AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Muharrem ayının idrak edilmesi ve Aşure Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslam tarihinde derin izler bırakan olayların bu ay içerisinde yer aldığını belirterek, günün manevi atmosferinin toplumsal dayanışma ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini ifade etti.
Muharrem ayının Müslümanlar açısından önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Şahin, mesajında, “Men lehû aklün selîmün yektedî bi'l-Mustafâ / Akl-ı selîm sahibi Mustafa’ya (s.a.s.) tabi olur” sözlerine yer verdi. Şahin, bugün 10 Muharrem 1448’in idrak edildiğini hatırlatarak, Ehl-i Beyt’e duyulan sevginin daha güçlü hissedildiği, Kerbela hadisesinin hüznünün yeniden hatırlandığı ve Aşure Günü’nün manevi ikliminin yaşandığı anlamlı bir gün olduğunu kaydetti.
Aşure Günü’nün Manevi Önemi
Aşure Günü’nün yalnızca matem ve hüzünle anılan bir gün olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Şahin, İslam inancında bu günün birçok önemli hadise ile ilişkilendirildiğine dikkat çekti. Şahin, Hz. Âdem’in affedilmesi, Hz. Musa’nın Firavun’un zulmünden kurtuluşu, Hz. Nuh’un gemisinin selamete ulaşarak karaya oturması ve Hz. Eyyüb’ün yeniden sağlığına kavuşması gibi olayların Aşure Günü’nün manevi değerini artırdığını ifade etti.
Kerbela’nın Mesajına Vurgu
Mesajında Kerbela olayına da değinen Şahin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) torunu Hz. Hüseyin ile Ehl-i Beyt mensuplarını rahmet ve dualarla andıklarını belirtti. Kerbela’da yaşananların sadece tarihî bir olay olmadığını ifade eden Şahin, sabır, adalet, sadakat ve hakikate bağlılık gibi değerlerin insanlık için önemli bir miras olarak günümüze ulaştığını kaydetti.
Şahin, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret ederek, Aşure Günü’nün taşıdığı anlamların doğru şekilde idrak edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Birlik ve Beraberlik Temennisi
Mesajının devamında, Müslümanların Resulullah’ın sünnetine bağlı kalması ve Kerbela’nın öğretilerini hayatlarında yaşatması gerektiğini belirten Şahin, Allah’ın insanlara sunduğu nimetlere şükretmenin önemine dikkat çekti. Sağlık ve afiyet içerisinde bu mübarek günlere ulaşmanın kıymetli olduğunu ifade eden Şahin, hamd ve şükran duygularının canlı tutulması gerektiğini söyledi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün İslam âlemi, Türk milleti ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, toplumsal birlik ve beraberliğin daha da güçlenmesi dileğinde bulundu.













