Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Sandıklı Festivalinde İkinci Gün Coşkusu
02:59
Sultandağı’nda otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 2 yaralı
02:13
Afyonkarahisar'da Araç Sahiplerinin Tercihi: Halil Engin Oto Yıkama
02:11
Şarkıcı Cansever 59 yaşında hayatını kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Aydın'a büyük su yatırımları yaptık
Türkiye
11 Ocak 2021 - 11:16

Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Aydın'a büyük su yatırımları yaptık

Türkiye’nin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük hizmetleri olan, demokrasi şehidimiz Rahmetli Başvekil Adnan Menderes’in aziz hatırasını yaşatmak ve çalışkan, misafirperver Aydınlı hemşehrilerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için büyük yatırımlar yaptık.

Türkiye
11 Ocak 2021 - 11:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Aydın'a büyük su yatırımları yaptık
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile efeler diyarı güzel Aydın’a olan gönül bağım sebebiyle, Aydın’ın su yatırımları ve içmesuyu mes’elesiyle bizzat ilgilendim.

Aydın’ın su kaynaklarını değerlendirmek ve münbit topraklarını sulamak için son 
18 yılda baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu temin tesisleri ve taşkın koruma tesisi gibi pek çok su yatırımını Aydın’a kazandırdık. Aydın’a su ile alakalı takriben 7,2 milyar TL’lik muazzam bir yatırım yaptık. 12 baraj ve 7 gölet inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Takriben 480.000 dekar araziyi sulamaya açarak yıllık 676 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 92 dere ıslahı gerçekleştirerek aydın şehir merkezi, 112 yerleşim yeri ve 95.000 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk.

Aydın’ın 141 Yıllık Hayalini Biz Gerçekleştirdik…
İnşa ettiğimiz barajlardan biri de ülkemizin ve Dünya’nın sayılı barajlarından biri olan Çine Adnan Menderes Barajıdır. İlk olarak 1869 yılında Aydınlıların Sultan Abdülaziz’e ilettikleri, Aydınlıların 141 yıllık hayalini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak biz gerçekleştirdik. Sulama ve enerji faydası olan bu baraj aynı zamanda yıllık 180 milyon TL taşkın zararını da önlemektedir. 10.10.2010 tarihinde, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde 110 dev eserle birlikte bu tesisi bizzat yerinde hizmete almış ve demokrasi şehidimiz Rahmetli Adnan Menderesin adını yaşatmak için barajın ismi Çine Adnan Menderes Barajı olarak değiştirilmiştir.

Aydın’a kazandırdığımız barajlardan biri de Gökbel Barajıdır. Bu baraj çok önemli bir proje olup Çine Ovasında ve Koçarlı Bağarasında 215.840 dekar münbit araziyi cazibe ile sulayacaktır. Daha önce, sulanacak bu alanın terfi ile sulanması söz konusuydu. Bu durum çiftçilerimize ilave maliyet getirecekti. Ben araziyi bilen, inceleyen biri olarak projeyi yerinde incelemiştim ve araziyi cazibeyle sulayacak bir barajı planladık. Gökbel Barajının yapılması kararlaştırıldı. Bu barajın sağlayacağı faydayı hesap ederek bu barajın inşa edilmesi talimatını vermiştim. Gökbel Barajını inşa edilmesiyle, söz konusu bu arazilerin cazibe ile sulanması sağlanacaktır. Gökbel Barajı ve Koçarlı Bağarası Sulaması 1. Kısımda bulunan 31,5 km iletim hattı tamamlanmıştır.
 
Aydın’ın 2050 Yılına Kadar İçmesuyu Hazır…
Aydın’a kazandırdığımız daha pek çok baraj, gölet ve sulama tesisi var, ancak içinde bulunduğumuz kısmi kuraklık sebebiyle şehre kazandırdığımız muazzam içmesuyu çalışmaları daha ön plana çıkmaktadır. Aydın, turizm ve ziraatın birlikte olduğu bir il olması sebebiyle özellikle son 18 yılda büyüdü ve gelişti. Aydın şehir merkezinin nüfusu takriben 300.000’dir. Şehrin nüfusu arttıkça içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı da arttı. İktidara geldiğimizde Aydın’ın içmesuyu ihtiyacı yeraltı kuyularından karşılanıyordu, ancak su sıkıntısı baş göstermeye başlamıştı. Şehrin nüfusunun artmasıyla birlikte Aydın’a yeni su kaynakları getirmek gerekiyordu. Hazırlamış olduğumuz İçmesuyu Eylem Planı ile Aydın’ın mevcut nüfusunu ve içmesuyu kaynakları ile gelecekteki muhtemel nüfusunu dikkate alarak detaylı bir çalışma gerçekleştirdik.

Aydın’ın içmesuyu mes’elesini kökünden çözecek olan proje İkizdere Barajının inşa edilmesiydi. Ancak 1998 yılında temeli atılmasına rağmen 2003 yılına kadar barajın sadece %18’i tamamlanmıştı. O dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile İkizdere Barajının ödeneklerini arttırdık ve inşaat çalışmalarını hızlandırdık. İkizdere Barajı, İncirliova ilçesinin 5 km kuzeyinde İkizdere Çayı üzerinde inşa edilmiştir. Aydın’a ve burada yaşayan aziz kardeşlerimize olan muhabbetim sebebiyle projeyi bizzat takip ettim. Yapılan muazzam çalışmalar neticesinde baraj inşaatını tamamlayarak 14.05.2010 tarihinde su tutma çalışmalarına başlanmıştı. 05.08.2010 tarihinde, O dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız Aydın’a verdiği özel önemden dolayı, barajın açılışına bizzat katılmıştı ve tesisi hizmete almıştık.

İkizdere Barajı, 113 metre yüksekliğinde olup, 195 milyon m3 su biriktirme hacmine sahiptir. İkizdere Barajı ile birlikte üç kısım halinde inşa ettiğimiz takriben 75 km isale hattı, terfi merkezi ve günlük kapasitesi 65.000 m3 olan içmesuyu ileri arıtma tesisi hizmete alınmıştır. Netice olarak İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresinden alınan su ile inşa ettiğimiz regülatör, terfi merkezleri, isale hattı ve modern içmesuyu arıtma tesisiyle Aydın şehir merkezi ile 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar takriben 585.000 kişinin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanmıştır
.
İlçelerimize de Menba Kalitesinde İçmesuyu Sağlıyoruz…
Aydın şehir merkezinin içmesuyu ihtiyacını karşıladığımız gibi, ilçelerin de uzun yıllar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için büyük projeler gerçekleştirdik.
Koçarlı ilçesinin içmesuyu ihtiyacını inşa ettiğimiz 13,5 km isale hattı ve terfi merkezi ile İkizdere Barajı ve Tabakhane Deresinden karşıladık.
Aydın’ın en büyük ilçelerinden Nazilli, Kuyucak, Buharkent ve bu yerleşim yerlerine bağlı 10 adet yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını, 
2012 yılında hizmete aldığımız Karacasu Dandalaz Barajı ile karşılamak için muazzam bir proje geliştirdik. 16.03.2018 tarihindeki temel atma merasimine bizzat katıldığım proje ile Karacasu Dandalaz Barajı’ndan alınacak suyu 95,3 km uzunluğunda isale hattı, günlük kapasitesi 45.000 m3 olan ileri içmesuyu arıtma tesisi, 9 adet içmesuyu haznesi ve 3 adet terfi merkezi ile yerleşim yerlerine iletilecektir.

Çalışmaların devam ettiği bu tesislerle Nazilli, Kuyucak, Buharkent ve bu yerleşim yerlerine bağlı 10 adet yerleşim yerinin 2050 yılına kadar takriben 235.000 nüfusa yetecek içme ve kullanma suyu temin edilecektir.
 
