Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:01
Afyonkarahisar’da Yaz Kur’an Kurslarını 35 Bin Öğrenci Tamamladı
01:58
Afyonkarahisar’da İlaç Araştırmalarına Yeni Merkez: PharmAFSU Açıldı
01:56
Eski Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, 5 Bin 915 Mezunun Törenine Katıldı
01:47
İl Müftüsü İmamoğlu, İhsaniye'deki Açılış ve Gökyüzü Etkinliğine Katıldı
01:46
Marsyas Festivali’nin İkinci Gününde Çocuklar Eğlenceye Doydu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vali Gökmen Çiçek Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katıldı
Gündem
29 Nisan 2021 - 00:23
Güncelleme: 29 Nisan 2021 - 00:26

Vali Gökmen Çiçek Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katıldı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Sultandağı'nda birtakım araştırmalar yaparak, ziyaretlerde bulundu. Sonrasında Dünyaca ünlü Afyon Kirazının Afyonkarahisar’daki üretim merkezlerinden Sultandağı kiraz bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katıldı.

Gündem
29 Nisan 2021 - 00:23
Güncelleme: 29 Nisan 2021 - 00:26
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vali Gökmen Çiçek Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katıldı
Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Sultandağı Kaymakamı Önder Koç, Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz ile başka ilgililer eşlik etti.

Tarihi Kent Meydanı Projesini İnceledi

Vali Gökmen Çiçek, ilk önce Sahipata Kervansarayı, Çifte Hamam, Laleli Çeşmesi, Çarşı Camii çevresinin tarihin dokuya ideal olarak düzenlendiği Sultandağı Tarihi Kent Meydanı Projesi kapsamında devam eden çalışmaları inceleyerek, gelinen adım ve yapılacak çalışmalar konusu ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’dan veriler aldı.

200 Kadın İstihdam Edilecek

Sonrasında Tekstil Fabrikasına geçtiğimiz Vali Çiçek, İŞKUR desteği sayesinde açılan ve toplamda 200 bayanın istihdam edileceği İshaklı Tekstil Fabrikasında araştırmalarda bulunarak, firma yetkilisi Ahmet Tebeş’ten üretim ve uygulanan çalışmalar konusu ile ilgili veriler aldı. Vali Çiçek, üretime ve bayan istihdamına verdikleri katkı nedeniyle firma yetkilisi Tebeş’e teşekkür etti.

Muazzam İşler Ortaya Çıkıyor

Ziyaretlerinde Kadın Kültür Kooperatiflerinin üretim atölyelerini kesinlikle ziyaret eden Vali Çiçek, Sultandağı Kadın Kültür Kooperatifi yapısında açılan Tekstil Atölyesi’nde araştırmalarda bulundu. Kadınların ürettikleri el emeği mamüllerin üretim adımları ve kooperatifin genel hali ile ilgili veriler alan Vali Çiçek: “Ocak ayında bir bir açılmaya başlayan kooperatiflerimiz 4 ayda çok güzel çalışmalara imza attılar. Hayallerimizin ötesinde bir proje oldu. Her geçtiğimiz büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Ürettiğimiz çoğu ürün bundan sonra Türkiye genelinden talep görüyor ve birtakım kooperatiflerimizde siparişler yetiştirilemiyor. Kadınlarımız ürettikleri mamülleri çeşitlendiriyor, yeni mamüller ekliyor ve meydana şaşırtıcı işler çıkarıyor. Onların emekleri, bizlerin gayret ve takviyeleri ile inşallah çok iyi işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.  El emeği çantalar, polis bebekler ve Frig Vadisini simgeleyen Midas bebekleri araştıran Vali Çiçek, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilen bebeklere olan ilginin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İnsana Bambaşka Bir Güzellik Sunuyor



Baharın gelişiyle çiçek açan kiraz bahçeleri görenleri hayran bırakıyor. Dünyaca ünlü Afyon Kirazının mühim bir bölümünün üretildiği Sultandağı ilçesesinde Kiraz Bahçelerinde düzenlenen Kiraz Çiçeği Foto Safari etkinliğine katılan Vali Gökmen Çiçek, görenleri büyüleyen kiraz bahçelerinde araştırmalarda bulundu. Baharın simgesi kiraz içeklerinin hayran bıraktığını bildiren Vali Çiçek: “Bizim esrarengiz kent diye ifade ettiğimiz Afyonkarahisar'ın her yerinde ayrı bir güzellik var. Bugünde Sultandağı ilçesinin ünlü kiraz bahçelerindeyiz. Kiraz bahçeleri baharın gelişiyle çiçekler açmış, insana bambaşka bir güzellik sunuyor. Bunu hep beraber hem tanıtmak hem de görmek amacıyla Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve fotoğrafçı arkadaşlarla buralardayız” dedi.

Bu Güzelliği Herkes Görmeli

Türkiye'de ihraç edilen kirazın 3'te birinin Sultandağı'ndan karşılandığını ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Bu ciddi bir rakam. Yani Türk ekonomisine, Türk tarımına nasıl bir katkısı olduğunu düşünün. Avrupa başta olmak üzere bütün Dünyaya Sultandağı kirazını ihraç ediyoruz. Sultandağı kirazına Dünyanın en iyi kirazı diyoruz. Çünkü rengi, kokusu her yönüyle Sultandağı dağlarının ve göl bölgesinin bir arada meydana getirdiği klima etkileri bambaşka bir aRoma tadının meydana gelmesine yol açıyor. Bu lezzeti yerinde tatmaları ve bu güzelliği görmeleri amacıyla pandemi ardından herkesi Afyonkarahisar’a bekliyoruz” dedi.
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Afyonkarahisar’da Başladı
TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Afyonkarahisar’da Başladı
Afyonkarahisar'da Atıl Kalan Park İçin Vatandaşlar Soruyor
Afyonkarahisar'da Atıl Kalan Park İçin Vatandaşlar Soruyor
Afyonkarahisar gökyüzü meraklılarını ağırlıyor
Afyonkarahisar gökyüzü meraklılarını ağırlıyor
Afyonkarahisar’da Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji İlçe İlçe Açıkladı
Afyonkarahisar’da Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji İlçe İlçe Açıkladı
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyon Cenaze İlanları: 7 Ağustos 2026 Cuma Defin Bilgileri Açıklandı
Afyon Cenaze İlanları: 7 Ağustos 2026 Cuma Defin Bilgileri Açıklandı
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
Dinar'da beş gün sürecek festival programı açıklandı
Dinar'da beş gün sürecek festival programı açıklandı
Son Yorumlananlar
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Şuhut Belediye Oteli hizmetine ara verdi
Şuhut Belediye Oteli hizmetine ara verdi

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber