Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:38
Turgay Şahin, AK Parti İl Başkanlığı görevini bıraktı
02:31
Afyonkarahisar'da 27 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mardin'de mali müşavirlerin sorunları masaya yatırıldı
Gündem
14 Ağustos 2023 - 09:27

Mardin'de mali müşavirlerin sorunları masaya yatırıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platformu 57.ci Bölge Toplantısını Mardin'de düzenlendi.

Gündem
14 Ağustos 2023 - 09:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mardin'de mali müşavirlerin sorunları masaya yatırıldı
Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platformu 57.ci Bölge Toplantısını Mardin'de düzenlendi.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen toplantıda Mali Müşavirlerin Mesleki Sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, TURMOB genel sekreteri Yahya Arikan ve12 İlin Mali Müşavir Temsilcisi olmak üzere yaklaşık 120 Mali Müşaviri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Mehmet Ali Kurtay, 12 ilin Mali Müşavir temsilcileri olmak üzere yaklaşık 120 Mali Musaviri Mardin'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Düzenlemiş olduğumuz toplantı mesleğimizin icrasında karşılaştığımız sorunların tespiti açısından çok önemli olduğunu belirten Kurtay," Bu sorunlara çözüm önerileri getirilmesi, Odalarımız arasındaki işbirliğinin kuvvetlendirilmesi ve paydaş kurumlarla diyalogların geliştirilmesi amaçlarıyla gerçekleştirilmektedir" dedi.

Her dönem farklı bir ilimizin ev sahipliği yaptığı toplantıyı bu kez Kadim şehrimiz Mardin'de düzenlemekten büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Kurtay,"Burada özellikle vurgulamak istediğim konu malumunuz üzere 6 Şubatta büyük bir yıkıma yol açan deprem felaketinden bu yana ilk kez bir araya geliyor oluşumuz. Deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dilerim gereken dersler çıkarılır ve bir daha böyle felaketler yaşanmaz. Depremin ilk günlerinde ülkece büyük bir dayanışma ve yardımlaşma kampanyası başlamış iken maalesef zaman geçtikçe deprem unutulmaya başlandı. İlk günlerde yapılan yoğun yardımlar maalesef kesiliverdi ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımız depremin her türlü yıkıcı etkisiyle baş başa kaldı. Dileğim, deprem felaketinin unutulmaması ve dayanışmanın devamlılığı için sürekli gündemimizde ve hafızamızda güncel olarak tutulmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından (her ne kadar dağınık olsa bile) ülkece bireysel ve kurumsal şekilde yoğun bir şekilde yardım kampanyaları başlatıldığını ifade eden Kurtay konuşmasına şöyle devam etti."Meslek örgütümüz olarak TURMOB da depremin ilk gününden itibaren gerekli adımları atarak yoğun bir şekilde çaba sarf etti ve halen de çalışmalar devam etmekte. Depremin ilk haftasında oda olarak topladığımız yardım tırları ile Adıyaman odamıza gittiğimizde orada TÜRMOB Genel Başkanımız İstanbul oda başkanımız ve belli başlı başka oda başkanlarının da orada bulunduğuna ve getirdikleri yardım tırlarını koordine ettiklerine şahitlik etmiştim. O gün bizim bir meslek ailesi olduğumuzu çok daha iyi anladım. İyi ki böylesi bir ailenin ferdiyim ve bundan büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.  vesileyle; Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan başta TÜRMOB genel başkanım olmak üzere tüm misafirlerimize şahsım ve Odamız adına teşekkür eder, toplantımızın meslek camiamızın sorunlarının çözümüne ve gelişmesine ışık tutmasını temenni ederim" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ise ,6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, deprem bölgesinde bulunan işletmeler ile mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin yaşadığı sıkıntı, sorun ve belirsizliklere çare bulmak için TÜRMOB olarak mücadele verdiklerini belirtti. Karraloğlu,"Depremden etkilenen mükelleflerin ve meslek mensuplarının iş ve işlemlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak gerekir. Bu konuda TÜRMOB olarak deprem mağduru meslek guruplarına gereken maddi manevi yardımlarda bulunduk. Tek amacımız deprem mağdurların unutulmamasıdır. Mardin'de 12 ilin temsilcisi ve 120 Mali Müşavir ile bir araya geldik. Burada Mali Müşavirlerin Mesleki Sorunları masaya yatıracağız. Sorunlarını el birliği ile çözeceğiz"diye konuştu.


Reklam
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar'da 27 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak
Afyonkarahisar'da 27 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak
Afyon Çakırköy'de gürültü ve trafik şikayeti
Afyon Çakırköy'de gürültü ve trafik şikayeti
Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? 28 Haziran tahmini açıklandı
Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? 28 Haziran tahmini açıklandı
Afyonkarahisar'da elektrik kesintisi: İşte 28 Haziran'da etkilenecek yerler
Afyonkarahisar'da elektrik kesintisi: İşte 28 Haziran'da etkilenecek yerler
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da ambulans personeli Onur Doğan trafik kazasında yaşamını yitirdi
Afyonkarahisar'da ambulans personeli Onur Doğan trafik kazasında yaşamını...
Afyon Cenaze İlanları: 2 Temmuz 2026
Afyon Cenaze İlanları: 2 Temmuz 2026
Afyon Cenaze İlanları: 4 Temmuz 2026 Defin ve Cenaze Namazı Bilgileri
Afyon Cenaze İlanları: 4 Temmuz 2026 Defin ve Cenaze Namazı Bilgileri
Afyon Cenaze İlanları: Memnune Pancar Hayatını Kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: Memnune Pancar Hayatını Kaybetti
Vali Aktaş, Özerler Grup'un yatırımlarını inceledi
Vali Aktaş, Özerler Grup'un yatırımlarını inceledi
Çay ilçesi dört gün sürecek festival programına hazırlanıyor
Çay ilçesi dört gün sürecek festival programına hazırlanıyor
Son Yorumlananlar
Çay Belediyesi, Geleneksel Aşure Günü programı için vatandaşları davet etti
Çay Belediyesi, Geleneksel Aşure Günü programı için vatandaşları...
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un "Ammuriyeli Selman" kitabı okurlarla...
Ülke Genelinde Şaşkınlık! 72 Derece Hissedilen Sıcaklıkla Rekor Kırıldı!
Ülke Genelinde Şaşkınlık! 72 Derece Hissedilen Sıcaklıkla Rekor Kırıldı!

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber