Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
13:03
Dazkırı’da toplulaştırma tapuları dağıtılıyor
12:59
Türkiye Dünya Kupası'na veda etti
12:56
Emekli zammında yeni hesap ortaya çıktı
02:32
YKS'de kritik saat uyarısı
02:28
Türkiye’nin Paraguay sınavı
02:11
Ayvalık'ta Balkan heyecanı
02:09
Çay’da karne sürprizi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bölge
  3. Otopark sorununa mekanik çözüm!
Bölge
06 Temmuz 2022 - 08:36

Otopark sorununa mekanik çözüm!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin parklanma sorununu rahatlatacak Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’nde test süreci tamamlandı. Sürücülere araçlarını el değmeden park etme kolaylığı sağlayacak mekanik sistem, yakında hizmete girecek.

Bölge
06 Temmuz 2022 - 08:36
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Otopark sorununa mekanik çözüm!
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin parklanma sorununu rahatlatacak Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi'nde test süreci tamamlandı. Sürücülere araçlarını el değmeden park etme kolaylığı sağlayacak mekanik sistem, yakında hizmete girecek.

SAMSUN (İGFA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, birbiriyle entegreli iki projeyle hem otopark sorununun çözüldüğünü, hem de meydanın tarihi kimliğine yeniden kavuştuğunu söyledi.

Altyapı yatırımlarıyla Samsun'un trafik ve ulaşım problemlerini ortadan kaldırmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, otopark sorunlarını da çözüyor. Trafik açısından şehrin en yoğun meydanlarından Subaşı'nda inşa edilen mekanik sistemli ilk yeraltı katlı otopark, enerji verimliliği yüksek yazılımla hizmet verecek.

Subaşı Meydanı rekreasyon projesi kapsamında bin 472 metrekarelik alanda inşa edilen yeraltı otoparkı, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi, giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektörler ve her araca yönelik yangın söndürme sistemleriyle donatıldı.

TRAFİK KARMAŞASINA SON

2020 yılında ihale edilerek yapımına başlanan proje, 28 Milyon TL'ye mal edildi. Meydan çevresindeki trafik karmaşasını sonlandıracak mekanik sistemde, araçlar 3 ile 5 dakika arasında park edilip, geri getirilebilecek. Yoğun çalışma maratonunun ardından test süreci de tamamlanan otoparkın kesin kabulü de yapıldı.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜP, TARİHİ KİMLİK ÖN PLANA ÇIKTI

Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi'ne ilişkin son durumla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, birbiriyle entegreli iki projeyle hem otopark sorununu çözeceklerini hem de meydanı tarihi kimliğine yeniden kavuşturacaklarını kaydetti. Başkan Demir, "Hayata geçirdiğimiz mekanik katlı otopark projeleri ile şehrimizin tüm ilçelerinde trafik sorununa kökten çözüm bulmayı hedefliyoruz. Havza ve Çarşamba'daki mekanik katlı otopark inşaatları da bitme aşamasına geldi. Subaşı Meydanı'ndaki parklanma sorununu çözecek asansörlü mekanik otoparkımızın kesin kabulünü yaptık. Mühendislik, tasarım, yazılım aşamasında son teknolojili yerli sistemleri kullandık. Bu projeyle Samsun'a hem şehircilik anlamında estetik bir katkı sağlayacak hem de hemşerilerimize otoparkla ilgili teknolojik, pratik, ekonomik ve güvenilir bir hizmet sunmuş olacağız. Teknofest öncesinde de açılışını yapacağız" açıklamasını yaptı.

Meydanı tarihi kimliğine uygun estetikle turizme kazandıracaklarının altını çizen Başkan Mustafa Demir, rekreasyon çalışmalarına da değinerek şunları söyledi:

TARİHLE BULUŞMA NOKTASI

"Çalışmalarda mutlu sona yaklaştığımız Subaşı Meydanı Projesi'ne büyük önem veriyoruz. Tarihi orada yeniden gün yüzüne çıkarmanın heyecanını yaşıyoruz. Sultan 2. Abdülhamid Han'ın şahsi parasıyla yaptırdığı ancak günümüze sadece fotoğrafları kalan şehrimizin simgelerinden 8 kurnalı Hamidiye Çeşmesi'ni aslına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz. Bunun yanında tarihi Sa'di Mescidi'ni de Subaşı'nda yaşatacağız. Yani meydanın hem tarihi değerlerine sahip çıkıyor hem de park sorununu çözüyoruz."


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli İçin Şiddetli Sağanak Uyarısı: Su Baskınlarına Dikkat
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli İçin Şiddetli Sağanak Uyarısı: Su Baskınlarına Dikkat
Antalya'da Alkolsüz Otel Arayanlar Neden Bera Alanya'yı Tercih Ediyor?
Antalya'da Alkolsüz Otel Arayanlar Neden Bera Alanya'yı Tercih Ediyor?
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’de 16 Haziran hava durumu
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’de 16 Haziran hava durumu
Afyon, Denizli ve Uşak İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Verildi
Afyon, Denizli ve Uşak İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı Verildi
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar’da 16 Haziran’da büyük elektrik kesintisi yapılacak
Afyonkarahisar’da 16 Haziran’da büyük elektrik kesintisi yapılacak
Afyon Cenaze İlanları: 16 Haziran'da Defnedilecek İsimler Açıklandı
Afyon Cenaze İlanları: 16 Haziran'da Defnedilecek İsimler Açıklandı
Afyonkarahisar Çay'da Genç Kız Ölü Bulundu
Afyonkarahisar Çay'da Genç Kız Ölü Bulundu
Emirdağ’da eş zamanlı üstyapı çalışmaları sürüyor
Emirdağ’da eş zamanlı üstyapı çalışmaları sürüyor
Ece İrtem’in ölümüne ilişkin soruşturmada annesinin ifadesi ortaya çıktı
Ece İrtem’in ölümüne ilişkin soruşturmada annesinin ifadesi ortaya...
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’de 16 Haziran hava durumu
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli’de 16 Haziran hava durumu
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı...
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Doğaseverler Konya'nın yeşiline hayran kaldı
Doğaseverler Konya'nın yeşiline hayran kaldı

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber