Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
03:22
Afyonkarahisar'da 14. MEYFES Kiraz Festivali yoğun katılımla düzenlendi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. GEMİSANDER'den 'Nae Sao Paulo' açıklaması: "Asbest miktarları asılsız, belgesi ve gerçeğe aykırı"
Gündem
27 Temmuz 2022 - 10:06

GEMİSANDER'den 'Nae Sao Paulo' açıklaması: "Asbest miktarları asılsız, belgesi ve gerçeğe aykırı"

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Brezilya'dan sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi “Nae Sao Paulo” ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla önemli açıklamalar yaptı.

Gündem
27 Temmuz 2022 - 10:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GEMİSANDER'den 'Nae Sao Paulo' açıklaması: "Asbest miktarları asılsız, belgesi ve gerçeğe aykırı"
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Brezilya'dan sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi "Nae Sao Paulo" ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla önemli açıklamalar yaptı.

İZMİR (İGFA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren gemi söküm şirketlerinin üst kuruluşu Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nden (GEMİSANDER) son günlerin çok konuşulan uçak gemisi Nae Sao Paulo açıklaması geldi.

Sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi "Nea Sao Paulo" hakkında açıklamada bulunan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Derneğin üyesi ve yönetim kurulunda yıllarca görev alan SÖK Denizcilik firmasının, Brezilya'da Nea Sao Paulo gemisinin devir alınmasıyla birlikte sürecin Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ilerlediğini duyurdu.

SÜREÇ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI, NÜKLEER DÜZENLEME KURUMU VE BREZİLYA ÇEVRE ENSTİTÜSÜ İLE BASEL KONVANSİYONUNA UYGUN OLARAK İLERLİYOR

Yakın bir zaman içinde ülkemize gelmek için hareket edecek olan Nae Sao Paulo adlı uçak gemisini alan SÖK Denizcilik şirketinin, Avrupa Birliği kriterlerini en üst düzeyde uyguladığını belirten Sektörün temsilcisi GEMİSANDER Başkanı Önal, "Şirketin asbest, atom ve radyasyon konularında akredite kuruluşlar aracılığıyla gerekli envanter çalışmalarını yapmış ve yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı notifikasyon belgesini onaylamıştır. Geminin ülkemize getirileceğinin kesinleşmesinden sonra gerek sosyal medyada gerekse bazı medya kuruluşlarının herhangi bir gerekçe ve belgeye dayanmayan asılsız haberlerle ülkemize her yıl milyonlarca dolar katkı sağlayan ve istihdam yaratan sektörümüz bu asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır." dedi.

KONUŞULAN ASBEST MİKTARLARI ASILSIZ, BELGESİZ VE GERÇEĞE AYKIRI

Yıllardır bu tür gemilerin sökümlerini başarıyla tamamladıklarını ve GEMİSANDER olarak çevre duydukları hassasiyetin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Başkan Kamil Önal, "600 ton, 900 ton gibi dünya genelinde hiçbir gemide bulunmayan asbest miktarının bazı kurum ve kuruluşlar tarafından asılsız ve belgesiz şekilde gerçeğe aykırı bir biçimde açıklamalar yapmaları trajik bir olaydır. Şimdi de asbestten umduğunu bulamayanlar gemide bunun dışında başka tok sit maddelerin olduğunu söylüyorlar. Halkımızdan ricamız lütfen asılsız haberlere inanıp kuşkuya ve yersiz korkuya kapılmasınlar." diye konuştu.

BİZLER DE BURADA YAŞIYORUZ. AYNI HAVAYI SOLUYOR, AYNI SUYU İÇİYORUZ.

Aliağa'da bulunan Gemi Söküm sektörünün tek temsilcisi olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği'nin (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, "Bizler de bu bölgede yaşıyoruz! Bizler de aynı suyu içiyor aynı havayı soluyoruz. Bizler de çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Bütün bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ulusal ve uluslararası hukuk normları, kontrol ve denetimi mekanizmalarıyla çok sağlıklı şekilde ilerliyor. Dernek üyemiz SÖK Denizcilik şirketinin geminin ülkemize gelişinden, dönüşümüne kadar geçecek olan süreçte çevreye hiç bir zarar vermeden başarılı bir şekilde bu projeyi tamamlayacağını çok net biliyoruz. GEMİSANDER olarak firmamızın yanında olmaya ve gereken her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Dernek olarak bu süreçte tüm gelişmeleri basına ve kamuoyuna doğrudan duyurmaya devam edeceğiz." dedi. 


Reklam
EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon Çakırköy'de gürültü ve trafik şikayeti
Afyon Çakırköy'de gürültü ve trafik şikayeti
Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? 28 Haziran tahmini açıklandı
Afyonkarahisar'da hava nasıl olacak? 28 Haziran tahmini açıklandı
Afyonkarahisar'da elektrik kesintisi: İşte 28 Haziran'da etkilenecek yerler
Afyonkarahisar'da elektrik kesintisi: İşte 28 Haziran'da etkilenecek yerler
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da ambulans personeli Onur Doğan trafik kazasında yaşamını yitirdi
Afyonkarahisar'da ambulans personeli Onur Doğan trafik kazasında yaşamını...
Afyon Cenaze İlanları: 2 Temmuz 2026
Afyon Cenaze İlanları: 2 Temmuz 2026
Afyon Cenaze İlanları 29 Haziran 2026
Afyon Cenaze İlanları 29 Haziran 2026
Afyon Cenaze İlanları: Memnune Pancar Hayatını Kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: Memnune Pancar Hayatını Kaybetti
Vali Aktaş, Özerler Grup'un yatırımlarını inceledi
Vali Aktaş, Özerler Grup'un yatırımlarını inceledi
Afyon Cenaze İlanları: 4 Temmuz 2026 Defin ve Cenaze Namazı Bilgileri
Afyon Cenaze İlanları: 4 Temmuz 2026 Defin ve Cenaze Namazı Bilgileri
Son Yorumlananlar
Çay Belediyesi, Geleneksel Aşure Günü programı için vatandaşları davet etti
Çay Belediyesi, Geleneksel Aşure Günü programı için vatandaşları...
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Çin heyeti Afyonkarahisar'da kiraz üretim alanlarını inceledi
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un
Eğitimci-Yazar Lokman Özkul'un "Ammuriyeli Selman" kitabı okurlarla...
'Kırmızı Işık'tan kadınlara yönelik eğitim atağı
'Kırmızı Işık'tan kadınlara yönelik eğitim atağı

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber