Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
17:57
Afyonkarahisar'da 28 Haziran 2026 nöbetçi eczaneler
17:27
Afyonkarahisar'da kayıp kadın baraj göletinde ölü bulundu
15:25
Afyonlu pehlivanlardan çifte başarı
13:38
Afyon Çakırköy'de gürültü ve trafik şikayeti
13:37
Kadir İnanır için Harbiye'de veda töreni düzenleniyor
13:17
Bolvadin'deki Düğün Kavgasında 1 Kişi Hayatını Kaybetti
13:12
Afyon Cenaze İlanı: Emine Yiğit Vefat Etti
03:08
Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? 28 Haziran tahmini açıklandı
03:07
Afyonkarahisar'da elektrik kesintisi: İşte 28 Haziran'da etkilenecek yerler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Milletvekili Ali Özkaya "Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır"
Siyaset
30 Mart 2020 - 16:06

Milletvekili Ali Özkaya "Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya küresel pandemi koronavirüs ile ilgili açıklama yaptı.

Siyaset
30 Mart 2020 - 16:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milletvekili Ali Özkaya “Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır”
Türkiye’de önceliğin halkın sağlığı olduğunu söyleyen Özkaya, “ABD’de sigortası olmayan genç tedavi olamayınca öldü. Yaşlı bir kadına 35 bin dolar fatura çıktı.  AK Parti olarak bugüne kadar böyle durumların yaşanmasına müsaade etmedik.” dedi. Özkaya Türkiye’nin ekonomik destekleri ile ilgili de açıklama yaptı.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya pandemi haline gelen koronavirüs salgını ve alınan tedbirler hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Özkaya “Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını ekonomik açıdan en gelişmiş ülkeleri bile kasıp kavuruyor. Bu duruma karşılık da dünya ülkeleri en sert tedbirleri alarak virüsün neden olduğu tahribatı engellemeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümetimizin etkili tedbirleri sayesinde virüs Türkiye’de olabildiğince geç görünmüştür. Ancak hükümetimiz diğer tedbir ve destekleri de adım adım uygulamaya sokarak virüsün yayılmaması için gerekli önlemleri almaktadır. Bu tedbirler insan sağlığı düşünülerek uygulamaya konulmakta olup ‘vatandaşın sağlığı her şeyden önce gelir’ anlayışıyla sağlık sistemine öncelik verilmektedir” dedi. 

 

“Batı ezikliği tanzimattan beri atalarının ruhunda var”

 

Bugün devletin aldığı tedbirleri eleştirenlere yönelik de bir açıklama yapan Özkaya şöyle dedi; “17 Ağustos depreminde deyim yerindeyse enkaz altında kalan dönemin hükümeti, deprem bölgesine 4 gün sonra ulaşmış, mağdur olan depremzedeler için topladığı yardım parasını da para bulamadığı için memuruna ödemişti. O günlerin sorumluları bugün en çok ihtiyacımız olan hastanelerle ilgili ‘ya hasta yoksa ne yapacağız’ diyerek adeta dalga geçmiş ve çıkıp hükümetimize tek bir telafi cümlesi sarf etmemiştir. Batı ezikliği tanzimattan beri atalarının ruhunda olanların Avrupa’da yaşayan Türklerden bizlere gelen ‘Avrupa’da şartlar Türkiye’den daha ağır vaziyette ve insan hakkı diye biç bir şey yok. Türkiye’ye dönmek istiyoruz’ çağrılarından bihaberlerdir.”

 

“ABD’de sigortası olmayan genç tedavi olamayınca öldü”

 

Özkaya açıklamasında, “Dünyanın süper gücü olarak gösterilen Amerika’daki sağlık sitemi koronavirüsü karşısında etkisiz kalmış ve bütün Amerikalılar tarafından eleştiri odağı haline gelmiştir. ABD’de 17 yaşındaki bir genç sigortası olmadığı için hastane tarafından tedavi edilmeyip hayatını kaybetmiştir. Yine ABD'de sigortası olanlara 600, olmayanlara 1500 dolara corona testi yapılıyor. ABD'de yeni tip Corona virüs (Covid-19) için tedavi gören bir kadına yaklaşık 35 bin dolar fatura çıkıyor. Bizde 0/18 yaş genel sağlık sigortalına tabi. Corona Vürüs tedavisi ve testi herkese ücretsiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Ülkemizin önceliği halkın sağlık ve refahıdır”

 

Ülkemizdeki mevcut sağlık sisteminin ise vatandaşların öncelikle sağlığını, hijyen ve konforunu düşünerek bunu en ekonomik şekilde vatandaşlarına sunan bir sistem olduğunu vurgulayan Özkaya mesajında, “Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle yapılan şehir hastaneleri halihazırda diğer hastalıklara karşı olduğu gibi virüs salgınına karşıda önemli hizmet verme kapasitesine getirilmiştir. Afyonkarahisar özelinde de modern hastanelerimiz ve teknolojik sistemlerimiz hemşerilerimize hizmet vermektedir. İlimizde virüs salgınına karşı alınması gereken sağlık tedbirleri de uygulamaya konulmuş olası vakalar için gerekli önlemler alınmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

“Devletimiz ekonomide de gerekli desteği sağlamaktadır”

 

Açıklamalarına devam eden Özkaya “Virüsün yayılmaması için vatandaşların evlerinde kalması dolayısıyla ekonomide bir takım duraklamalar olduğu görülmektedir. Bu durumu gören Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak da birbiri ardına ekonomik paketler açıklamaktadır.  Bu paketlerde esnaflarımız ve çiftçilerimiz başta olmak üzere hemen hemen herkesi ilgilendiren destek ve teşvikler yer almaktadır. Bu kapsamda bazı vergilerin uygulanması ve ödeme süreleri ertelenmiş, bir takım şartları sağlayan firmalara ve işletmelere ilave finansman desteği sağlanması kararlaştırılmıştır. Yine bankalarımız tarafından kredi kartı ödemeleri Haziran sonuna kadar ertelenebilecek olup esnaflarımıza kredi desteği sağlanacaktır. 2 milyon dar gelirli aileye 1000 TL nakit destek verilecek olup, en düşük emekli aylığı 1500 TL ye çıkarılmıştır. Ayrıca emeklilerimize iktidarımız döneminde getirilen bayram ikramiyesi uygulaması bu dönemde erken uygulanacaktır” dedi.

Reklam
# ali özkaya# ali özkaya tbmm# ali özkayacan# ali özkaya eşi# ali özkaya kardeşi
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
DEVA Partisi İl Başkanı Kocatürk’ten otel yıkımı sonrası açıklama
DEVA Partisi İl Başkanı Kocatürk’ten otel yıkımı sonrası açıklama
Afyonkarahisar Heyetinden Bakan Uraloğlu’na Ziyaret
Afyonkarahisar Heyetinden Bakan Uraloğlu’na Ziyaret
Hasan Arslan Bakan Çiftçi ile Bir Araya Geldi
Hasan Arslan Bakan Çiftçi ile Bir Araya Geldi
Afyonkarahisar heyeti İl Başkanları Toplantısı’na katıldı
Afyonkarahisar heyeti İl Başkanları Toplantısı’na katıldı
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Afyon Cenaze İlanları: 27 Haziran 2026 Defin Bilgileri
Afyon Cenaze İlanları: 27 Haziran 2026 Defin Bilgileri
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Isparta’da tur kazası: 5 ölü
Isparta’da tur kazası: 5 ölü
Çay Belediyesi 4 Günlük Festival Programını Açıkladı
Çay Belediyesi 4 Günlük Festival Programını Açıkladı
Son Yorumlananlar
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un "Ammuriyeli Selman" kitabı okurlarla...
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
Emirdağ'da evde bakım hizmetleri kapsamı genişletildi
Emirdağ'da evde bakım hizmetleri kapsamı genişletildi

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber