Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
00:36
Sosyal Medya Fenomeni Nihal Candan Hayatını Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Afyon Atatürk İlkokulu "Bir sınıfta sen donat kampanyası başlattı"
Eğitim
21 Ocak 2021 - 11:43

Afyon Atatürk İlkokulu "Bir sınıfta sen donat kampanyası başlattı"

Afyonkarahisar’ın en eski eğitim kurumlarından biri olan Atatürk İlkokulu yıkılarak yerine yeni okul yapıldı. Nisan ayında eğitim öğretime açılması beklenen okulda, kurulacak olan atölyelerinin donatılması için Okul Müdürü İsa Urhanoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Murat İşitez, “Bir sınıfta sen donat” adıyla bir kampanya başlattı.

Eğitim
21 Ocak 2021 - 11:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Afyon Atatürk İlkokulu
Afyonkarahisar Merkez Yeşilyol Caddesi’nde bulunan Atatürk İlkokulu 2016-2017 eğitim öğretim sonrasında İGM kararıyla depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine yeni bina inşaatı başladı. Yeni okulda 3 ana sınıfı ve 39 ilkokul sınıfı olmak üzere toplam 42 derslikli olarak yapıldı. 

Teknoloji donanımlı bir okul 
Amaçlarının Afyonkarahisar’ın en teknolojik, akıllı ve güvenli okul haline getirmek istediklerini söyleyen okul müdürü İsa Urhanoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Murat İşitez, “Bunun için başta eski öğrencilerimiz olmak üzere iş adamlarımızı, eğitime gönül vermiş bireyler, stk’ları destek olmaya çağırıyoruz” dediler.  



“Eğitimde güçlü yarınlar” 
İnşaat çalışması bitme aşamasına gelen yeni Atatürk İlkokulu için yardımseverleri destek olmaya çağıran Okul Aile Birliği Başkanı İşitez, “Eğitimde Güçlü yarınlar için Afyonkarahisar’ın en köklü okullarından biri olan Atatürk ilkokulunu teknolojik donanımlı bir eğitim kurumu haline gelmek istiyoruz. Bunu yaparken de eğitime gönül vermiş hayırseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Atölye ve sınıfların donatılmasında katkısı olanları sınıfların girişine adlarını özel bir plakaya yazıp isimlerini yaşatacağız” dedi. 

Okul Müdürü İsa Urhanoğlu ise yeni okul için donatılması için şunları söyledi, Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde belirtilen temel unsurlar ışığında, öğrencilerimize yeni okulunda, yeni sınıflarında nitelikli fiziki ortam yaratmak ve öğrencilerimizin hak ettiği biçimde hem akademik eğitim hem de kaliteli ve nitelikli fiziki ortam almalarını amaçlamaktayız. 2023 Eğitim Vizyonu, insanı maddi manevi tüm varlık unsurlarıyla bir bütün olarak gören bakışı temsil etmektedir. Bu anlayışla, 21. yüzyılda eğitim sadece okulla sınırlı değildir. Sınıf, okul, ev, medya, sokak öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlardır. Yeni okulumuzla, Eğitimin tüm paydaşları öğrenciyi destekleyen yönlendiriciler olmalıdır.” Dedi. 

Okul Müdürü Urhanoğlu, “ Okul, çağın ihtiyaçlarına uygun gerçek kimliğini bulduğunda o kurumda ekip olma, üretme ve insanlık bilinci oluşmaktadır. Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için okulumuzda tasarım- beceri atölyeleri kurulacaktır. Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı olarak yapılandırılacaktır. Tasarım-Beceri Atölyeleri çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen, öz güvenini arttıran etkinliklerle çeşitlendireceğiz. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini ve çevresini tanımasına yardımcı olacaktır.” 

Urhanoğlu, “Bununla beraber bu atölyeler, yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir. Okulumuzda kuracağımız her birim için katkılarınızı bekliyoruz. Çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda yaşam becerileri kazanımlarına yönelik kuracağımız her sınıf, her birim ve Tasarım- Beceri Atölyeleri okulumuz öğrencilerinin gelişimlerine nesiller boyu katkı sağlayacaktır.  Aile büyüklerinin, firmalarının ismini yaşatmak ve unutulmaz kılmak isteyenlerin donattıkları sınıf ya da atölyeye onların adını vereceğiz. Herkesi bir sınıf donatmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Okulun tarihçesi 
Afyonkarahisar Merkez Atatürk İlkokulu eğitim öğretim hayatına 1955 yılında afyon Lisesi köşesinde bulunan Belediye Nikah salonunun olduğu tarihi binada başladı. 1960-1961 eğitim öğretim döneminde ise Yeşilyol’da bulunan şimdiki yerinde devam etti. 1971 yılında mevcut derslikler yetmeyince ek bina yapıldı. 2017 yılında depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine yeni okul inşaatı bitme aşamasında.
# afyon# atatürk ilkokulu
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
AKÜ ve Moldova'dan Sürdürülebilir Gelecek Projesinde Büyük Başarı
AKÜ ve Moldova'dan Sürdürülebilir Gelecek Projesinde Büyük Başarı
SDÜ Rektörü Saltan'dan AKÜ Rektörü Karakaş'a Ziyaret
SDÜ Rektörü Saltan'dan AKÜ Rektörü Karakaş'a Ziyaret
Afyonkarahisar'da
Afyonkarahisar'da "Engelsiz Şehir" Projesi Başladı
Başmakçı’da DEHA Projesi Ödülleri Verildi
Başmakçı’da DEHA Projesi Ödülleri Verildi
Çok Okunan Haberler
Afyon Cenaze İlanları (14 Haziran 2025)
Afyon Cenaze İlanları (14 Haziran 2025)
Eğitim Camiasının Acı Günü: Müdür Yardımcısı Hayatını Kaybetti
Eğitim Camiasının Acı Günü: Müdür Yardımcısı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da Çınar Ailesinin Acı Günü: Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da Çınar Ailesinin Acı Günü: Trafik Kazasında Hayatını...
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşım Hatlarında Yeni Düzenleme: İşte Güncel Güzergâhlar
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşım Hatlarında Yeni Düzenleme: İşte...
Afyonkarahisar’da Vefat Haberi: Zafer Giray Dualarla Uğurlandı
Afyonkarahisar’da Vefat Haberi: Zafer Giray Dualarla Uğurlandı
Afyonkarahisar'da İşçi, Yabuz ve İnam Ailelerinin Acı Günü!
Afyonkarahisar'da İşçi, Yabuz ve İnam Ailelerinin Acı Günü!
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonunda Hap ve Nakit Para Ele Geçirildi
Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonunda Hap ve Nakit Para Ele Geçirildi
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşım Hatlarında Yeni Düzenleme: İşte Güncel Güzergâhlar
Afyonkarahisar’da Toplu Ulaşım Hatlarında Yeni Düzenleme: İşte...
İscehisar-Afyonkarahisar Otobüs Güzergahları Yenilendi: İşte Yeni Hatlar!
İscehisar-Afyonkarahisar Otobüs Güzergahları Yenilendi: İşte Yeni...
Amorium Turizme Kazandırılıyor
Amorium Turizme Kazandırılıyor

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber