Türkiye'nin iç güvenliğinin temel direği olan Jandarma Teşkilatı, 187. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu tarihi ve anlamlı gün dolayısıyla Afyonkarahisar'da da şehre yakışır, duygu yüklü törenler gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, şehrin huzuru için sevk ve idare ettikleri mesaiye kısa bir ara vererek tören üniformalarıyla Atatürk Anıtı'nda yerini aldı. Çelenk sunumunun yapıldığı bu ilk tören, jandarmanın devlete ve millete olan sarsılmaz bağlılığının somut bir göstergesi oldu.

Şehitlikte Gözyaşı ve Dualar Bir Aradaydı
Anıt töreninin ardından rotasını Afyonkarahisar Hava Şehitliği'ne çeviren jandarma personeli, burada duygu dolu anlar yaşadı. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden aziz şehitlerin manevi huzuruna çıkan ekipler, kabirlere tek tek karanfiller bırakarak dualar okudu. Sessizliğin, saygının ve gururun hakim olduğu şehitlik ziyareti, izleyen vatandaşları da derinden etkiledi.
"Daima Milletin Emrindeyiz"
Kutlamaların merkezindeki en önemli vurgu, jandarmanın sarsılmaz vizyonu ve vatandaşla olan güçlü bağıydı. Asırları deviren teşkilatın, tam 187 yıldır olduğu gibi gelecekte de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağı açıkça belirtildi. Düzenlenen programlarda, jandarmanın Yüce Türk Milletinin can ve mal güvenliği için üstün bir azim ve kararlılıkla daima görevde kalacağının altı çizildi.













