Kaçak Eşya İhbarı Üzerine Harekete Geçildi
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, H.Ö. isimli şahsa ait bir işyerinde faturasız ve yurt dışından getirilen elektronik eşyaların satıldığına dair bilgi aldı. Bu bilgiler doğrultusunda, adli makamlardan arama kararı alındı. Yapılan baskın sonucunda, işyerinde yüzlerce kaçak elektronik eşya bulundu.
Ele Geçirilen Elektronik Eşyalar
Operasyon sırasında ele geçirilen kaçak elektronik eşyaların listesi oldukça dikkat çekici. İşte o eşyalar:
- 5 adet Nokia 3310 cep telefonu
- 6 adet akıllı saat
- 13 adet power bank
- 48 adet kablosuz kulaklık
- 17 adet kablolu kulaklık
- 58 adet traş makinesi
- 19 adet oto teyp
- 16 adet ses hoparlörü
- 26 adet şarj aleti ve kablosu
- 10 adet ses bombası
- 11 adet araç hoparlörü
- 2 adet flash bellek
- 7 adet hafıza kartı
- 38 adet muhtelif elektronik malzeme
Bu malzemelerin kaçak yollarla temin edildiği ve faturasız olarak satıldığı belirlenmiştir.
Kaçakçılıkla Mücadele Devam Ediyor
Operasyonun ardından, olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelesini sürdürme kararlılığını ifade etti. Halkın huzur ve güvenliği için bu tür operasyonların devam edeceği belirtildi.
Elektronik Eşya Kaçakçılığına Dikkat
Kaçak elektronik eşya ticareti, hem ekonomik kayıplara yol açmakta hem de tüketicilerin güvenliğini tehdit etmektedir. Bu tür eşyaların yurt dışından izinsiz olarak getirilmesi, yerli üreticilere de zarar vermektedir. Jandarma, bu tür faaliyetlerin önüne geçmek için çalışmalarını artırmayı sürdürüyor.