Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ülke genelinde yürütülen mali suçlarla mücadele operasyonu kapsamında Başmakçı ilçesinde tefecilik yaptığı belirlenen kişilere yönelik baskın düzenledi. İlçede galericilik ve pazarcılıkla uğraştıkları öğrenilen 5 şüpheli, faiz karşılığı para vererek haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
Ev ve İş Yerlerinde Arama Yapıldı
Şüphelilere ait 5 adres ve 2 işyerinde yapılan aramalarda, 2 kurusıkı tabanca, 3 senet ve alacakların kayıtlı olduğu bir çetele ele geçirildi. Soruşturma kapsamında elde edilen belgelerin, mağdurlardan haksız kazanç elde edilmesi amacıyla kullanıldığı belirlendi.

2 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheliden 3’ü adli mercilere sevk edildi. Yapılan yargılama sonucunda 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, mali suçların önlenmesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.














