Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:27
Afyonkarahisar U11 Ligi'nde şampiyonluk Ayyıldız Gençlikspor'un oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Vefa Buluşması'na katıldı
Gündem
19 Haziran 2018 - 15:53

Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Vefa Buluşması'na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Vefa Buluşması’na katıldı.

Gündem
19 Haziran 2018 - 15:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, Vefa Buluşması’na katıldı
“DOSTLUKLAR SINANDIKÇA GÜÇLENİYOR”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ve AK Parti geleneği içinde faaliyet göstermiş; Mukaddes Çıtlak, Nuran Sözen, Leman Aksay, Ayfer Yaman, Şeyma Döğücü gibi isimlerin de katıldığı toplantıda konuşan Emine Erdoğan, bu tür buluşmaların dostlukların tazelenmesi adına önemli olduğuna dikkat çekti.

 

“Dostluklar sınandıkça güçleniyor” diyen Emine Erdoğan, uzun, ince ve çetrefilli bir yolda dostluğun değerine işaret ederek, “Biz, sınamanın en büyüğünü, ölümle burun buruna geldiğimiz 15 Temmuz’da yaşadık. ‘Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Karanlık çöktüğünde ilk onlar görünür.’ denir ya, hakiki dostlarımızla ve elbette milletimizin dostluğu ile aydınlandı o sabah” şeklinde konuştu.

 

“BUGÜN SİYASETİN DİLİ, MİLLETİN DİLİYLE BÜTÜNLEŞTİ”

 

Vefa Buluşması’na katılanlarla ortak bir varlık mücadelesinden geldiklerini dile getiren Emine Erdoğan, geniş toplum kesimlerinin yok sayıldığı bir anlayışa karşı sabır ve özveriyle mücadele ettiklerini söyledi. Başörtüsü meselesi başta olmak üzere büyük hak ihlallerine karşı yapılan bu mücadele sırasında hiçbir zaman şiddete başvurulmadığının altını çizen Emine Erdoğan, “Hiçbir zaman devletimize küsmedik. Çünkü devlet bizimdi. Milletindi. Rabbimize sığınarak çok çalıştık, çabaladık. Ve Elhamdülillah, devlet-millet buluşması gerçek oldu. Bugün siyasetin dili, milletin diliyle bütünleşti. Milletin hissiyatı siyasete taşındı. Artık devletimizin kapısı milletimize ardına kadar açık. Bunlar, hep şükür vesilesidir. Gören gözler için nimettir” diye konuştu. Kadınların bu mücadelede başrolde olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, ortak hatıralardan söz ederek zor şartlarda verilen mücadele sonunda kazanılan hakların, kabul edilen dualar olduğunu sözlerine ekledi.

 

“TÜRKİYE ARTIK KENDİ İÇİNE KAPANAN BİR ÜLKE DEĞİL”

 

“Türkiye artık kendi içine kapanan bir ülke değil, dünyaya açılan, kucak açan bir ülke. Evlatlarımız artık başka ufuklara bakıyor” diyen Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük hesapların, kısır düşüncelerin ülkesi olamayız artık. Bu ülkeye en yakışan şey, şerefli mazimize layık bir yeniden uyanıştır. Milletimiz şu anda yatağını bulmuş bir ırmak gibi, büyük bir deryaya akıyor. Türkiye’nin tarihî misyonu yeniden canlanıyor. Vatan sevgisi, millet sevgisi hesap kitap istemez. Kardeşçe ve birlik içinde yaşamanın aması olmaz. Kıymetini bilmediğimiz şeylerin pişmanlığını Allah bize yaşatmasın!” 



Emine Erdoğan, katıldığı Vefa Buluşması’nda aynı gelenekten geldiği dostlarıyla sohbet ederek özlem giderdi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da konuşma yaptığı toplantı hatıra fotoğrafı ile son buldu.

EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çakmak Otel yıkımı çevredeki iş yerlerini etkiledi
Çakmak Otel yıkımı çevredeki iş yerlerini etkiledi
ASMMO’dan mükelleflere 1 Temmuz hatırlatması yapıldı
ASMMO’dan mükelleflere 1 Temmuz hatırlatması yapıldı
Afyonkarahisar’da Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Programı İçin Dua Edildi
Afyonkarahisar’da Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Programı İçin Dua Edildi
Afyonkarahisar gastrodiplomasi programına ev sahipliği yapacak
Afyonkarahisar gastrodiplomasi programına ev sahipliği yapacak
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Selçik Köyü Festivali için geri sayım başladı
Selçik Köyü Festivali için geri sayım başladı
YKS'de kritik saat uyarısı
YKS'de kritik saat uyarısı
Isparta’da tur kazası: 5 ölü
Isparta’da tur kazası: 5 ölü
Sinanpaşa'da Feci Kaza: 1 Ölü
Sinanpaşa'da Feci Kaza: 1 Ölü
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı...
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
UYSAL "ÜLKEMİZİN GÖĞÜS KAFESİNE SIĞMAYAN BİR ENERJİSİ VAR"
UYSAL "ÜLKEMİZİN GÖĞÜS KAFESİNE SIĞMAYAN BİR ENERJİSİ VAR"

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber