Cinsel İstismar ve Şiddet Mağduru Sıla Bebek
Sıla bebek, Malkara ilçesinde yaşanan vahim bir olayda cinsel istismara ve fiziksel şiddete maruz kaldı. Olayın ardından ağır yaralı halde Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sıla, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Geçen aydan beri yaşam mücadelesi veren minik bebek, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.
Tutuklamalar ve Soruşturma
Adli tıp raporuyla kesinleşen
cinsel istismar sonucu başlatılan soruşturma kapsamında, Sıla bebeğin annesi , birlikte yaşadığı S.Ö. , komşuları K.A. ve 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Sıla’nın 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı.
Toplumda Büyük Tepki
Sıla bebeğin hayatını kaybetmesi, toplumun birçok kesiminde derin üzüntü ve öfkeye yol açtı. Sosyal medya üzerinden de olay geniş yankı bulurken, çocuk istismarına karşı daha sert önlemler alınması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.