Araçlar Sulara Gömüldü
Şiddetli yağışın etkisiyle kent merkezindeki 5 ilçede eğitime bugün ara verilirken; Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde okullar yarın da tatil edildi. Yağışın yol açtığı su birikintileri ve sel nedeniyle birçok ev, iş yeri ve araç zarar gördü. Antalyaspor kafilesi de hava şartları nedeniyle planlanan havalimanına inemedi. Alt geçitlerde su seviyesi yükselirken, çok sayıda aracın mahsur kalması sonucu birçok alt geçit trafiğe kapatıldı.
Cansız Beden Bulundu
Su baskını nedeniyle bir kişinin cansız bedenine Kepez ilçesi Gazi Bulvarı Gıyahaseddin Keyhüsrev Alt Geçiti'nde ulaşıldı. Yaşanan felaket sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi: "Dün akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini artıran, bugüne kadar görülmemiş bir yağış. Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. İtfaiye ve ASAT dahil 1450 personelimiz, 290 aracımızla beraber yağışa müdahale ediyoruz. 900'ün üzerinde araçtan vatandaşımızı tahliye ettik. Şimdi de evlerde ve binalarda tahliye işlemleri yapılmaktadır. Acil işleri olmayan vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum."
Düden Şelalesi'nin Rengi Değişti
Sağanak sonrası, şiddetli akan Düden Şelalesi'nin rengi de kahverengiye döndü. Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinden denize dökülen şelalede, tersten gelen rüzgar şelale sularını deniz yerine karaya savurdu. Çamurlu su deniz üzerinde de kahverengi tabaka oluşturdu.
İçişleri Bakanlığı'ndan Yardım
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya Valiliği'ne AFAD üzerinden acil yardım ödeneği olarak 20 milyon TL aktardığını açıkladı. Antalya Valisi Cemil Karaloğlu ise, "İhtiyaç olursa, şehrin ihtiyaçlarına göre daha sonra bunları da karşılamış olacağız. Ulaşımda şu anda şehirde bir sorun yok. Kemer-Kumluca kara yolunda 2 noktada heyelan oluştu; küçük heyelanlar. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün ekipleri, o heyelanları kaldırarak ulaşımı sağladı. Bölgede şu anda elektrik noktasında kısmi sorunlarımız var. Kepez ilçemizde 8 mahallede, Aksu ilçemizde 3 mahallede elektrik kesintileri var. Elektrik kurumu, şu anda bölgeyi elektriğe tekrar kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor" açıklamasında bulundu.Antalya'daki sel felaketiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz