları
 Şaban Öztürk
Şaban Öztürk
AYDIN (!) PARAZİTLER.!
Bir Umut Kırıntısı
Yalçın Sevim
Bir Umut Kırıntısı
İYİLİK TİMSALİ-TURGAY TANÜLKÜ
Lokman ÖZKUL
İYİLİK TİMSALİ-TURGAY TANÜLKÜ
Mustafa ŞENGÜL
Mustafa ŞENGÜL
Afyonspor'un Kıymetini Bilemedik!
Yasin Şen
Yasin Şen
BİR GÜNÜN SONUNDA
Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU
Muhammed Rıdvan SADIKOĞLU
VİCDANIN YÜKSELİŞİ
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da Motosiklet Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da Motosiklet Kazası: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Afyon'da Gençlerin Muay Thai Şöleni! 47 İlden Yıldızlar Buluştu
Afyon'da Gençlerin Muay Thai Şöleni! 47 İlden Yıldızlar Buluştu...
Başmakçı'da Coşku Dolu 19 Mayıs Kutlaması!
Başmakçı'da Coşku Dolu 19 Mayıs Kutlaması!
ESOB Başkanı Cengiz Üstün'ün Acı Günü
ESOB Başkanı Cengiz Üstün'ün Acı Günü
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, sokak satıcılarına darbe vurdu
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, sokak satıcılarına darbe vurdu
ADD Gençliği Ata'nın İzinde Ankara'da!
ADD Gençliği Ata'nın İzinde Ankara'da!
Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber