Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:49
Ali Özkaya, Burcu Köksal ve Veysel Topçu'ya Hoş Geldin Dedi
01:22
Eyüpsultan’da otomobilin çarptığı Derya Üzüm hayatını kaybetti
01:18
AFYON HAVA DURUMU (13 MAYIS 2026 ÇARŞAMBA)
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Amasya Merzifon Meray Kavşağı ile 22 milyon TL tasarruf
Gündem
28 Nisan 2022 - 17:15

Amasya Merzifon Meray Kavşağı ile 22 milyon TL tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Kavşağı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Gündem
28 Nisan 2022 - 17:15
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Amasya Merzifon Meray Kavşağı ile 22 milyon TL tasarruf
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Kavşağı'ndaki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

AMASYA (İGFA) - Ulaştırma ve altyapı yatırıyla Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltmek için çalıştıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavşağı'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada1 14 metre uzunluğundaki Merzifon Meray Kavşağı'nda yüzde 100 yerli ve milli kaynaklar kullanıldığını belirterek, Merzifon Meray Farklı Seviyeli Kavsağı ile hattaki dur-kalkları ortadan kaldırdıkları, çok daha hızlı, güvenli ve konforlu yolculuğa imkan veren kavşak ile yıllık ortalama 22 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını söyledi.

2003 yılından 2021 yılı sonuna kadar karayolu, demiryolu, havayolu, denizyolu ve haberleşmeye yapılan yatırımların 172 milyar dolara ulaştığını belirten Karaismailoğlu, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetlerimiz döneminde ülkemizin bölünmüş karayolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 600 kilometreye çıkardık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Tünellerimizin toplam uzunluğu yalnızca 50 kilometreydi. Bunu 13 kat arttırarak 651 kilometreye çıkardık. Milletimizin yarım asırlık hayali Yüksek Hızlı Tren hatlarını inşa ettik. Havalimanlarımızı 26'dan 57'ye yükselttik. Sıradaki hedefimiz; 61 havalimanına ulaşmak. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanı dünya ikincisi oldu" ifadelerini kullandı.

https://youtu.be/v9B5uqysprg

Amasya'nın ulaşım ve haberleşme yatırımlarından hak ettiği payı aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini kaydeden Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tüm şehirlerimizde devlet titizliği ile ortak akılla, yarınları, gençlerimizi düşünerek 5 sektörde gerekli yatırımlarımızı planlıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde Amasya'nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 9.5 milyar liralık harcama gerçekleştirdik. Amasya'nın bölünmüş yol uzunluğunu, 26 kilometreden alıp, 9 kat artırarak, 272 kilometreye çıkardık. İl genelindeki tüm karayolu ağı içindeki bölünmüş yol oranı yüzde 58'dir. Yine ayrıca son 20 yılda Amasya'daki bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu, 28 kilometreden alıp, 10 kattan fazla artırarak, 300 kilometrenin üzerine çıkardık. Amasya'da tıpkı Ferhat gibi dağları deldik. İl genelinde biri tek tüp ve 5'i de çift tüp olmak üzere yaptığımız 6 tünelin toplam uzunluğu 7 bin 666 metreye ulaştı. Şehzadeler şehri Amasya'da tamamlayıp hizmete açtığımız 94 köprünün toplam uzunluğu 7 bin 466 metreyi buldu. Amasya şehir merkezi için hayati önem taşıyan Amasya çevre yolunu hizmete açarak transit trafiği şehir dışına aldık. 12 kilometre uzunluğundaki Amasya çevre yolu sayesinde trafik güvenliği ve konforunu artırarak yakıttan ve zamandan yıllık 291 milyon TL tasarruf sağladık. Egzoz gazı salınımını 5 bin 497 ton azalttık. Bütün bunlar; emek ve değer vermenin göstergesidir. Bizler laf değil, iş üreten, millet sevdası ile çalışan, memleketin her köşesine aynı hizmeti sunma gayretinde olan, Türkiye sevdalılarıyız. Biz asla yapılanla yetinmeyip; milletimiz için de ülkemiz için de hep daha iyisini, daha faydalısını istedik. Bu nedenle Amasya için de 'Durmak yok yola devam' diyoruz. İl genelinde, yapımı devam eden 9 adet karayolu yatırımlarının proje toplamı 6.5 milyar liraya ulaşmaktadır. Amasya'nın tarihini korurken, hizmet alanımızdaki yapılarının modernleşmesine katkıda bulunduk. Merzifon Havalimanı terminal binasını genişleme çalışmalarına devam ediyoruz. Projeyi, Haziran ayında tamamlayacağız.".


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon Motofest 2026: Konser Verecek Sanatçılar Belli Oldu
Afyon Motofest 2026: Konser Verecek Sanatçılar Belli Oldu
Burcu Köksal: Bugün Ak Parti'ye katılıyorum
Burcu Köksal: Bugün Ak Parti'ye katılıyorum
Afyonkarahisar Valisi Aktaş SGK Heyetini Kabul Etti
Afyonkarahisar Valisi Aktaş SGK Heyetini Kabul Etti
Afyonkarahisar’da Anneler Günü’nde Şehit Anneleri Onurlandırıldı
Afyonkarahisar’da Anneler Günü’nde Şehit Anneleri Onurlandırıldı
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: Keser ve Kılınç Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Keser ve Kılınç Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da Bugün Vefat Edenler: 9 Mayıs 2026
Afyonkarahisar'da Bugün Vefat Edenler: 9 Mayıs 2026
Eskişehirspor Ayvalıkgücü Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?
Eskişehirspor Ayvalıkgücü Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?
Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Afyon Cenaze İlanları: 10 Mayıs’ta Kimler Vefat Etti?
Afyon Cenaze İlanları: 10 Mayıs’ta Kimler Vefat Etti?
Son Yorumlananlar
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
1923 Afyonspor Üst Tura Yükseldi: Marmaris’te Tek Golle Zafer
1923 Afyonspor Üst Tura Yükseldi: Marmaris’te Tek Golle Zafer
Akçakoca'da Zamansız Veda: Sevilen Müteahhit Hayatını Kaybetti
Akçakoca'da Zamansız Veda: Sevilen Müteahhit Hayatını Kaybetti
Tarımsal 695 projeye 205 milyon TL'lik hibe
Tarımsal 695 projeye 205 milyon TL'lik hibe

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber