Anasayfa
  • Gündem
  • Belediyeler
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler Sivil Toplum İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Karadeniz'de Fatih Sondaj Gemisinde İş Kazası: Personel Helikopterle Tahliye Edildi
12:22
Afyonkarahisar’da Kent Orkestrası 17 Ağustos’ta Masal Parkı’nda Sahne Alacak
11:54
Devlet Hastanesinden Emekli Doktor Vefat Etti
03:24
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
02:44
Ayşe Çetin Gönen'in Üçüncü Kitabı "Bebek Oyunları" Okurla Buluştu
02:42
Türk Voleybolu İstanbul’da Milli Takımlar Gala Gecesi’nde Buluştu
02:41
Trump’tan Hürmüz Boğazı ve İran İçin Yeni Gerilim Mesajı
02:22
Endonezya’nın Flores Bölgesinde 7,6 Büyüklüğünde Deprem Oldu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. AFYON CEPHANELİK ŞEHİTLERİ ANILDI
Gündem
06 Eylül 2018 - 01:12

AFYON CEPHANELİK ŞEHİTLERİ ANILDI

5 Eylül 2012'de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 asker, patlamanın altıncı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen şehit ailelerinin de katıldığı mevlid-i şerif programıyla anıldı.

Gündem
06 Eylül 2018 - 01:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AFYON CEPHANELİK ŞEHİTLERİ ANILDI
                Ataköy Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndaki 32 numaralı iglo tipi cephanelikte, 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada, 25 asker şehit düşmüş, 8'i asker 11 kişi de yaralanmıştı.        

      

                Patlamanın altıncı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde anma programı düzenlendi. Programa, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Garnizon ve İkmal Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Aslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Hamza Çömez, 4. Mühimmat Bölge Komutanı Bakım Albay Mustafa Erol, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Selcen Hıdıroğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Metin Şenol, daire müdürleri ve patlamada şehit olan askerlerin aileleri katıldı.

 

                KIŞLADA CEPHANELİK ŞEHİTLERİ ANISINA ŞEHİTLİK YAPILDI

 

                Sabah saatlerinde Ataköy Mahallesi'ne gelen şehit yakınları, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde toplandı. Kışlanın yan tarafında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kurulan çadıra gelen şehit aileleri, buradan gruplar halinde otobüslerle kışlaya alınarak evlatlarının şehit düştüğü depoya götürüldü. Kışla içerisinde patlama şehitleri anısına yapılan şehitliği de gezen aileler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Şehitliğin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, olayın ardından 6 yıl geçmesine rağmen yaralarının halen kanadığını söyledi. Şehit Babası Taştan, patlamanın ilk yılından bu yana her yıl kendilerini Afyonkarahisar'a davet ederek, mevlid-i şerif programını düzenleyen  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ayrıca teşekkür etti.         

 

                "ONLARA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞEREFTİR"

 

                Mevlid- şerif programında konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

 

                "Acımızın altıncı yılı" diyerek şehit ailelerinin acısını paylaşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise "Geride kalan 6 yılda hep burada olmaya gayret ettim. Şehit ailelerimizin ilk günkü acısında da o gece buradaydım. Gerçekten ailelerimizin acısı çok büyük. Fakat bu acıya rağmen bu ailelerimiz, 6 yıl boyunca hiç bir zaman saygısızca bir tavır ve söz içerisine girmediler. 6 yılda bizden ve devletten tek talepleri evlatları için buraya bir şehitliğin yapılmasıydı. Elhamdülillah bu yıl şehitliğimiz de yapıldı. Bu nedenle Milli Savunma Bakanımız başta olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ve Garnizon Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel de bir şehitlik yapılmış. Biz burada görevde olduğumuz müddetçe şehit ailelerimizi en güzel şekilde bağrımıza basacağız. Her zaman onların emrinizdeyiz. Onlara hizmet etmek bizim için büyük bir şereftir" diye konuştu.

 

                Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu. Program, yemek ikramıyla sona erdi.

EDİTÖR
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül
Mustafa Şengül, Afyonkarahisar merkezde yayın yapan afyonkenthaber.com’da uzun yıllardır yerel internet medyasında görev almakta, haber akışı...
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
Şuhut’ta Zafer Haftası etkinlikleri 21 Ağustos’ta başlıyor
TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Afyonkarahisar’da Başladı
TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği Afyonkarahisar’da Başladı
Afyonkarahisar'da Atıl Kalan Park İçin Vatandaşlar Soruyor
Afyonkarahisar'da Atıl Kalan Park İçin Vatandaşlar Soruyor
Afyonkarahisar gökyüzü meraklılarını ağırlıyor
Afyonkarahisar gökyüzü meraklılarını ağırlıyor
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyonkarahisar Gastronomi Sokağı yarın törenle açılıyor
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon Cenaze İlanları: 8 Ağustos 2026
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
Afyon’da 11 Ağustos 2026 cenaze ilanları
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
İscehisar'da genç futbolcu hayatını kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: 12 Ağustos 2026
Afyon Cenaze İlanları: 12 Ağustos 2026
Sinanpaşa’da Otobüs Kazası: 1 Ölü, 15 Yaralı
Sinanpaşa’da Otobüs Kazası: 1 Ölü, 15 Yaralı
Son Yorumlananlar
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Afyon'da Ulaşım Zammı Gündemde, Vatandaş Aynı Soruyu Soruyor
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Antalya Yolunda Mola Noktası: Café de Paris
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
Afyonkarahisar Belediyesi Zafer Restoranı hizmete açıyor
AFYON ZABITA TEŞKİLATINDAN İL PROTOKOLÜNE ZİYARET
AFYON ZABITA TEŞKİLATINDAN İL PROTOKOLÜNE ZİYARET

Ana Sayfa
Gündem
Belediyeler
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
Sivil Toplum
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonKentHaber