Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:25
Afyonkarahisar'da Ünlü Ailesinin Acı Günü: 43 yaşında vefat etti
01:16
Emirdağlı Genç Anne Belçika'da Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Vefat Etti
00:19
Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği başarılı gazeteci hayatını kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. SERTESER: YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI
Gündem
28 Kasım 2018 - 13:12

SERTESER: YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” toplantısında söz alarak önerilerini dile getirdi.

Gündem
28 Kasım 2018 - 13:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SERTESER: YAPISAL REFORMLAR YAPILMALI
“Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Akrones Otel’de gerçekleştirildi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen toplantıya Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Ahmet Deniz, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ile işadamları ve akademisyenler katıldı.

 

İTHAL ÜRÜN ENVANTERİ ÇIKARILMALI

 

Toplantıda söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Milli Teknoloji-Güçlü Sanayi Hamlesi hakkındaki önerilerini gündeme getirdi. Serteser, “Milli Sanayi ve Güçlü Teknoloji alanında yapısal reformların yapılması gerektiğine inanıyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız mevcut kurumları vasıtasıyla 1 milyon doların üstünde ithal edilen tüm ürünlerin envanterini çıkarmalıdır. Bu envanter, ülkedeki tüm üniversitelere, Teknokentler’e, Organize Sanayi Bölgeleri’ne, Kalkınma Ajansları’na, Ticaret ve Sanayi Odaları’na, Sanayi Odaları’na gönderilmelidir” dedi.

 

MİLLİ TEKNOLOJİDE MİLLİ SEFERBERLİK

Verilecek desteklerin bu envanter çerçevesinde sunulması gerektiğine dikkat çeken Serteser, “Bu envanter şehir bazında olabilir, TR33 bölgesinde olduğu gibi bölgesel anlamda olabilir. Bu kurumlardan oluşan bir komisyon kurulur. Kalkınma Ajansı vasıtasıyla sahaya çıkılmalı. Bu ürünleri hangi sanayicinin, hangi esnafın üretebileceği kimlerin bu konuda altyapıya sahip olduğu tespit edilip bunlar desteklenmelidir. Aslında bu, milli teknolojide milli seferberlik anlamına geliyor. Bunun acil bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

İHA VE SİHA HATIRLATMASI

Milli teknolojinin ne kadar önemli olduğunu İnsansız Hava Araçları ve Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın kullanımında görüldüğünü hatırlatan Serteser, “Biz milli teknolojinin ne kadar önemli olduğunu çok yeni anladık. İHA’lar ve SİHA’larda bize destek sağlanmadığı için bunları üretmeye ihtiyacımız vardı. Çok kısa zamanda da bunları operasyonlarda kullandık ve başarıya ulaştık. Burada milli teknolojinin ne kadar önemli olduğunu hükümetimiz ve devletimiz gördü. Biz milli teknolojinin önemini böyle anlamış olduk. Bu şekilde de bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Burada yapacağımız ilk iş, 1 milyon doların üzerinde ithal edilen mamul ve yarı mamullerin envanterinin çıkarılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

İHTİYAÇ FAZLASI TESİSE İZİN VERİLMEMELİ

Serteser, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yine bölgesel yaklaşımla her bölgede Orta ve Yüksek Teknolojili Bölgesel Organize Sanayi Bölgeleri kurulmalıdır. Bölgedeki Teknokentler’in burada ofisleri olmalıdır. Buradaki yöneticilerle akademisyenlerin ortak çalışma yapması gerekmektedir. Bakanlık tarafından acilen Kalkınma Ajansları’na şöyle bir görev verilmelidir:

 

Bütün bölgedeki sanayi envanteri de çıkarılmalıdır. Öyle sektörler var ki o sektörlerde ihtiyaç fazlası var. O sektörlere yatırım yapılıyor. Kimse de ‘Bu sektöre neden yatırım yapıyorsun’ diye uyarmıyor. Bu envanter çıkartılıp bölgedeki ihtiyaç fazlası tesisler varsa bundan sonra yapılacak tesislere ruhsat verilmemelidir. Zaten sanayi envanteri çıkarılıp hangi sektörlere ihtiyaç olduğu görüldükten sonra sektörlerdeki ihtiyaç fazlası tesislere izin verilmemeli, ruhsat verilmemeli. Ama bir kişi yatırım yapacaksa o bölgede ihtiyaç olan yatırımlara yönlendirme yapılmalıdır. Bu, ülkemizdeki kaynak israfını da önleyecektir. Küçük esnaf, küçük üretici mutlaka teknoloji ile buluşturulmalıdır. Yoğun sektörlerde kümelenme yapılarak bunların ihtiyaçları tespit edilip hepsinin kullanacağı ortak teknoloji tesisleri, üretim yapabileceği sistemlerle buluşturulmalıdır.”

EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar'da Gaziler Günü programında Vali Aktaş'tan anlamlı mesaj
Afyonkarahisar'da Gaziler Günü programında Vali Aktaş'tan anlamlı mesaj
Afyonkarahisar’ın Yeni Emniyet Müdürü Gökhan Demirtola Oldu
Afyonkarahisar’ın Yeni Emniyet Müdürü Gökhan Demirtola Oldu
Vali Yardımcısı Demir’den GSB Yurtlarına Denetim
Vali Yardımcısı Demir’den GSB Yurtlarına Denetim
Gençlerden Ahilik Haftası’nda Esnafa Ziyaret
Gençlerden Ahilik Haftası’nda Esnafa Ziyaret
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Afyonkarahisar'da Kutlu Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da Kutlu Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar Valiliği açıkladı: Görüntüler için inceleme başlatıldı
Afyonkarahisar Valiliği açıkladı: Görüntüler için inceleme başlatıldı
Afyon’da sosyal medya paylaşımı sonrası evinde silah bulundu
Afyon’da sosyal medya paylaşımı sonrası evinde silah bulundu
Sandıklı'da köy yollarında asfalt çalışmaları sürüyor
Sandıklı'da köy yollarında asfalt çalışmaları sürüyor
Son Yorumlananlar
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
AFYON ESOB TESİSİNE HAYRAN KALDI
AFYON ESOB TESİSİNE HAYRAN KALDI

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber