Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
13:57
Afyonkarahisar’da yolcu otobüsü devrildi: 22 kişi yaralandı
13:45
Afyonkarahisar’ın sevilen futbol hakemi ve bisikletçisi İsmail Elçi hayatını kaybetti
13:44
Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’da gönüllü kadınlarla buluştu
04:07
Afyonkarahisar’da Atıksu Arıtma Tesisi Sulamasında Teknik İnceleme
04:02
Dinar’da Ayçiçeği Hasadı Başladı: 4 Bin Ton Üretim Bekleniyor
04:01
Gazlıgöl’e doğalgaz yatırımı geliyor
03:50
YALÇIN SEVİM'İN YETİŞTİRDİĞİ ÖĞRENCİSİ M. HAKAN BEKAR'DAN TÜRKİYE DERECESİ!
03:40
Afyonkarahisar’da Hacer Göl Vefat Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lokman Özkul, Aile Toplumun Temelidir!
Gündem
28 Ocak 2021 - 12:59
Güncelleme: 28 Ocak 2021 - 13:04

Lokman Özkul, Aile Toplumun Temelidir!

Eğitimci-Yazar Lokman Özkul bu haftaki köşe yazısında "Aile Toplumun Temelidir" isimli yazısını takipçileri ile paylaştı

Gündem
28 Ocak 2021 - 12:59
Güncelleme: 28 Ocak 2021 - 13:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Lokman Özkul, Aile Toplumun Temelidir!
Aile Müslüman-Türk toplumlarında çok önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Milletin temelidir, toplumu oluşturan ana ögedir. Aile yapısı ne kadar sağlamsa, topumun yapısı da o kadar sağlam olur. Eskiden geniş aile vardı günümüzde çok fazla kalmadı. Çekirdek aile yapısına dönüldü ekseriyetle. Ailedeki sorunlarda büyükler arabuluculuk yapardı. Eşlerin nizalaşmasına, küsüp darılmasına müsaade etmezlerdi. Çocuklara karşı davranışlarını kontrol ederlerdi. Çocuklara karşı bir eğiticiydi aynı zamanda büyükler. Günümüz çekirdek ailelerinde özellikle yeni çiftler, aralarındaki en ufak tartışmada dahi, bu böyle olmayacak bizim evlilik yürümeyecek, en iyisi ayrılalım diyerek maalesef adliye koridorlarının yolunu tutabiliyor. Boşanma oranları çok ciddi seviyelere ulaştı. Neredeyse evlenen üç çiftten birisi boşanıyor veya boşanmak üzere. Bizi oldukça ürkütüyor bu oranlar. Bunda sanatçı! geçinen, evliliği çocuk oyuncağı gören, mutlu bir aile yuvası kurmak isteyen değil de gönül eğlemek için veya magazin için evlenen insanların da payı yok değil. Evlilik; hüznü de sevinci de, acıyı tatlıyı da, sıkıntıyı ferahı da paylaşmaktır. Sıkıntılara beraber göğüs germektir. Gerektiğinde acıyı bal eylemektir evlilik.



Evliliğin meyvesi çocuklar; toplum hayatına sağlıklı bir şekilde kazandırılacak en önemli fertlerdir, geleceğin yetişkinleridir. Onlar huzurlu bir aile yapısında yetişirlerse, toplum da huzurlu olur. Parçalanmış ailelerin çocukları maalesef bu sarsıntıyı kolay kolay atlatamıyor. Hayatının her döneminde bu eksikliği hissediyor. Travmalar, sevgi eksikliği, art niyetli insanlar tarafından suiistimal edilme gibi.. daha birçok olumsuz hadise yaşanabiliyor. Allah’ın en sevmediği helal boşanmadır. Helaldir lakin sevilmeyen, kerih görülen bir helaldir. İslam Dini, çok geçerli bir sebep olmadığı müddetçe boşanma yollarını kapar. Türk örfünde de boşanma meşru bir sebep olmadığı müddetçe hoş görülmez. Şimdi ise maalesef çok normalleşti, ne varmış bunda yahu diyenler, boşanma da evlilik gibi son derece normal bir hadisedir diyenler olayı çok sıradanlaştırdılar. Olmuyorsa çok fazla zorlamanın bir anlamı yok lakin eften püften sebeplerle de aile yuvasını dağıtmak normal bir hadise değildir. Boşta kalan çocuklar, anne baba sevgisinden ve himayesinden uzak yetişen çocuklar ne olacak o zaman? Anne babalığı haketmeyen bir kısım ebeveynler de var, onlar da  farklı bir konu. Çocuklarına şiddet uygulayan, imkanı olduğu halde ihtiyaçlarını karşılamayan, sevgisini yansıtmayan, kazancını gayri meşru yollara harcayan sözde ebeveynler de toplumun bir başka kanayan yarası.



Televizyon kanallarındaki olumsuz programlar, özellikle kadın programları, devamlı sorunlu aileleri, ahlaksızlıkları ekrana taşıyan programlar da maalesef aile yapımıza çok büyük zarar veriyor. Güzel örnekler varken neden hep olumsuzluklar nazara verilir ki? Çünkü onlar rating getirmez. Rating için herşey mübahtır bazıları için. Güzel örnekler de rating getirir sevgili televizyoncular. Mesela TRT 1 kanalındaki Gönül Dağı dizisi. Türk aile yapısındaki sıcaklığı, birlikteliği, sevinci ve hüznü paylaşmayı esas alıyor izleyebildiğim kadarıyla. Cumartesi günlerinin de açık ara birincisi. Ömür Dediğin programı da çok güzeldi mesela.

Sonuçta aile korunması gereken, hepimizin üzerine titremesi gereken en önemli toplumsal yapı. Bu nedenle 2021 yılı, Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından Aile Yılı olarak ilan edildi. Özellikle bu sene bu konu üzerinde yoğunlaşalım, aile yapımızı daha da sağlamlaştırmak, daha müreffeh ailelere sahip olmak için her birimiz üzerimize düşeni yapalım, toplumda buna yönelik bir sinerji oluşturalım. Yeni evlenecek çiftlere yardımcı olalım, bu en büyük hayırlardan biridir. Ocak ayı çıkmak üzere, şubat ayı teması aile yılının: Ailede Huzur ve Mutluluk. Her birimiz bu konuyu evlerimizde, okullarımızda,iş yerlerimizde ve toplumun her kesiminde işleyip, huzurlu ve mutlu aileler için ne gerekiyorsa yapalım.

En büyük zenginlik birlik olan bir ailedir. Sevgi ve saygılarımla..

Lokman ÖZKUL
Eğitimci-Yazar
# lokman özkul# köşe yazısı
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar’da Atıksu Arıtma Tesisi Sulamasında Teknik İnceleme
Afyonkarahisar’da Atıksu Arıtma Tesisi Sulamasında Teknik İnceleme
Kocatepe Yolunda Zafer Haftası Mesaisi Başladı
Kocatepe Yolunda Zafer Haftası Mesaisi Başladı
Afyonkarahisar’da Dev Elektrik Kesintisi: Sizin Mahalleniz Listede mi?
Afyonkarahisar’da Dev Elektrik Kesintisi: Sizin Mahalleniz Listede mi?
Eczacıların Radarına Giren Arsa İhalede
Eczacıların Radarına Giren Arsa İhalede
Çok Okunan Haberler
Devlet Hastanesinden Emekli Doktor Vefat Etti
Devlet Hastanesinden Emekli Doktor Vefat Etti
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyonkarahisar cenaze ilanları: 4 kişi toprağa verildi
Afyonkarahisar cenaze ilanları: 4 kişi toprağa verildi
Türk Voleybolu İstanbul’da Milli Takımlar Gala Gecesi’nde Buluştu
Türk Voleybolu İstanbul’da Milli Takımlar Gala Gecesi’nde Buluştu
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
Son Yorumlananlar
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Mehmet Kocacan saldırılara karşı tepki gösterdi
Mehmet Kocacan saldırılara karşı tepki gösterdi

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber