Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:48
Emirdağ’da yeni fuar alanı inşaatı sürüyor
02:41
Afyonkarahisar Zafer TOKİ’de yine kaza: Aynı noktada risk sürüyor
02:22
Altay Afyonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Nisan 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul'dan Hatay'da 'koordinasyon' toplantısı
Gündem
23 Şubat 2023 - 16:39

İstanbul'dan Hatay'da 'koordinasyon' toplantısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 18’nci gününe giren deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gündem
23 Şubat 2023 - 16:39
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'dan Hatay'da 'koordinasyon' toplantısı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 18'nci gününe giren deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HATAY (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanan 3 depremle yıkıma uğrayan kentin yeniden ayağa kalkmasının yol haritasını belirlemek üzere düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Belediye başkanları, milletvekilleri, belediye bürokratlarının katıldığı koordinasyon toplantısı ve sonrasındaki açıklamalar, İstanbul'un Antakya'da 35 dönüm arazi üzerine konuşlandırılan Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Antakya'daki toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremzedelerin birinci sıra sorununun çadır olduğuna dikkat çekti.

Geçici barınma sorunları olduğunu bildiklerini ancak kalıcı konutların ya da yeni kurulacak şehirlerin hayallerini ortaya koyma adına bir yöneticiliği, mutlaka bu marifeti ve bu kabiliyeti vatandaşlarımıza sunmak zorunda olduklarını belirten Başkan İmamoğlu, "Yangından mal kaçırır gibi hareket edemeyiz. Yani bu dönemi bir 'inşaat yapmak, yapı yapmak' diye tanımladığımız anda, aslında hataları yapmaya başlamış oluruz. Ve her şeyi rant gibi bir malzeme biçimine dönüştürürsek de gerçekten insanı insan olmaktan, devleti devlet olmaktan uzaklaştırırız. Ülkemizi bu hastalıktan kurtarmak zorundayız. Ne bu topraklar ne de insanlarımız bunu hak ediyor. Geleceğimizi, bilimsel ve katılımcı planlamayla, birlikte yönetim anlayışıyla, bilimsel bir organizasyon modeliyle kurmak zorundayız. 10 şehrimizin yaşadığı bu acıdan sonra, yeni bir geleceğe inşa ettiğimizde, belki de bu afette kaybettiğimiz canlara, o insanlara borcumuzu ödemiş oluruz" diye konuştu.

"Her birimiz, erdemli yönetici kavramını ortaya koymalıyız" diyen Başkan İmamoğlu, "Onun için tehdit savurmadan, insanlarını dinleyen, onların ihtiyaçlarını belirleyen ve ona dönük hizmeti, önemli bir şekilde hizmet yarışına dönüştüren kişiler olmalıyız. Aklımız, vicdanımız ve gereğini yapmamız bizim yolculuğumuzun önemli prensipleridir. Unutulmasın; hiçbir kamu yöneticisi, kimseye ihsan dağıtmıyor, kimseye iyilik yapmıyoruz. Sadece ve sadece görevimizi yapıyoruz. Görevimizin gereğini yapıyoruz. Onun için biz, vatandaşları değil, vatandaşların taleplerini, isteklerini, önerilerini not almaya devam eden yöneticiler olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, deprem felaketinde yanlarında olan bütün kurum, kuruluş ve kişilere teşekkürlerini sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, deprem üssünün her ne kadar Kahramanmaraş olsa da en fazla etkiyi Hatay havaalanından itibaren Ova, Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan, İskenderun ve Arsuz bölgesi yaşadığını anımsattı.

Başkan Savaş, yaramızı sarmaya gelen devletin çeşitli kuruluşları AFAD'ın yanı sıra başta büyükşehirlerimiz olmak üzere birçok belediyelerin de olduğunu belirterek, "Her siyasi partiden belediyelerimiz var, sivil toplum örgütleri var. Gerçekten dayanışma ruhuyla bireysel gelen insanlar var. Ve Türkiye'den, dünyadan yardım konusunda hiçbir şekilde imkanlarını esirgemeyen insanlarımız var. İnsanlarımızı çok kaybettik. Ama gördük ki, insanlık kaybolmamış. Ve bundan sonraki süreçte de en büyük dayanağımız onlar" dedi.


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar’da Eber Gölü ve Akarçay incelemesi
Afyonkarahisar’da Eber Gölü ve Akarçay incelemesi
TCDD’den Afyonkarahisar için ilaçlama uyarısı: 20-29 Nisan tarihlerine dikkat
TCDD’den Afyonkarahisar için ilaçlama uyarısı: 20-29 Nisan tarihlerine dikkat
Adalet Bakanlığı’ndan Kahramanmaraş saldırısı sonrası sosyal medya açıklaması
Adalet Bakanlığı’ndan Kahramanmaraş saldırısı sonrası sosyal medya açıklaması
Okullarda Güvenlik İçin Bakanlar Toplantı Yapacak
Okullarda Güvenlik İçin Bakanlar Toplantı Yapacak
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da kazada hayatını kaybeden Ümit Güder son yolculuğuna uğurlanacak
Afyonkarahisar'da kazada hayatını kaybeden Ümit Güder son yolculuğuna...
Talipoğlu Ailesinin Acı Günü
Talipoğlu Ailesinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanı: İsmail Özbek Vefat Etti
Afyon Cenaze İlanı: İsmail Özbek Vefat Etti
Afyon Cenaze İlanları 13 Nisan 2026: Vefat Edenler ve Defin Yerleri Açıklandı
Afyon Cenaze İlanları 13 Nisan 2026: Vefat Edenler ve Defin Yerleri...
Afyon Cenaze İlanları: 17 Nisan 2026
Afyon Cenaze İlanları: 17 Nisan 2026
Erkan Güral ve Sadettin Saran Kütahya’da şampiyonluk maçı öncesi buluştu
Erkan Güral ve Sadettin Saran Kütahya’da şampiyonluk maçı öncesi...
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da 1227 dairelik TOKİ’de altyapı sorunları çözüldü
Afyonkarahisar’da 1227 dairelik TOKİ’de altyapı sorunları çözüldü
Kırklareli Lüleburgaz'da Özge Aycan Dönmez Koç Hayatını Kaybetti
Kırklareli Lüleburgaz'da Özge Aycan Dönmez Koç Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Emeklilik Tepkisi: “17-20 Yıllık Fark Adaletle Bağdaşmıyor”
Afyonkarahisar’da Emeklilik Tepkisi: “17-20 Yıllık Fark Adaletle...
Keçiören Belediyesinden Kitap ve Laboratuvar Ekipmanı Desteği
Keçiören Belediyesinden Kitap ve Laboratuvar Ekipmanı Desteği

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber