Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
14:18
Şahin: Aşure Günü birlik ve kardeşliği pekiştiriyor
14:05
Sokak satıcılarına yönelik çalışmada uyuşturucu ele geçirildi
14:04
Afyonkarahisar gastrodiplomasi programına ev sahipliği yapacak
04:10
Neziha Arslan Koleji’nde Yıl Sonu Resim Sergisi Açıldı
03:17
AKÜ’de Geleceğin Meslekleri ve Kariyer Planlaması Konuşuldu
03:16
Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Ulaşımı İçin Yol Projesi Masaya Yatırıldı
03:15
ATSO’da KOBİ’lere Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verildi
03:13
E-Fatura Zorunluluğunda Son Tarih 1 Temmuz
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Babacan: "Seçimi kazanırsak Körfez'den 3 milyar değil, 30 milyar gelir"
Gündem
16 Nisan 2023 - 11:16

Babacan: "Seçimi kazanırsak Körfez'den 3 milyar değil, 30 milyar gelir"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gündem
16 Nisan 2023 - 11:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Babacan:
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Genel merkezimize hemen her gün bir heyet geliyor”

Uluslararası yatırımcılardan çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Babacan, “Görüşme trafiği var. Son bir aydır İbrahim Çanakcı Bey ve ekibi görüşmeleri yapıyor. Genel merkezimize hemen her gün bir heyet geliyor. Zoom toplantıları talepleri geliyor. Hepsi büyük fonlar. 6 ay öncesine kadar ‘Hükümet ne yapacak?’ diye sorarlardı, şimdi ‘Siz ne yapacaksınız’ diye soruyorlar.” diye konuştu.

‘Kendi sermayedarımız birikimlerini başka ülkelerde değerlendiriyor, o kaynak da akacak’

Seçimi kazanırlarsa Türkiye’ye fon girişi olacağını ifade eden Babacan, şöyle devam etti:

“Sadece dışarıdan değil, kendi içimizdeki kaynaklar ortaya çıkar. Yerli iş dünyamızın korkunç kaynakları var. Harıl harıl, sessiz bir şekilde başka ülkelere yatırım yapıyorlar. Bir sektördeki en büyük firmalardan birisini deşiyorsunuz, sahibi bizim vatandaşımız çıkıyor. Çok ciddi bir güven kaybı olduğu için kendi sermayedarımız birikimlerini başka ülkelerde değerlendiriyorlar. Başka ülkelerin insanlarına istihdam sağlıyorlar. Bir de o kaynak akacak. Körfez’den de rahatlıkla, hem de gönüllü gelir. Şu an biraz zoraki, ‘Sayın Erdoğan’ın hatırını kırmayalım, 3 milyar istiyor gönderelim’ diye geliyor. Biz hak edelim, mıknatıs haline gelelim, 3 milyar değil, 30 milyar gelir. 30’un yerine 300 gelir.”

İktidar değişmezse ekonomik depremlere hazır olunması gerektiğini belirten Babacan, “128 milyar dolar diyorduk ya, bir o kadar daha sattılar arka kapıdan. Her jeolojik deprem ekonomik depremleri tetikler. Yaptığınız her harcamanın sağlam döviz kaynaklarıyla desteklenmesi lazım. Açıkça söyleyeyim. Bu seçimde iktidar değişmezse arka arkaya büyük ekonomik depremlere hazır olalım. Çünkü yönetemeyecekler. Düz yolda otobüsü devirdiler.” ifadelerini kullandı.

‘TBMM’de grup oluşturabiliriz, öyle görünüyor’

21 ilde 26 adayları olduğunu söyleyen Babacan, şöyle devam etti:

“Kuvvetle muhtemel TBMM’de kendimiz bir grup oluşturabiliriz. Öyle görünüyor. Evet, çok çalışması gereken arkadaşlarımız var.        Mesela Siirt, Iğdır’dan birinci sıradaki adaylar bizim arkadaşlarımız. Diyarbakır’da, Kilis’te ikinci sıralarımız var. Sadece bizim 18 milletvekillik katma değerimiz var. Tek listede girerek, Millet İttifakı’na artı 18 milletvekili kazandırdık, DEVA Partisi olarak. Kendi analizlerimiz bu. Tek liste demek, tek bir oyun dahi ziyan olmaması demek. Mecliste 300'ü yakalamak için gayret gerekiyor. Bu da oyların ziyan olmamasıyla mümkün. Eğer oylar, altı partinin listelerinde kaybolursa çoğunluk sağlanamazdı.”

“Aslında gerçekte iki aday var. Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Erdoğan” diyen Babacan, “Diğer iki adayı aklından geçiren vatandaşlarımızın verdikleri oyun nihayetinde kime yarayacağını iyi hesap etmeleri lazım. Vatandaşlarımızın hem verdikleri oyun ziyan olmaması hem de verdikleri oyun aslında kimi destekleyeceği konusunda ince değerlendirme yapmalarını önemli görüyorum.” dedi.

Depremde eğer zamanında müdahale edilseydi insanların donarak, can çekişerek ölmeyeceğini söyleyen Babacan, “Sayın Erdoğan ‘Bir daha imar affı olmaz bu memlekette’ diyor. Yahu yapan sensin. İmar affı, bizler ayrıldıktan sonra yapılan işler. ‘Mülakatı kaldıracağız’ diyor. Mülakatı kullanıp yandaşları kamuya dolduran sensin. Sanki muhalefette...” ifadelerini kullandı.

Babacan, AB’nin ihale yasasını uygulayacaklarını belirterek, “27 ülke bütün ihalelerini, kamu alımlarını ortak mevzuatla yapıyor da Türkiye niye kendi başına başka şeyler yapıyor? Avrupa Birliği’nin ihale yasasını alıp aynen uygulayacağız. 27 ülkede deneniyor. Al, kullan. Ondan sonra Türkiye’de yolsuzlukmuş, hırsızlıkmış, biter.” şeklinde konuştu.

Kendilerinin AK Parti’den ayrılmasının sebepleri ile genelde iktidarın başarısızlığının sebebinin tam olarak örtüştüğünü ifade eden Babacan, “Adalet, ehliyet, liyakat ilkeleri terk edilince, düzgün dürüst insanlar sistemin dışına itilip de yanlış bir kadro ile ülkeyi yönetmeye çalışınca bu hale geliyor. Bütün bunları biz gördüğümüz için ve yanlışlar gittikçe çoğaldığı için biz ayrıldık.” dedi.

Babacan ayrıca Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Nisan’da yayınladığı videoda paylaştığı “2,5 milyon istihdam, 123 milyar dolar yatırım, 20 bin dolar kişi başı milli gelir” gibi vaatlerini yorumladı.

Babacan, “Bunların hepsi sağlam bir kadro ve iyi bir ekonomik programla ulaşılabilecek hedefler” dedi.


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar gastrodiplomasi programına ev sahipliği yapacak
Afyonkarahisar gastrodiplomasi programına ev sahipliği yapacak
E-Fatura Zorunluluğunda Son Tarih 1 Temmuz
E-Fatura Zorunluluğunda Son Tarih 1 Temmuz
Afyonkarahisar'da Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırıldı
Afyonkarahisar'da Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırıldı
Emirdağ’da şehit aileleri ve gazilere Babalar Günü buluşması
Emirdağ’da şehit aileleri ve gazilere Babalar Günü buluşması
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar Çay'da Genç Kız Ölü Bulundu
Afyonkarahisar Çay'da Genç Kız Ölü Bulundu
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Afyon Cenaze İlanları Açıklandı: 23 Haziran 2026
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli İçin Şiddetli Sağanak Uyarısı: Su Baskınlarına Dikkat
Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli İçin Şiddetli Sağanak Uyarısı:...
Afyonkarahisar'da TRIO Türkiye yeni ofisiyle gayrimenkul sektörüne giriş yapıyor
Afyonkarahisar'da TRIO Türkiye yeni ofisiyle gayrimenkul sektörüne...
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Gazi Uğur Özcan hayatını kaybetti
Selçik Köyü Festivali için geri sayım başladı
Selçik Köyü Festivali için geri sayım başladı
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşıma Yeni Şoförler Geliyor
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı
AKÜ, Dr. Tuncer Mutlu'nun vefatı sebebiyle taziye ilanı yayınladı...
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Başkan Altay herkesi kan bağışı yapmaya davet etti
Başkan Altay herkesi kan bağışı yapmaya davet etti

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber