Anasayfa
  • Sivil Toplum
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:41
Kabinede sürpriz değişim: Adalet ve İçişleri Bakanları değişti
01:37
Kemah’ta Deprem Oldu: Erzincan 4,1 ile Sallandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Akü Rektörü Mehmet Karakaş, Öğrenci El Ele Kampanyasını başlattı
Eğitim
08 Nisan 2020 - 18:00

Akü Rektörü Mehmet Karakaş, Öğrenci El Ele Kampanyasını başlattı

Afyonkarahisar – Öğrenci El Ele Daha Sağlıklı ve Güçlü Gelecek Günlere” isimli bir kampanya başlatıldı.

Eğitim
08 Nisan 2020 - 18:00
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akü Rektörü Mehmet Karakaş, Öğrenci El Ele Kampanyasını başlattı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin ağırlıklı olarak yaşadığı Erenler Mahallesindeki apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi hedefiyle “Afyonkarahisar – Öğrenci El Ele Daha Sağlıklı ve Güçlü Gelecek Günlere” isimli bir kampanya başlatıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan öncülüğünde başlatılan kampanyaya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser de yayınladıkları mesajlarla destek verdi.

AKÜ Rektörlüğü toplantı salonunda gerçekleştirmiş olan bilgilendirme toplantısına AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan, Erenler Mahallesi apart sahipleri arasında yer alan iş insanları Özgür Aydın, Halil Durgut ve Mustafa Arık katıldı.

“Apart ve yurt sahiplerinin yardımlarını bekliyoruz”

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerin eğitime ara vermiş olduğu bir dönemi başından geçenleri dile getiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, süreç hakkında bilgi verdi. Öğrencilerden kira ödemeleri hakkında yoğun mesaj aldığını dile getiren Karakaş, şunları kaydetti

“Koronavirüs nedeniyle yüksek okullerde eğitime ara verilmişti. Daha sonra Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) almış olduğu karar ile bu döneme mahsus olmak üzere örgün öğretimden vazgeçilip uzaktan öğretime geçildi. Bu karardan sonra bütün öğrencilerimiz  barındıkları apartlarını, yurtlarını ve evlerini terk ederek ailelerinin yanlarına döndüler. Döndükten sonra süreç içinde bana da yoğun biçimde mesaj gönderdiler. Özellikle ev, apart ve yurtlarının kira ödemeleriyle ilgili yardım edilmesi, destek olunması konusunda yoğun biçimde mesaj gönderdiler. Hatta başka illerde yapılan kampanyaların örneklerini de gönderdiler. Bizler de bu istikamette Erenler Mahallesi muhtarı ile bir görüşme yaptık ve kendinin zaten bir kampanya başlattığını gördük. Bizler de başlatılan bu kampanyaya destek olmak ve öğrencilerimizin taleplerini kamuoyuna iletmek adına burdayız. Bu kampanyanın başlatılmış olması AKÜ Rektörü olarak beni ve yüksek okul camiamızı memnun etmiştir. Özellikle Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında genelde diğer illerdeki kampanyalarda yarı yarıya paylaşma gibi öneriler görüyoruz. Bir kısmını apart sahibi, bir kısmını ise öğrencinin karşılaması biçiminde. Bizler de bu aylar içinde öğrencilerimize daire, apart ve yurt sahiplerinin destek olmasını bekliyoruz.”

“Afyonkarahisar’ın bu süreçten yüz akıyla çıkacağına inanıyorum”

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğinin önemini vurgulayan Karakaş, “Bu dönemi millet olarak yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla atlatacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda da ülkemizde farklı şekillerde dayanışma kampanyalarının yürütüldüğünü biliyoruz. Afyonkarahisar olarak bu zorlu süreçten yüz akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Öğrencilerimize yönelik bu özverili kampanyaya apart, yurt ve daire sahiplerinin destek olmasını beklemekteyim. Bu anlamda bütün muhataplarımıza destek ol, elini taşın altına koy demek istiyorum. Son olarak ise ‘Afyonkarahisar – öğrenci el ele, daha sağlıklı ve kuvvetli gelecek günlere’ diyoruz” dedi.

Başlatılan kampanyanın gönüllülük esasına dayandığını kaydeden Karakaş, “Öğrencilerimiz illerde her çeşit canlılığın kaynağıdır. Bu kaynağımızı yeşertme adına, onlara bir nebze olsun destek olma adına bu kampanyayı başlatıyoruz. Tabii ki tasarruf alanımızda olan bir konu değil. Tamamen gönüllülük esası ile gerçekleştirilebilecek bir kampanya, kimseyi zorlama gibi bir durumda değiliz. Eğer buna gerçekten kuvvetli bir katılım sağlanırsa Afyonkarahisar da bu süreçten yüzünün akıyla çıkmış olur” ifadelerini kullandı.

“Gençlik var ise gelecek var, gelecek var ise gençlik var”

Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan ise koronavirüs dolayısı ile apart sahipleriyle bir görüşme yaptığını ifade etti. Yapılan görüşme ile ortak bir karar aldıklarını dile getiren Çavlan, “Öğrencilere ve  ev sahiplerine destek olmak için bir yola çıktık. Erenler Esnaf Birliği, mal ve mülk sahipleri ve ticari işletmeler ile beraber toplanarak kararımızı dile getirdik. Şu anda güzel bir kampanya ortaya çıktı. Bu kampanyayla hedefimiz hem mülk sahipleri hem de öğrencilerimizin en az derecede mağdur olmasını sağlamaktır. İnşallah katılımlar çoğalır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Gençlik var ise gelecek var, gelecek var ise gençlik var.’ Bu kampanya konusunda yalnızca Rektör Mehmet Karakaş hocamız bizi aradı ve kampanya ile alakalı bilgi aldı, bizlere teşekkür etti.  Birlik olursak eğer bu olayın üstesinden geliriz diye düşünüyorum” dedi.

“Apart ve yurt sahiplerinin empati yapmasını bekliyoruz”

Kampanyaya destek olan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise dünyanın ve Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade etti. Tutulmaz, “Virüsle mücadeleyi topyekûn yapıyoruz. Bu doğrultuda YÖK’ün kararıyla yüksek okullerin belirli bir süreyle tatil edilmesi söz konusu oldu. İlimizde iki tane yüksek okul var ve burda okuyan öğrencilerimizin de ikamet ettikleri özel konutlar var. Devletimiz devlet yurtları ile alakalı herhangi bir ücret almadan bu süreyi geçirme konusunda bir karar aldı ve bu kararı uyguluyor. Bu anlamda biz kıymetli hemşerilerimize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. İlimizde öğrencilere kiraya verilmiş olan mülklerin sahipleri, öğrenciler adına bir empati yaparak belirli bir süreyi onlardan para almadan geçirmeleri için anlayış bekliyoruz. 3-4 aylık bu sürenin yarısının öğrencilerden, diğer yarısının ise mülk sahiplerinden fedakarlık göstermeleri ile hem öğrencilerimize destek vermiş oluruz, hem de öğrencilerin ilimize karşı bakışlarını daha olumlu konuma getiririz” ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar misafirperver bir şehirdir

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise koronavirüs nedeniyle zor günler geçirildiğini belirtti. Zeybek, “Virüsle alakalı geçirdiğimiz bu zor günlerde esnafımızın da, mülk sahiplerinin de öğrencilerin yanında yer alacaklarına ben gönülden inanıyorum. Kira bedelleri olsun, barınma bedelleri olsun Afyonkarahisar’daki mülk sahibi halkımızın öğrencilere yardımcı olacağını düşünüyorum. Afyonkarahisar misafirperver bir şehirdir. Öğrencilerimize destek anlamında böyle bir çalışmada Afyonkarahisar’ın geleceği ve öğrencilerin zor durumda kalmamaları için mülk sahibi arkadaşların gereğini yapacaklarından hiç şüphem yok” dedi.

Öğrenci olmadan binaların bir hükmü yok

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ise öğrencilerin eğitim kurumları için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Okumuş, “Çok güzel binalarımız, eğitim kurumlarımız, akademisyenlerimiz olabilir ancak bunların hiçbiri öğrenci olmadığı sürece bir işe yaramıyor. Bu okulların en önemli can damarı ve içerisinde akan kanı öğrencilerdir. Öğrencileri damarlarımızda akan kan olarak görüyorum. Öğrenciler üniversitelerin, şehirlerin en önemli yapı taşlarıdır” biçiminde konuştu. Yaşanılan sıkıntılı süreç sona erdiğinde, öğrencilerin eğitimlerine aynı motivasyon ile devam etmelerinin önemini anlatan Okumuş, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin bu sıkıntılı durum ortadan kalktıktan sonra kaldıkları yerden eğitimlerine devam edebilmeleri lazım. Bu anlamda halkın her kesimini sıkıntıya sokan bu durum kursiyerlerimizi de ağırlıklı olarak etkiliyor. Onların motive bir biçimde eğitimlerine devam edebilmeleri için, herkezin etkilendiği diğer faktörlerden biraz daha fazla arınmış olmaları lazım. Bu anlamda da barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Maalesef bu süreçte öğrencilerimiz de kaldıkları yerlerden ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Bu kursiyerlerimizin büyük bir bölümü ekonomik gücü olmayan ailelerin çocukları. Bu öğrencilerimiz bizlerin ve bu şehrin geleceğidir. Akıllarında maddi sorunlar olmadan eğitimlerine dönmeleri gerekmektedir. Bu anlamda daire ve mülk sahibi halkımızın ellerini taşın altına koymalarını ve destek olmalarını istiyorum. Kira yardımı ve kira ödemelerinde kolaylıklar ve hatta mümkünse kira almamaları çok büyük anlam ifade edecektir. Çünkü bu katkı yalnızca öğrenciye değil, hemde üniversitemize ve şehrimize olacaktır.”

“Herkes elinden geldiği ölçüde destek olmalı”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ise yapmış olduğu açıklamada koronavirüsten etkilenen en önemli kesimlerden birisinin öğrenciler olduğunu söyledi. Öğrencilerin birer kültür elçisi olduğunu belirten Serteser, “Üniversitelerde eğitime ara verilince öğrencilerinin ailelerinin yanlarına gitmelerine rağmen, burda kiraladıkları dairelerden kaynaklı zor bir durumda kaldılar. O bölgenin mülk sahiplerinin ellerinden gelen tüm imkanlar ile öğrencilere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Hali vakti yerinde olan mülk sahipleri hiç kira almayabilirler. Oradaki kiralar ile geçinen mülk sahipleri de olabilir, kendileri de ellerinden geldiği ölçüde fedakarlıkta bulunabilirler. Bu zor durumda topyekun bir fedakarlık içine girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kültür elçilerine mülk sahiplerinin yardımcı olmalarını istirham ediyorum” dedi.
2020/04/1586358364_akue.jpg
# afyon kocatepe üniversitesi# akü rektörü mehmet karakaş# Öğrenci el ele kampanyası# afyonhaber# afyon haber# afyon haberleri# akü
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Asım Kocabıyık Anaokulu Öğrencileri Deprem Kahramanlarını Unutmadı
Asım Kocabıyık Anaokulu Öğrencileri Deprem Kahramanlarını Unutmadı
Üç üniversiteden bilim için ortak adım: akademik iş birliği protokolü
Üç üniversiteden bilim için ortak adım: akademik iş birliği protokolü
Bolvadin’e 4 yıllık uygulamalı sağlık fakültesi geliyor
Bolvadin’e 4 yıllık uygulamalı sağlık fakültesi geliyor
Şuhut’ta çocuk şenliği yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu
Şuhut’ta çocuk şenliği yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da genç esnaf Ahmet Keser hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'da genç esnaf Ahmet Keser hayatını kaybetti
Afyonkarahisar'da Okşar Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da Okşar Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Çevre Müdürlüğünde 15 kişiye kamu işi açıldı
Afyonkarahisar’da Çevre Müdürlüğünde 15 kişiye kamu işi açıldı
Kartepe’de görevli astsubay trafik kazasında hayatını kaybetti
Kartepe’de görevli astsubay trafik kazasında hayatını kaybetti
Afyon Cenaze İlanı: Kenar Ailesinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanı: Kenar Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da sosyal kurumlarda 170 kişiye kamu işi açıldı
Afyonkarahisar’da sosyal kurumlarda 170 kişiye kamu işi açıldı
Son Yorumlananlar
Salim Bağcıman, Yıllar Sonra Müzik Arenasına Geri Dönüyor!
Salim Bağcıman, Yıllar Sonra Müzik Arenasına Geri Dönüyor!
Emirdağ'da Gönül Sohbetleri Yeniden Düzenleniyor
Emirdağ'da Gönül Sohbetleri Yeniden Düzenleniyor
Afyonkarahisar’dan Mekke’ye Karayoluyla Hac Yolculuğu
Afyonkarahisar’dan Mekke’ye Karayoluyla Hac Yolculuğu
Amerika'da son 24 saatte 1918 kişi öldü !
Amerika'da son 24 saatte 1918 kişi öldü !

Ana Sayfa
Sivil Toplum
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber