Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
İbrahim Tatlıses Bayramda Afyon'u Coşturacak!
02:02
Afyon'da DSİ Hareketi: Yeni Projelerle Şehir Koruma Altında!
00:28
Afyon'da Emniyet Ekiplerinden Huzur Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı Var
Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Avrupalı zincir marketler Antalya'ya akın etti
Ekonomi
29 Eylül 2023 - 10:31

Avrupalı zincir marketler Antalya'ya akın etti

Türk yaş meyve sebze sektörü, dünyanın dört bir tarafından ithalatçıları, zincir marketleri 28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Antalya Interfresh Eurasia Fuarı’nda ağırlıyor. Sektör 2026 yılı için 4 milyar dolar ihracat hedefi belirledi.

Ekonomi
29 Eylül 2023 - 10:31
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Avrupalı zincir marketler Antalya'ya akın etti
Türk yaş meyve sebze sektörü, dünyanın dört bir tarafından ithalatçıları, zincir marketleri 28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Antalya Interfresh Eurasia Fuarı'nda ağırlıyor. Sektör 2026 yılı için 4 milyar dolar ihracat hedefi belirledi.

İZMİR (İGFA) - Anadolu coğrafyasında yetişen birbirinden lezzetli 200'den fazla yaş meyve sebzeyi 100'den fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye'ye 2023 yılının 8 aylık döneminde 2 milyar 50 milyon dolar kazandıran Türk yaş meyve sebze sektörü, dünyanın dört bir tarafından ithalatçıları, zincir marketleri 28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Antalya Interfresh Eurasia Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı'nda ağırlıyor.

Fuarın açılışında konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin yıllık 55 milyon tonluk yaş meyve sebze üretimiyle Çin ve Hindistan'ın ardından dünyada üçüncü sırada olduğu bilgisini paylaştı.

OVP HEDEFİNE 4 MİLYAR DOLARLIK İHRACATLA KATKI VERMEK İSTİYORUZ

Türkiye'nin yaş meyve sebze ihracat performansı hakkında da bilgi veren Başkan Uçak, "2022 Ocak-Ağustos döneminde 1,7 milyar dolar ihracat yaptık. 2023 Ocak Ağustos döneminde ihracatımız yüzde 16'lık artışla 2 milyar 50 milyon dolara ulaştı. Kalıntısız ve kaliteli üretimimizi artırarak, fuarlarda ve URGE projelerimiz kapsamında düzenlediğimiz sektörel ticaret heyetleriyle tanıtarak 2026 yılında Orta Vadeli Programımızdaki 302,2 milyar dolar ihracat hedefine yaş meyve sebze sektörü olarak 4 milyar dolarlık katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yaş meyve sebze ihracatında en büyük pazarlar olan Avrupa Birliği ve Rusya Federasyonu'na ihracatın sürdürülebilir olması için kalıntısız ve kaliteli üretimin şart olduğunun altını çizen Uçak sözlerini şöyle sürdürdü; "55 milyon ton taze meyve sebze üretimimizden ihracatımızın aldığı pay yüzde 10 seviyelerinde. Hem bu oranı hem de fiyatlarımızı aynı anda artırmak için 2 temel şart var. Birincisi kalıntısız üretim. İkincisi ise kaliteli üretim. Hem Avrupa Birliği ve Rusya'da olan pazarımızı korumak için hem de ülkemize yeni pazar olanakları yaratmak için bu iki koşulu sağlamak için üreticiler, ihracatçılar, üniversitelerimiz, bakanlıklarımız olarak topyekün mücadele etmemiz gerekiyor. Hem Ege Bölgesinde hem de Akdeniz bölgesinde üreticilerimize kimyasal mücadele yerine biyoteknik mücadele için tuzaklar dağıtıyoruz. Bahçelerden numuneler alıp analiz ettiriyoruz, üreticilerimizle devamlı temas halindeyiz. Bu fuarların faydasını daha çok görmemiz için özellikle kalıntı sorununu kökünden çözmemiz gerekiyor."

Fuarı düzenleyen ANTEXPO A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, 2022 yılında Interfresh Eurasia Fuarı'na 49 firma katılmışken, bu yıl 136 firma katıldığını, aralarında Avrupa'nın en büyük 3 zincir market temsilcisinin de de bulunduğu 415 yabancı ziyaretçinin Türk meyve sebze ürünlerini görmeye geldiğini fuarın 150 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşacağını öngördüklerini dile getirdi.


EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Modern Yaşam Alanlarının VazgeçilmeziKöşe Koltuk Modelleri
Modern Yaşam Alanlarının VazgeçilmeziKöşe Koltuk Modelleri
27 Yıllık Kuruyemiş Devi Yedikır Konkordato İlan Etti
27 Yıllık Kuruyemiş Devi Yedikır Konkordato İlan Etti
Şehir İçi Eşya Taşımada Dijital Kolaylık: Taşımacım
Şehir İçi Eşya Taşımada Dijital Kolaylık: Taşımacım
Yusuf Erbaş Yatırımcılar İçin Kuyum Sektörünü Değerlendirdi
Yusuf Erbaş Yatırımcılar İçin Kuyum Sektörünü Değerlendirdi
Çok Okunan Haberler
Eczacı Adayları Beyaz Önlükle Geleceğe Adım Attı
Eczacı Adayları Beyaz Önlükle Geleceğe Adım Attı
Afyonkarahisar'da Köfteci Yusuf'a Mutfak Görevlisi Alınacak
Afyonkarahisar'da Köfteci Yusuf'a Mutfak Görevlisi Alınacak
Boluspor, İstanbulspor'u Devirdi! 33 Yıl Sonra Süper Lig Hayali Gerçekleşiyor mu?
Boluspor, İstanbulspor'u Devirdi! 33 Yıl Sonra Süper Lig Hayali Gerçekleşiyor...
Afyon'da Gençlerin Muay Thai Şöleni! 47 İlden Yıldızlar Buluştu
Afyon'da Gençlerin Muay Thai Şöleni! 47 İlden Yıldızlar Buluştu...
Başmakçı'da Coşku Dolu 19 Mayıs Kutlaması!
Başmakçı'da Coşku Dolu 19 Mayıs Kutlaması!
ESOB Başkanı Cengiz Üstün'ün Acı Günü
ESOB Başkanı Cengiz Üstün'ün Acı Günü
Son Yorumlananlar
Fransa'da Yaşayan Emirdağlı Gurbetçi Kalp Krizi Sonucu Vefat Etti
Fransa'da Yaşayan Emirdağlı Gurbetçi Kalp Krizi Sonucu Vefat Etti
Afyonkarahisar’da Bir İlk: Cezaevindeki Çocuklar İçin Anaokulu
Afyonkarahisar’da Bir İlk: Cezaevindeki Çocuklar İçin Anaokulu
MÜSİAD’dan Evlenecek Gençlere Özel İndirimler: Afyonkarahisar’da Aileler Destekleniyor
MÜSİAD’dan Evlenecek Gençlere Özel İndirimler: Afyonkarahisar’da...
Emirdağ ilçesinde, Afyon yolu asfaltlanıyor
Emirdağ ilçesinde, Afyon yolu asfaltlanıyor

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber