Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
13:07
İscehisar’da İçme Suyu İçin 1 Kilometrelik Yeni Hat Döşeniyor
13:06
Afyonkarahisar’da Resul Gün Anısına Kum Voleybolu Turnuvası Düzenlendi
12:41
Sinanpaşa’da Hayvan Sevklerine Sıkı Kontrol
12:37
Vali Aktaş’tan Adli Yargı Adalet Komisyonu’na Ziyaret
12:28
Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine Denetim Yapıldı
12:26
Afyon Cenaze İlanı: Özden Ailesinin Acı Günü
04:45
Afyonkarahisar'ın Sevilen Müzisyeni Udi Beytullah Akgün Hayatını Kaybetti
00:31
Kazım Özer İlkokulu Öğrencileri Afyonkarahisar Kalesi Çevresinde Temizlik Yaptı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayakkabı tasarımına İzmir damgası
Gündem
06 Kasım 2018 - 22:02

Ayakkabı tasarımına İzmir damgası

İzmirli genç tasarımcılar, İstanbul Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda ödüllere ambargo koydu

Gündem
06 Kasım 2018 - 22:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ayakkabı tasarımına İzmir damgası
Ödüllü tasarımcılar ile ayakkabı üreticileri Işıkkent Ayakkabıcılar Çarşısı’nda ortak projelere imza atacak

 

Ayakkabı üretiminde katma değeri arttırmak için bu yıl 3. kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda erkek ayakkabı kategorisinde tüm ödülleri kazanan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine bir ödülde Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden geldi.

 

İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda İzmirli tasarımcılar ödüllere ambargo koydu. Erkek ayakkabı kategorisinde tüm ödülleri DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım öğrencileri paylaştı.

 

İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda Jüri Üyesi olarak görev yapan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, derece alan tasarımcılarla Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelerek, başarılarından dolayı kendilerini kutladı, teşekkür plaketi verdi ve saraciye ürünleri hediye etti.

 

Katma değerli üretim için tasarımın çok önemli olduğunu belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, tasarımcılarla, deri sektörünü daha fazla bir araya getirmek istediklerini, bu sayede katma değerli üretimi arttırabileceklerini dile getirdi. Zandar, “Işıkkent Ayakkabıcılar Çarşısı’nda bir workshop-atölye kurarak tasarımcılarımızın usta öğreticilerle birlikte tasarımlar yapmalarını, sektörün de bu çalışmaları yakından görmesini istiyoruz. Biz deri sektörü olarak tasarımcılarımızın burada ihtiyaç duyacakları her türlü taban, kalıp, deri astar, staj desteği, makine ekipman ihtiyacını karşılamaya hazırız. Ayakkabı tasarımı eğitimi almış birisi olarak tasarımcılarımızın deri sektörüne daha fazla entegre etmemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin geçmiş yıllarda 7 kez düzenlediği Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’na bu yıl ara verdiklerini ifade eden Zandar, “Deri Tasarım Yarışmamızda deri mühendisleri ile tasarımcılar ortak çalışıyor. Günümüzde yapılan tasarımların otomasyona uygun olması gerekiyor o nedenle bu modele devam edeceğiz ve 2019 yılında yarışmamışı 8. Kez düzenleyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu ise; saraciye sektöründe en büyük sıkıntılarının tasarım eksikliği olduğunu, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile saraciye ürünlerinin tasarımı için işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

 

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Nesrin Önlü, teknolojinin çok hızlı değiştiği günümüzde üniversitelerin öğrencilere son teknolojik gelişmeleri aktarmada sorunlar yaşadıklarını, öğrencilerin firmalara giderek uygulamada yer almasının önemine vurgu yaptı. Önlü, “Amsterdam’daki önemli denim ve moda merkezi De Hallen’deki gibi bir workshop hem tasarım öğrencilerimizin gelişimi için, hem de deri sektörümüzün ürünlerinin tasarımındaki zenginlik için çok faydalı olur” dedi.

 

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İstanbul 3. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım 3. Sınıf öğrencisi Oya Cevizkaya dinamizm temalı spor ayakkabı tasarımıyla birinci olurken, DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım 4. Sınıf öğrencisi Kaan Eratalay mandalina balığı temalı ayakkabılarıyla erkek kategorisinde ikinciliği kazandı. Aynı okuldan Alparslan Şendağlı ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada birinciler 15 bin TL, ikinciler 10 bin TL, üçüncüler 5 bin TL ve tüm finalistler dijital çizim tableti ile ödüllendirildi. Ayrıca ilk üçe giren yarışmacılardan Ticaret Bakanlığı’nın uygun göreceği isimler, yurt dışı eğitim ödülünün de sahibi olacaklar.

EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vali Aktaş’tan Adli Yargı Adalet Komisyonu’na Ziyaret
Vali Aktaş’tan Adli Yargı Adalet Komisyonu’na Ziyaret
Afyonkarahisar'da Gaziler Günü programında Vali Aktaş'tan anlamlı mesaj
Afyonkarahisar'da Gaziler Günü programında Vali Aktaş'tan anlamlı mesaj
Afyonkarahisar’ın Yeni Emniyet Müdürü Gökhan Demirtola Oldu
Afyonkarahisar’ın Yeni Emniyet Müdürü Gökhan Demirtola Oldu
Vali Yardımcısı Demir’den GSB Yurtlarına Denetim
Vali Yardımcısı Demir’den GSB Yurtlarına Denetim
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Afyon Cenaze İlanları: 14 Eylül 2026
Afyonkarahisar'da Ünlü Ailesinin Acı Günü: 43 yaşında vefat etti
Afyonkarahisar'da Ünlü Ailesinin Acı Günü: 43 yaşında vefat etti
Afyonkarahisar'da Kutlu Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da Kutlu Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Afyonkarahisar’da Hastane Soruşturmasında İkinci Dalga
Afyon’da sosyal medya paylaşımı sonrası evinde silah bulundu
Afyon’da sosyal medya paylaşımı sonrası evinde silah bulundu
Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği başarılı gazeteci hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği başarılı gazeteci hayatını kaybetti
Son Yorumlananlar
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
Köfteci Yusuf Menü Fiyatlarına Zam Geldi! İşte Yeni Fiyat Listesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
EMADDER’den Çalışma Bakanlığında kademeli emeklilik görüşmesi
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Hüseyin Sezen’den ilçe başkanlarına uyarı ve tavsiye
Hüseyin Sezen’den ilçe başkanlarına uyarı ve tavsiye

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber