Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Karadeniz'de Fatih Sondaj Gemisinde İş Kazası: Personel Helikopterle Tahliye Edildi
12:22
Afyonkarahisar’da Kent Orkestrası 17 Ağustos’ta Masal Parkı’nda Sahne Alacak
11:54
Devlet Hastanesinden Emekli Doktor Vefat Etti
03:24
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
02:44
Ayşe Çetin Gönen'in Üçüncü Kitabı "Bebek Oyunları" Okurla Buluştu
02:42
Türk Voleybolu İstanbul’da Milli Takımlar Gala Gecesi’nde Buluştu
02:41
Trump’tan Hürmüz Boğazı ve İran İçin Yeni Gerilim Mesajı
02:22
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Türkiyeli araştırmacılar Endonezya G20/N20 Zirvesi'nde
Dünya
14 Kasım 2022 - 15:25

Türkiyeli araştırmacılar Endonezya G20/N20 Zirvesi'nde

Sinirbilim alanında küresel ölçekte seçkin bilim insanlarının yer aldığı Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) tarafından düzenlenen G20 - Neuroscience20 (BRAIN- SPINE- MENTAL- HEALTH) Zirvesi’nin 9’uncusu Endonezya’daki Bali adasında yapıldı.

Dünya
14 Kasım 2022 - 15:25
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiyeli araştırmacılar Endonezya G20/N20 Zirvesi'nde
Sinirbilim alanında küresel ölçekte seçkin bilim insanlarının yer aldığı Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) tarafından düzenlenen G20 - Neuroscience20 (BRAIN- SPINE- MENTAL- HEALTH) Zirvesi'nin 9'uncusu Endonezya'daki Bali adasında yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi, Endonezya'nın ev sahipliğinde Bali'de yapılıyor.

2013 yılında kurulan ve ABD başta olmak üzere sinirbilim alanındaki seçkin araştırmacıların yer aldığı Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği (Society for Brain Mapping and Therapeutics - SBMT) tarafından düzenlenen G20 - Neuroscience20 (BRAIN- SPINE- MENTAL- HEALTH) konferansının 9'uncusu bu yıl Bali'de yapıldı.

TÜRKİYE'DEN İKİ BİLİM İNSANI…

Konferansa Türkiye'den tek katılım sağlayan üniversite Üsküdar Üniversitesi olurken, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve beraberindeki araştırmacılardan Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, yürüttükleri çalışmalara ilişkin zirve kapsamında sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında ME+ Brain Initiative, Societyfor Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) adına Dr. Babak Kateb, Hindistan Brain Initiative adına Sandip Chatterjee, Asia - Pasific adına Dr. Asra Al Fauzi ve Sunder Vakfı Başkanı Keerthy Sunder zirve kapsamında N20'de açılış konuşmaları gerçekleştirdi. Bilim insanlarının gündeminde ise Kanser Tedavisi, İntihar Önleme, Nöroteknoloji, Bağımlılık Önleme ve Giyilebilir Teknolojiler başlıkları vardı.  

TÜRKİYE'DE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DİKKAT ÇEKTİ…

Dünya basınında da geniş yer bulan zirve kapsamında "Theta Burst and Neuromodulation Applications" başlıklı sunumuyla oturum başkanı Prof. Nevzat Tarhan ve "AI Based Neuroscience Applications and NP Model" sunumuyla Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel çalışmalarını paylaştı.

Nöroteknoloji odaklı çalışmaları uluslararası araştırmacıların ilgisini çekerken Prof. Nevzat Tarhan sunumunda nöromodülasyon tekniklerine ve rTMS'in elektriksel aktiviteyi nasıl etkilediğine dikkat çekti. Tarhan; nöromodülasyon teknikleri ve rTMS'nin depresyon, OKB tedavisinde ve komorbid psikiyatrik hastalıklarda kullanımını ve yan etkilerini ele aldı. NPİstanbul Hastanesi'nin bağımlılık, rTMS theta burst protokollerini ve nöronavigasyon destetli tedavi uygulamalarını 9 farklı ülkeden araştırmacılar ve eş zamanlı olarak Society for Brain Mapping and Therapeutics (SBMT) Youtube kanalı üzerinden olarak izleyicileri ile paylaştı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ HASTALIK SINIFLANDIRMA MODELİ…

Öte yandan Doç. Dr. Türker Ergüzel de NPİstanbul Hastanesi için tasarlanan ve Prof. Nevzat Tarhan tarafından patent başvurusu yapılan Yapay Zeka destekli hastalık sınıflandırma modelinin ilk versiyonu "NP Model" sunumunu gerçekleştirdi.

Özellikle artan veri çözünürlüğü ve boyutu ile birlikte yetersiz kalan geleneksel sınıflandırma algoritmaları yerine kullanılan LSTM, CNN mimarileri ile tasarlanan hastalık sınıflandırma modeli, OKB - Sağlıklı Kontrol grubu ve Bipolar - Sağlıklı Kontrol grupları için external validation işlemleri ile simüle edilerek araştırmacılar ile paylaşıldı.


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Trump’tan Hürmüz Boğazı ve İran İçin Yeni Gerilim Mesajı
Trump’tan Hürmüz Boğazı ve İran İçin Yeni Gerilim Mesajı
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren karar resmileşti
Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren karar resmileşti
İran ve ABD İsviçre’de masada
İran ve ABD İsviçre’de masada
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: 12 Ağustos 2026
Afyon Cenaze İlanları: 12 Ağustos 2026
Sinanpaşa’da Otobüs Kazası: 1 Ölü, 15 Yaralı
Sinanpaşa’da Otobüs Kazası: 1 Ölü, 15 Yaralı
Son Yorumlananlar
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar'da 27 akaryakıt istasyonu mühürlendi
Afyonkarahisar'da 27 akaryakıt istasyonu mühürlendi

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber