Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
01:49
Ali Özkaya, Burcu Köksal ve Veysel Topçu'ya Hoş Geldin Dedi
01:22
Eyüpsultan’da otomobilin çarptığı Derya Üzüm hayatını kaybetti
01:18
AFYON HAVA DURUMU (13 MAYIS 2026 ÇARŞAMBA)
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Akşener: "Bir oyla Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz"
Gündem
13 Nisan 2023 - 17:16

Akşener: "Bir oyla Türkiye'nin kaderini değiştireceksiniz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 yıldır esnaf gezilerinin ardından 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik ilk startı Samsun’da verdi.

Gündem
13 Nisan 2023 - 17:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Akşener: “Bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 yıldır esnaf gezilerinin ardından 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik ilk startı Samsun’da verdi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde kent merkezini ziyaret eden Akşener, kendisini karşılayan kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

3 yıldır il ziyaretleri yaptığını söyleyen Akşener; esnaf dükkanları içinde 3 yıl boyunca hiçbir siyasi partiye yönelik eleştiride bulunmadığını, kendi partisine yönelik hiçbir zaman propaganda yapmadığını, sadece vatandaşların dertlerini dinlediğini ifade etti.

“Seçmen velinimettir.” anlayışını Samsun’da da yineleyen Akşener; “Seçmen; hepimizin, bütün siyasilerin önünde resmi tazim durduğu, saygı gösterdiği velinimettir.” diyerek iktidarın hizmet etmekle yükümlü olduğunu, muhalefetin ise milletin avukatı olarak vatandaşları dinleyip iktidara iletmekle yükümlü olduğunu söyledi.

Uzun bir zamandır bu anlayıştan uzaklaşıldığını ifade eden Akşener, bunun sebebinin Partili Cumhurbaşkanlığı Sistem’den kaynaklandığını belirterek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘’Bunun adı demokrasidir. Bunun adı seçmen velinimettir. Seçmen patrondur. Ama uzun bir zamandır seçmeni dertlerinin dinlenmediği; buna karşılık projelerle rekabet etmek lazımken, hizmet üzerinden rekabet etmek lazımken; şuculuk buculuk 50 bin tane saçmalık üzerinden bir dil geliştirildiği ve herkesin birbirine düşman edildiği; komşunun, komşunun karşısına dikildiği ama birilerinin cebini doldurduğu, cebellezi yaptığı bir düzenle yönetiliyoruz. Bu düzenin adı tek adam sistemi. Bu düzenin adı Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Bu düzenin adı harami düzeni. Kul hakkının yendiği, harama el uzatıldığı, insanların kayrıldığı, garibanın yanına uğranılmadığı, haksızlıklar yapıldığı bir düzen.” şeklinde konuştu.

Daha önce Samsun’a birçok kez gelmesine rağmen hiçbir şekilde siyasi propaganda yapmadığını vurgulayan Akşener, 14 Mayıs seçimlerine 33 gün kaldığını vurgulayarak, “Şimdi patron sizsiniz. Şimdi karşınızda ben başta olmak üzere herkes resmi tazim durmak zorunda. Oyunuzu çok kıymetli edeceksiniz ama el ele verip bu harami düzeni değiştireceğiz. Sizden şimdi İYİ Parti’ye oy istiyorum. Şimdi sizden 13. Cumhurbaşkanı seçiminde sayın Kılıçdaroğlu’na oy istiyorum. Şimdi sizden Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı sayın Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti’mize oy istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Özellikle AK Partili kardeşlerimden oy istiyorum”

Bu seçimin, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni değiştirmek adına son seçim olduğunu vurgulayan Akşener, Ak Parti seçmenine çağrıda bulunarak, “Özellikle AK Partili seçmenlerden, özellikle AK Partili kardeşlerimden oy istiyorum. Çünkü bu seçim parlamenter sistemin konuşulduğu son seçim. Velev ki sayın Erdoğan kazandı. Son seçimi. Partisinde kimseyi bırakmadı. Bu tarafta büyük haksızlıklara uğramış büyük bir öfkeli kitle oluşacak. 5 yıl çok çabuk geçecek. 5 yıl sonra artık parlamenter sistemin konuşulamadığı, bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan bu ucube sisteme tekrar başkan seçeceğiz.”

“Mülakat derhal kaldırılacak”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs’ın ardından Millet İttifakı’nın seçimi kazanmasıyla birlikte nelerin değişeceğini şu sözlerle ifade etti:

"2020 yılında KPSS’nin soruları çalındığı için mağdur olan kardeşlerim haklarınız geri verilecek. Atanamayan öğretmenler hemen kazanır kazanmaz 100 bin öğretmen ataması yapılacak ve KPSS’de yapılan yanlışlıkların önüne geçecek, mülakat derhal kaldırılacak."

“Bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz”

Her seçmenin bir oyunun çok önemli olduğunu vurgulayan Akşener, “Daha iyi bir Türkiye için, nefes alan gençler için; tecavüze uğrayıp, tacize uğrayıp sonra da ‘Hayatı ona uygun, kıyafeti ona uygun’ deyip tecavüz edenin serbest kaldığı bir düzeni değiştirmek için; kadınların, genç kızların şu sokak lambası söndüğünde korkarak eve gitmediği bir Türkiye için; yurt dışına kaçmayı düşünen, yurt dışına gitmeyi düşünen çocuklarımızın ülkelerinde kalıp bu ülkeye hizmet etmeleri için onların umutlarının hayallerinin gerçekleşmesi için 14 Mayıs’ta oy kullanacaksınız ve o bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz.” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının sonunda dün akşam Spor Toto Süper Lig’e yükselen Yılport Samsunspor’u, “Samsunspor’a başarılarının devamını diliyorum. Samsunspor’un inşallah Süper Lig’de çok başarılı olmasını diliyorum. Kutluyorum başarılarını, başarılarının devamını diliyorum." dedi.


EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyon Motofest 2026: Konser Verecek Sanatçılar Belli Oldu
Afyon Motofest 2026: Konser Verecek Sanatçılar Belli Oldu
Burcu Köksal: Bugün Ak Parti'ye katılıyorum
Burcu Köksal: Bugün Ak Parti'ye katılıyorum
Afyonkarahisar Valisi Aktaş SGK Heyetini Kabul Etti
Afyonkarahisar Valisi Aktaş SGK Heyetini Kabul Etti
Afyonkarahisar’da Anneler Günü’nde Şehit Anneleri Onurlandırıldı
Afyonkarahisar’da Anneler Günü’nde Şehit Anneleri Onurlandırıldı
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları: Keser ve Kılınç Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Keser ve Kılınç Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da Bugün Vefat Edenler: 9 Mayıs 2026
Afyonkarahisar'da Bugün Vefat Edenler: 9 Mayıs 2026
Eskişehirspor Ayvalıkgücü Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?
Eskişehirspor Ayvalıkgücü Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?
Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Burcu Köksal AK Parti’ye mi Geçiyor?
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Afyon Cenaze İlanları: 10 Mayıs’ta Kimler Vefat Etti?
Afyon Cenaze İlanları: 10 Mayıs’ta Kimler Vefat Etti?
Son Yorumlananlar
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
Burcu Köksal: Kendi İrademle Karar Verdim
1923 Afyonspor Üst Tura Yükseldi: Marmaris’te Tek Golle Zafer
1923 Afyonspor Üst Tura Yükseldi: Marmaris’te Tek Golle Zafer
Akçakoca'da Zamansız Veda: Sevilen Müteahhit Hayatını Kaybetti
Akçakoca'da Zamansız Veda: Sevilen Müteahhit Hayatını Kaybetti
Brezilya lideri Lula'nın Çin gezisi neden önemli?
Brezilya lideri Lula'nın Çin gezisi neden önemli?

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber