Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:32
Afyonkarahisar’ın Yeni Emniyet Müdürü Gökhan Demirtola Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Saadet Partisi Afyon İl Başkanlığı Basın Açıklaması yaptı !
Siyaset
03 Ağustos 2020 - 11:35
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 - 15:21

Saadet Partisi Afyon İl Başkanlığı Basın Açıklaması yaptı !

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan Basın açıklaması yaptı

Siyaset
03 Ağustos 2020 - 11:35
Güncelleme: 04 Ağustos 2020 - 15:21
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saadet Partisi Afyon İl Başkanlığı Basın Açıklaması yaptı !
AKAN MÜSLÜMAN KANI KESİLEN KURBAN KANINDAN DAHA FAZLA
Bugün 03 Ağustos Pazartesi, Kurban Bayramımızın 4. Günü. Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ne yazık ki bu bayramı da buruk bir şekilde geçirdik. Koronavirüs sebebiyle bayramlarımızın eski tadı olmadı, olmuyor. İnşallah bu hastalıktan kurtulur ve normal yaşantımıza döneriz. Diğer taraftan İslam Dünyası kan ve gözyaşı içerisinde. Akan Müslüman kanı kesilen kuban kanından daha fazla. Bu durumun bir an evvel son bulması için hepimizin üzerine düşeni yaparak İslam Birliğini kurmalı ve dünyada yeniden barışı ve adaleti tesis etmeliyiz. Yeryüzünde zulmün olmadığı, gözyaşlarının mutluluktan aktığı bir dünyaya vesile olması ümidiyle Kurban Bayramımız mübarek olsun.

YOL KENARINDAKİ ÇÖPLERİ TOPLATMAK YETMEZ
Bayramlar bizim medeniyetimizde sadece yaşayanlara değil hayatını kaybedenlere de bayram olmaktadır. Bu bağlamda özellikle arefe ve bayram günlerinde kabir ziyareti yapılır. Belediyemiz de arefeden önceki gün temizlik görevlilerine talimat vererek mezarlık yolu üzerindeki çöpleri toplatıyor. Ancak Bayraktepe Mezarlığı yolunun tek sıkıntısı çöpler değil. Yol kenarlarındaki topraklar, yola sarkan ağaç dalları, yol kenarlarında filizlenen ağaçlar trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Bazı noktalarda iki araç geçişi bile zorlukla yapılmaktadır. Dolayısıyle  bu durum kazalara sebebiyet vermektedir. Burada meydana gelen her kazadan belediye mes’uldür, sorumludur. Allah rızası için şu yola bir bakın. 

YOL VE KALDIRM KENARLARINDAKİ AĞAÇLARA BUDAMA YAPILMALI
Şehir içi yollarda da durum çok farklı değil ne yazık ki. Ağaçların yollara sarkan dallarından dolayı araçlar yol kenarına yaklaşamamakta, bu durum trafik akışını olumsuz etkilemektedir. 100 binlerce TL değerindeki araçların boyalarına zarar vermektedir. Gerekli budamaları derhal ve düzenli olarak yapılması gerekir. Kaldırımlarda da aynı sıkıntı vardır. İnsanlarımız sarkan ağaç dalları sebebiyle eğilerek yürüyebilmektedir. Özellikle kavşak noktalarındaki dikilen ağaçlar ve güller de titizlikle takip edilmeli, görüş alanını kapatmaması sağlanmalıdır. 

KÖY VE KASABA YOLCULARI İÇİN DE KAPALI DURAKLAR YAPILMALIDIR.
Bu bağlamda yolcu indirme-bindirme durakları, bu işlem sırasında trafik akışını etkilemeyecek şekilde düzenlenmelidir. Köy ve kasabalardan gelen yolcuların durakları da iyileştirilmelidir. İnsanlarımızın araç beklerken güneşten ve yağıştan etkilenmeden bekleyebilecekleri kapalı duraklar yapılmalıdır. Bizce belediyenin en büyük görevi yaşamı kolaylaştırmaktır. Söz konusu hususlar ise çok az masrafla yapılabilecek işlerdir. Sadece biraz hassasiyet ve insan merkezli bir bakış açısına ihtiyaç vardır.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ YÜKSEK, MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
Virüs sağlığımız kadar ekonomimizi de etkilemiştir. Bu sıkıntılı süreçte artık her masraf kalemi sorgulanır hale gelmiştir. Bu bağlamda araç muayene ücreti adı altında TÜVTÜRK’ün almış olduğu ücret de haklı olarak tepkilere neden olmaktadır. Bilindiği gibi binek araçların iki yılda bir, ticari araçların ise her yıl muayene yaptırma zorunluluğu var. Sıra size geldiğinde 15-20 dakikalık bir kontrol için alınan ücret, egzost muayenesi ile birlikte 410 TL’yi bulmaktadır. Bu fiyatı bakanlık mı yoksa şirket mi belirliyor? Fiyat hangi kriterlere göre belirleniyor? Şirketin hizmet sunuş şartları bakanlığınıza göre uygun mudur? Bilindiği gibi her hangi bir ikram da bulunulmadığı gibi en temel ihtiyaçlar bile (lavabo ve mescid gibi) karşılanmamaktadır. Ayrıca insanlarımız ne zaman çağrılacağını bilemediğinden hep tedirginlik içerisindedir. Sıralamanın insanların görebileceği şekilde dışarıda dijital bir tabela şeklinde  bulunması sizce de uygun değil midir?  Bu ve gerekli diğer şartların yerine getirilmesi konusunda denetimler yapılmakta mıdır? Ulaştırma bakanlığının gerekli düzenlemeleri yaparak mağduriyetleri ortadan kaldırmasını bekliyoruz.

Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan.
# saadet partisi afyon il başkanlığı
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
AK Parti Afyonkarahisar’da 12 Eylül darbesinin 46. yıl dönümünü andı
AK Parti Afyonkarahisar’da 12 Eylül darbesinin 46. yıl dönümünü andı
Vali Aktaş’tan İkra’ya doğum günü ziyareti
Vali Aktaş’tan İkra’ya doğum günü ziyareti
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Kavak, Vatandaşlarla Buluştu
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Kavak, Vatandaşlarla Buluştu
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İntepe, Çobanlar'da gençlerle buluştu
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İntepe, Çobanlar'da gençlerle buluştu
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisarlı İş İnsanı Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi
Afyonkarahisarlı İş İnsanı Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: İki kişi vefat etti
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: İki kişi vefat etti
Afyonkarahisar’da TIR ile Elektrikli Bisiklet Çarpıştı: Yaşlı Çift Öldü
Afyonkarahisar’da TIR ile Elektrikli Bisiklet Çarpıştı: Yaşlı...
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Motorine 7,67 TL zam geliyor
Motorine 7,67 TL zam geliyor
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Son Yorumlananlar
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Emirdağ'da Koronavirüs hasta sayısında rekor artış
Emirdağ'da Koronavirüs hasta sayısında rekor artış

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber