Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
14:58
Afyonkarahisar’da İlköğretim Haftası heyecanı
14:48
Ahilik Haftası'nda Vali Aktaş'a anlamlı ziyaret
14:46
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
13:07
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Büyükşehir, 2022'de de 'her şeyin başı sağlık' dedi
Sağlık
17 Ocak 2023 - 10:34

Büyükşehir, 2022'de de 'her şeyin başı sağlık' dedi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, 2022 yılında da toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi yurttaşın yanında oldu. Büyükşehir’in Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yıl boyunca ilgiye ve bakıma muhtaç vatandaşlara sağlık ve evde bakım hizmeti götürdü.

Sağlık
17 Ocak 2023 - 10:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir, 2022'de de 'her şeyin başı sağlık' dedi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, 2022 yılında da toplumun her kesiminden ihtiyaç sahibi yurttaşın yanında oldu. Büyükşehir'in Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yıl boyunca ilgiye ve bakıma muhtaç vatandaşlara sağlık ve evde bakım hizmeti götürdü.

MERSİN (İGFA) - Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sağlık alanında yürüttüğü evde sağlık ve bakım hizmetleri kapsamında, dezavantajlı bireylere ulaşmaya devam ediyor. Sağlık İşleri Dairesi'nin Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, en uzak ilçelere kadar gidiyor, sağlık ve bakım hizmetini vatandaşların ayağına kadar götürüyor. Bu kapsamda 2022 yılı içinde toplam 11 bin 576 haneye 83 bin 93 kez evde sağlık, bakım ve destek hizmeti verilirken; ihtiyaç duyan 994 vatandaşa 12 bin 160 kez fizik tedavi hizmeti ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan 28 vatandaşa da 49 seans terapi hizmeti verildi. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde verilen hizmet ile hastalar evlerinde ziyaret ediliyor, muayene ve kontrolleri yapılıyor.

Mersin'de engeller aşılıyor

Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ve hizmetler kapsamında 2022 yılı içerisinde; medikal malzeme desteğinden transfer aracı hizmetine, Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki sosyal aktivitelerden kurslara, kültür sanat faaliyetlerinden ebeveyn hizmetlerine kadar birçok alanda hizmet verildi.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hem özel gereksinimli bireyler, hem de aileleri için çeşitli kurslar açıldı. Seramik Kursu, Bağımsız Hareket Becerileri, Bilgisayar İşletmenliği, Ahşap Boyama, El Sanatları gibi kursların yanı sıra; yüzme, masa tenisi, badminton, bocce, fitness, halk dansları, resim, müzik gibi kültür, sanat ve spor kursları da veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireyler ve aileleri için yıl boyunca çeşitli gezi ve etkinlikler de düzenledi. 'Engelliler Haftası', 'Otizm Farkındalık Günü', 'Beyaz Baston Görme Engelliler Günü' gibi önemli gün ve haftalarda farkındalık etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir, kent genelindeki birçok noktaya da geziler düzenledi. Bu geziler sayesinde özel gereksinimli bireyler akranlarıyla sosyalleşme imkanı bulurken, aileleri de diğer ailelerle tanıştı. 

Dr. Atila: "Sağlığa erişim anlamında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizi mutlu ediyor"

2022 yılı içerisinde sağlık hizmet sayılarının anlamlı derecede artış gösterdiğini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, yeni yılda da daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak için, sağlık hizmetlerini artırarak sürdüreceklerini ifade etti. Dr. Atila, "Hizmetlerimize baktığımız zaman, hem çeşitlilik anlamında hem de vatandaşlara ulaşma anlamında bir artış olduğunu görüyoruz. Belediyemize bağlı polikliniğimizde, sosyal güvencesi olsun ya da olmasın tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yoksulluk sınırındaki vatandaşlarımıza belediyenin elini uzatıyor, onların evlerine kadar giderek hizmetlerimizi veriyoruz" dedi. Evde sağlık anlamında 2022 yılı içinde bir ilke imza attıklarını kaydeden Dr. Atila, "Şu ana kadar 83 bin kez vatandaşlarımızın evlerine giderek onların pansumanlarını, enjeksiyonlarını, doktor muayenelerini yapıp hemşirelik hizmetlerini verdik. Özellikle de fizyoterapi anlamında yataktan kalkamayan, yürüyemeyen yaşlı, yatalak, engelli vatandaşlarımızın evlerine kadar giderek bu hizmetleri vermemiz, bizi gerçekten mutlu eden hizmetlerimiz oldu. Kısacası, sağlığa erişim anlamında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"Sağlığı daha da geliştiren bir belediye olmayı hedefliyoruz"

Yaşlı Destek Birimi ile onlara bir anlamda 'manevi evlat' olduklarını belirten Dr. Atila, özel gereksinimli bireyler için de birçok hizmet sunduklarını vurguladı. Mersin merkezde ve Tarsus'ta yer alan Mola Evi ile aileleri sosyal yaşama dahil edebilmek için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyleyen Dr. Atila, "Özel çocuklarımızla biz birçok ilki gerçekleştirdik, birçok sosyal faaliyete imza attık. Otizmli bireyler için, yapım aşamasında olan bir merkezi bu yıl açacağız. Mersin'in ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu ihtiyacı karşılamak için de Otizm Merkezi açmak için yola çıktık" diye konuştu. Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı'nda, özel bireylere sahip anne ve babalarla el ele vererek çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Atila, "Sosyal aktiviteler, geziler, piknikler, özel gün ve farkındalık etkinlikleri yaptık.  O anlamda baktığımız zaman, birlikte birçok şeyi başardığımızı görüyorum. 2023 yıl içerisinde de en büyük hedefimiz, sağlığın korunması ve koruyucu sağlık hizmetleri olacak. Sağlığı daha da geliştiren bir belediye olmayı hedefliyor, o anlamda 2023 yılı içerisinde herkese sağlıklı yıllar diliyorum" dedi.


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Dinar Devlet Hastanesinde Böbrek Taşlarına Kapalı Cerrahi
Dinar Devlet Hastanesinde Böbrek Taşlarına Kapalı Cerrahi
AFSÜ’de Üroloji Uzmanları Sağlık Hizmetlerini Değerlendirdi
AFSÜ’de Üroloji Uzmanları Sağlık Hizmetlerini Değerlendirdi
Afyonkarahisar Motofest’te sağlık ekipleri görevdeydi
Afyonkarahisar Motofest’te sağlık ekipleri görevdeydi
Zafer Mahallesi Semt Polikliniğinde Zemin Beton Çalışmaları Başladı
Zafer Mahallesi Semt Polikliniğinde Zemin Beton Çalışmaları Başladı
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisarlı İş İnsanı Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi
Afyonkarahisarlı İş İnsanı Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi
Afyonkarahisar’da 7 Eylül 2026 tarihinde 3 Kişi Vefat Etti
Afyonkarahisar’da 7 Eylül 2026 tarihinde 3 Kişi Vefat Etti
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: İki kişi vefat etti
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: İki kişi vefat etti
Afyon Cenaze İlanları – 10 Eylül 2026
Afyon Cenaze İlanları – 10 Eylül 2026
Afyonkarahisar’da Atatürk Geçidi Araç Trafiğine Kapatılıyor: İşte Kapanış Saatleri
Afyonkarahisar’da Atatürk Geçidi Araç Trafiğine Kapatılıyor: İşte...
Afyonkarahisar’da TIR ile Elektrikli Bisiklet Çarpıştı: Yaşlı Çift Öldü
Afyonkarahisar’da TIR ile Elektrikli Bisiklet Çarpıştı: Yaşlı...
Son Yorumlananlar
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Düzce'de 'Çocuk Acil' 7/24 hizmette
Düzce'de 'Çocuk Acil' 7/24 hizmette

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber