Resmi Gazete’nin 12 Ağustos 2025 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda üst düzey görev değişiklikleri gerçekleştirildi. 2025/316 sayılı karar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 11. maddesi uyarınca yürürlüğe girdi.
Üst Düzey Atamalar ve Yeni Görevler
Atama listesine göre, dört önemli isim yeni görev yerlerine geçti:
Tümgeneral Ali Doğan, Jandarma ve Sınır Güvenlik Akademisi Başkanlığı görevinden alınarak Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandı.
Tümgeneral Cengiz Yıldız, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’ndan Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.
Tümgeneral Recep Yalçınkaya, Ankara İl Jandarma Komutanlığı görevinden Jandarma ve Sınır Güvenlik Akademisi Başkanlığı’na atandı.
Jandarma Kıdemli Albay Murat Özer, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Destek Grup Komutanlığı’ndan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı görevine getirildi.
Kararın Yürürlük Tarihi
Atamalar, 11 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete’de Yayımlandı
Görev değişikliklerine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra kamuoyuna duyuruldu. Atamalar, Jandarma Genel Komutanlığı’nda operasyonel planlamadan lojistik desteğe kadar pek çok alanda görev dağılımını yeniden şekillendirdi.
Haber: Afyon Kent Haber / Mustafa Şengül














