Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, suçluların yakalanması ve kamu güvenliğinin sağlanması adına başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Son yapılan çalışmalarda, aranan bir şahıs yakalandı, göçmen kaçakçılığına karışan iki organizatör tutuklandı ve özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitimler düzenlendi.

Aranan Şahıs Yakalandı
Müstehcen yayınları ülkeye sokmak ve çoğaltmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.Ö., emniyet güçlerinin 17 Ekim 2024 tarihinde yaptığı operasyonla yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
16 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, iki araç durduruldu ve araçların sürücüleri yabancı uyruklu Y.E. ve S.A. yakalandı. Araçlarda yapılan kontrollerde, kimliği olmayan ve ülkeye illegal yollardan girdiği tespit edilen bir kişi de gözaltına alındı. Organizatör şahıslara yönelik adli işlem başlatıldı, iki araç ve 9.370 TL'ye el konuldu. Mahkeme sonucu Y.E. ve S.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, kimliği bulunmayan yabancı uyruklu şahsa 22.834 TL idari para cezası kesildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.