Afyonkarahisar'da sağlık altyapısını güçlendirecek yatırımlardan biri daha uygulamaya alındı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin artan hasta yoğunluğunu hafifletmek ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla Zafer Mahallesi'nde yapılacak İsmail Kumartaşlı Semt Polikliniği için temel kazı çalışmalarına başlandı.
Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ile hayırsever Kumartaşlı Ailesi arasında yapım protokolünün imzalanmasının ardından uygulama projeleri tamamlandı ve sahada inşaat süreci resmen başladı. Hayırsever katkısıyla inşa edilecek sağlık tesisine İsmail Kumartaşlı'nın adı verilecek.

20 poliklinik ve modern sağlık birimleri yer alacak
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin üçüncü basamak sağlık tesisi statüsüne yükselmesiyle birlikte uzman hekim ve yan dal uzmanı sayısında önemli artış yaşandı. Sağlık Bakanlığının gerçekleştirdiği yeni hekim atamalarıyla branş çeşitliliğinin genişlemesi mevcut poliklinik alanlarının kapasitesini zorlayınca yeni bir sağlık yatırımına ihtiyaç duyuldu.
Bu kapsamda Zafer Mahallesi 134 ada 6 parselde, Hazine ve belediye mülkiyetindeki, İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 2 bin 500 metrekarelik alanda yeni semt polikliniği inşa edilecek. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine bağlı hizmet verecek tesiste ilk etapta 20 poliklinik bulunacak. Yaklaşık 1.500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak merkezde ayrıca 50 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alacak.

Laboratuvar ve radyoloji hizmeti de sunulacak
Yeni sağlık tesisinde yalnızca poliklinik hizmeti verilmeyecek. Acil muayene ve müşahede alanlarının yanı sıra laboratuvar ile radyoloji ünitesi de hizmet verecek. Böylece vatandaşlar birçok tetkik ve muayene işlemini aynı merkezde yaptırabilecek.
Doğu bölgesindeki mahallelere önemli kolaylık sağlayacak
Semt polikliniğinin hizmete girmesiyle birlikte özellikle Zafer, Harbiş, Ataköy, Sahipata ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak. Aynı zamanda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ana yerleşkesindeki hasta ve araç yoğunluğunun azalması beklenirken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevularda bekleme sürelerinin de düşmesine katkı sağlanacak. Branş bazlı poliklinik hizmetlerinin yaygınlaşmasıyla erken tanı ve tedavi süreçlerinin daha etkin yürütülmesi için önemli bir altyapı oluşturulacak.

İl Sağlık Müdürü Öztürk: Fiziki kapasitemizi güçlendiriyoruz
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Hakkı Öztürk, kentte sağlık hizmetlerine olan talebin sürekli arttığını belirterek, Devlet Hastanesinde uzman hekim kadrosunun güçlenmesine paralel olarak fiziki kapasitenin de artırılması gerektiğini ifade etti.
Semt polikliniğinin hem ana hastanedeki yoğunluğun azaltılmasına hem de özellikle kentin doğu kesiminde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşmasına katkı sunacağını dile getiren Öztürk, yatırımın MHRS randevu bekleme sürelerinin azaltılmasına da destek vereceğini söyledi.
Öztürk ayrıca, Afyonkarahisar'ın sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımların sürdüğünü belirterek projeye destek veren hayırsever Kumartaşlı Ailesi'ne teşekkür etti.
İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak İsmail Kumartaşlı Semt Polikliniği'nin, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin hizmet kapasitesini artırmasının yanı sıra kent genelinde sağlık hizmetlerinin daha dengeli ve erişilebilir şekilde sunulmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Afyon Kent Haber'i tercih edilen kaynağınız yapın
Haberlerimizi Google Arama'da daha sık görmek için tek dokunuşla tercih edilen kaynak olarak ekleyebilirsiniz.