Ayrıca sahil bölgesinde bulunan Kuşadası, Söke ilçeleri ile Davutlar ve Güzelçamlı yerleşim yerlerinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için Sarıçay Barajını projelendirdik. Çok uzun süre önce projelerini tamamlamamıza rağmen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının “DSİ’ye gerek yok, biz bu barajı Belediye olarak kendimiz yaparız.” diye söylemesi sebebiyle inşaatına başlamamıştık. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesinin Sarıçay Barajını inşa edemeyeceği anlaşılınca, Aydın Milletvekillerimizin ve vatandaşlarımızın talebi üzerine DSİ tarafından Sarıçay Barajının inşaat ihalesi yapılarak çalışmalarına başlamıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi, şayet DSİ’yi oyalamasaydı bu proje çoktan tamamlanarak hizmete alınacaktı. Sarıçay Barajı da tamamlanınca Aydın’ın tamamının içmesuyu mes’elesi çözülmüş olacaktır.
 
Biz Aydın için gereken bütün içmesuyu tesislerini inşa ettik. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesinin kayıp kaçakların azaltılması, eksik şebekelerin yenilenmesi ve iyi bir su yönetimi yapması büyük ehemmiyet arz etmektedir
.
Suyun yönetimi kolay değildir. Hiçbir şekilde hata kabul etmez. Bilgi, tecrübe, aşk ve heyecan gerektirir. Bugüne kadar Allah’a şükür Aydın’ımızı susuz bırakmadık.
Su Gibi Aziz Olunuz…
 
Prof. Dr. Veysel EROĞLU
# aydın# aydın haber# veysel eroğlu
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon Cenaze İlanları 3 Ağustos 2026: Bugün Kimler Vefat Etti?
Afyon Cenaze İlanları 3 Ağustos 2026: Bugün Kimler Vefat Etti?
Denize girmek için geldi, hayatını kaybetti: Gazi Uzman Çavuş Ünal Cak'tan acı haber
Denize girmek için geldi, hayatını kaybetti: Gazi Uzman Çavuş Ünal Cak'tan acı haber
Batman'da mezarlıkta silahlı saldırı: 3 ölü, 2 yaralı
Batman'da mezarlıkta silahlı saldırı: 3 ölü, 2 yaralı
Kazançlı Gelecek İçin Yatırımlık Arsa, İstanbul Satılık Arsa Portföyü
Kazançlı Gelecek İçin Yatırımlık Arsa, İstanbul Satılık Arsa Portföyü
Çok Okunan Haberler
Meteoroloji Afyonkarahisar için yeni hava tahminini yayımladı
Meteoroloji Afyonkarahisar için yeni hava tahminini yayımladı
Afyonkarahisar'ın tanınan ismi Ahmet Dikyamaç hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'ın tanınan ismi Ahmet Dikyamaç hayatını kaybetti
Afyon Cenaze İlanları 3 Ağustos 2026: Bugün Kimler Vefat Etti?
Afyon Cenaze İlanları 3 Ağustos 2026: Bugün Kimler Vefat Etti?
Afyon Cenaze İlanları: 6 Ağustos 2026 Perşembe
Afyon Cenaze İlanları: 6 Ağustos 2026 Perşembe
Afyonkarahisar'da iki avukat arasında silahlı kavga: 1 ağır yaralı
Afyonkarahisar'da iki avukat arasında silahlı kavga: 1 ağır yaralı
Afyon Cenaze İlanları: 7 Ağustos 2026 Cuma Defin Bilgileri Açıklandı
Afyon Cenaze İlanları: 7 Ağustos 2026 Cuma Defin Bilgileri Açıklandı
Son Yorumlananlar
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar Cenaze İlanları ( 11 Ocak 2021 )
Afyonkarahisar Cenaze İlanları ( 11 Ocak 2021 )

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber