Anasayfa
  • Sivil Toplum
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:53
Trump imzaladı: İran ile ticaret yapana %25 ek gümrük vergisi
01:49
Asım Kocabıyık Anaokulu Öğrencileri Deprem Kahramanlarını Unutmadı
01:27
Milletvekili Hasan Arslan depremin 3. yılında çalışmaları değerlendirdi
01:21
Bakan Yılmaz Tunç Afyonkarahisar'da iş dünyasının taleplerini dinledi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu aşevleriyle 20 bin kişiye günlük sıcak yemek ikram ediyor
Gündem
11 Şubat 2023 - 13:10

Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu aşevleriyle 20 bin kişiye günlük sıcak yemek ikram ediyor

Deprem Bölgesinde zamana karşı mücadele devam ederken Afyonkarahisar Belediyesi tüm birimleriyle çalışmalara destek oluyor. Ayrıca belediye kurduğu aşevleriyle 20 bin kişiye günlük sıcak yemek ikram ediyor.

Gündem
11 Şubat 2023 - 13:10
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Afyonkarahisar Belediyesi, kurduğu aşevleriyle 20 bin kişiye günlük sıcak yemek ikram ediyor
 60 Tır ve kamyon yardımı
 20.000 Kişilik 2 Aşevi 
 16 Kamyon/ 6 İş Makinesi 
 22 Çöp Kamyonu
 2 Vidanjör/ 1 Su Arıza Bakım Aracı-Su Tankeri
 6 Pikap/ 6 Tuvalet Kabini 
 5 Jeneratör-Işık Kulesi-Ekskavatör
 4 Kırıcı hilti
 2 itfaiye aracı 
 9 İtfaiye personeli
 2 inşaat mühendisi/ 2 inşaat teknikeri
 15 Zabıta personeli
 61 Fen İşleri Destek Personeli
 12 AFAD Gönüllüsü personel
 40 Temizlik işçisi 
 30 Su Kanalizasyon Personeli 
 1 Cenaze nakil aracı/ 2 personel/ 300 adet kefen

 10 Yüntaş teknik Personeli ile birlikte belediye personelimizin tamamı deprem bölgelerinde hem yardımların ulaştırılmasında hem de arama kurtarma çalışmalarına hizmet ediyor. Toplama merkezlerinde ise halkımızın desteği ile toplanan yardımlar deprem bölgelerine gönderildi. 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından personellerimiz ve ekipmanlarımız deprem bölgesine gönderildi. Tüm gücü ile afet bölgesi için seferberlik başlatan Belediyemiz, Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş koordinasyonunda Hatay ilimiz başta olmak üzere deprem bölgelerinde arama kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ediyor. Bölgede en çok ihtiyaç duyulan iş makinesi ve uzman insan gücü Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te sevk edildi. Enkaz ve arama kurtarma konularından ekiplerimiz ve iş makinelerimiz yoğun gayretle yaraları sarmak için görev yapıyor.

AFAD koordinasyonunda çalışan destek ekiplerimiz, bölgeye giden yardımların ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıtılmasında da görev alıyor. Belediyemize ait su tankerleri, vidanjörler, su arıza ve bakım aracımız su ihtiyacı bulunan noktalara dağıtım yapıyor. Bir yandan da su ile ilgili arızaların oluşmasını engelleyici çalışmalar yapılıyor.

İş Makinelerimiz ise Arama Kurtarma Ekiplerinin rahat bir şekilde göçük altındaki vatandaşlara ulaşabilmesi için enkaz ve moloz kaldırma işlemi yürütüyor. Su ve kanalizasyon ekibimiz ise Hatay'da AFAD İl Binasının tıkanık olan gider ve lavabolarını temizledi.

İtfaiye ekiplerimizde bölgede seferberlik ilan etti. Arama kurtarma çalışmarına destek veren itfaiye personelimiz depremzedelerin de yardımına koşuyor. Enkaz kaldırma ve destekleyici çalışmalar da gerçekleşetiren ekiplerimiz afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüryor. Gaziantep'te 2 itfaiye aracımız 9 personelimiz canla başla mücadeleye katkı sağlıyor. 

7/24 SÜREN SICAK YEMEK İKRAMI

Bölgede en temel ihtiyaçlardan yemek konusunda da ekiplerimiz gün boyu sıcak yemek yaparak ikramlarda bulunuyor. 20 bin kişilik 2 aşevimiz depremzedelere ve orada bulunan ekiplere çeşit çeşit 7/24 sıcak yemek servis ediyor. Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş'ta ihtiyaçlar doğrultusunda ekiplerin yaptığı çalışmalara katılırken aynı zamanda depremzedelere de yemek ikramlarında bulunuyor. 

TÜM İMKÂNLARIMIZLA SEFERBERİZ

Deprem bölgesinin her türlü ihtiyacının karşılanması noktasında seferber olduklarını ifade eden Belediye Başkan Mehmet Zeybek, depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu ve Yaraları birlik ve beraberlik içerisinde saracağız mesajı verdi. Başkan Zeybek; İlk günden itibaren deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda kullanmak üzere gerekli olan iş makinası, araç ve ekipmanlarımızı yola çıkardık. Afyonkarahisar Hatay'dan sorumlu şehir olarak tayin edildi. Hatay başta olmak üzere Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman'a da destekleyici ekipler, ekipmanlar ve yardımlar gönderdik. İhtiyaç olması halinde de personel ve ekipman desteğini sürdüreceğiz. Biz gücümüz nispetinde Belediyemiz imkânlarınca personel, araç gibi maddi ve manevi tüm desteklerimizi deprem bölgelerine görevlendirdik. Kardeşlerimizin yanındayız, acılarını paylaşıyoruz. Bu zor günleri birlik beraberlik içerisinde atlatacağız. Ülkemize, Türkiye'mize, milletimize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız desteklerimiz onlarla. Cenab-ı Hak bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın diye dua ediyorum dedi.

# Afyonhaber# Afyon Haber# Afyonkarahisar belediyesi# deprem
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bakan Yılmaz Tunç Afyonkarahisar'da iş dünyasının taleplerini dinledi
Bakan Yılmaz Tunç Afyonkarahisar'da iş dünyasının taleplerini dinledi
AFJET'in Gelecek Dönem Yatırımları Masaya Yatırıldı
AFJET'in Gelecek Dönem Yatırımları Masaya Yatırıldı
TOKİ'den sürpriz konut kararı: Bazı illerde kura yapılmayacak
TOKİ'den sürpriz konut kararı: Bazı illerde kura yapılmayacak
Afyonkarahisar'da 13 ilçede 39 göl ve gölete balık bırakıldı
Afyonkarahisar'da 13 ilçede 39 göl ve gölete balık bırakıldı
Çok Okunan Haberler
Afyon-Konya yolunda Trafik Kazası: Eski Muhtar Karamoçu Hayatını Kaybetti
Afyon-Konya yolunda Trafik Kazası: Eski Muhtar Karamoçu Hayatını Kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: Seçkin ve Baskal Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Seçkin ve Baskal Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da aile içi şiddet olayı: Baba şikayetçi oldu
Afyonkarahisar’da aile içi şiddet olayı: Baba şikayetçi oldu
Afyon Cenaze İlanı: Kenar Ailesinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanı: Kenar Ailesinin Acı Günü
Kırklareli ve Tekirdağ’da kar ve buzlanma eğitimi durdurdu
Kırklareli ve Tekirdağ’da kar ve buzlanma eğitimi durdurdu
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Savaşa hazırız ama hedefimiz çatışmayı önlemek
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Savaşa hazırız ama hedefimiz çatışmayı...
Son Yorumlananlar
Salim Bağcıman, Yıllar Sonra Müzik Arenasına Geri Dönüyor!
Salim Bağcıman, Yıllar Sonra Müzik Arenasına Geri Dönüyor!
Emirdağ'da Gönül Sohbetleri Yeniden Düzenleniyor
Emirdağ'da Gönül Sohbetleri Yeniden Düzenleniyor
Afyonkarahisar’dan Mekke’ye Karayoluyla Hac Yolculuğu
Afyonkarahisar’dan Mekke’ye Karayoluyla Hac Yolculuğu
Serkan Koyuncu maaşını depremzedelere bağışladı
Serkan Koyuncu maaşını depremzedelere bağışladı

Ana Sayfa
Sivil Toplum
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber