Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:49
Emeklilikte Adalet Derneği Zafer Meydanı’nda Adalet Çağrısı Yaptı
02:45
Engelli Bireyler Ankara’da Afet Bilinci ve Sanatla Farkındalık Kazandı
02:43
Afyonspor, Denizli İdmanyurdu Karşısında Son Saniyelerde Kaybetti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afyonkarahisar Bu Gurur Senin !!
Gündem
28 Ağustos 2019 - 00:52

Afyonkarahisar Bu Gurur Senin !!

Afyonkarahisar gururlu. Türk milleti bundan 97 yıl önce 30 Ağustos 1922 sabahı yepyeni bir döneme uyandı.

Gündem
28 Ağustos 2019 - 00:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Afyonkarahisar Bu Gurur Senin !!
Viyana kuşatmasından sonra yıllarca geri çekilen ordunun, Afyonkarahisar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taarruza geçerek düşman işgaline karşı büyük bir zafer kazanması, Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ispatı oldu. Afyonkarahisar’da kazanılan zafer, tam bağımsız Türk Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna büyük güç verdi. 1922 yılında düşmana karşı kazanılan büyük zafer, 97 yıl sonra yapılan törenlerle coşku ve gururla kutlandı. 

 

KADİM ŞEHİR AFYONKARAHİSAR BU GURUR SENİN

          Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü, Zafer Meydanı'nda düzenlenen coşkulu törenle kutlandı. Törene Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Burcu Köksal, Gültekin Uysal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Misafir Komutanlar, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

          Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek adına gönderdiği kutlama mesajı okundu. Ellerinde Türk Bayrakları ile meydanı dolduran Afyonkarahisarlılar kentin kurtuluş coşkusunu bir kez daha yaşadı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in konuşmasının ardından gösterilere geçildi. Kutlamalara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 18. Zafer Halk Oyunları Festivaline katılmak üzere ilimize gelen ekipler renk kattı. Kutlamalar, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı’nın büyüleyici gösterisi ile sona erdi. Mehteran gösterisi vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, uzun süre alkışlandı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

Çok Kıymetli Afyonlu Kardeşlerim,

 

Milli Mücadelemizin sembolü, Afyonkarahisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun; 26 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesinin ve Büyük Taarruzun 97. Yıldönümü kutlamalarına hoş geldiniz. Kurtuluş günümüz ve Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.Son büyük zaferin kilidi, Kurtuluş mücadelemizde unutulmaz parlak bir sayfaya sahip şehrimizde; bu büyük zaferi 97 yıl önce bizlere yaşatan ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensuplarını, milletimiz adına bu mücadeleyi yürüten Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, bin yıldır bizlere bu toprakları vatan yapmak için canlarını veren tüm şehitlerimizi, özellikle son yıllarda terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum. 25 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan’ın Malazgirt Meydan Muharebesi’nden sonra Anadolu topraklarının Türklere açılmasıyla başlayan zaferler mücadelemiz günümüze kadar hiç durmadan devam etmiş olup, bundan 97 yıl önce Kocatepe’den Başlayan emperyalistlere karşı 26 Ağustos’ta ki Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında Türk ordusunun vermiş olduğu Büyük Taarruzla taçlanmıştır. Büyük Taarruz Türkün bağımsızlığa, dirilişe, dik duruşuna önemli bir örnektir. Bu aziz millet hiçbir zaman hürriyetinden özgürlüğünden vatanına bayrağına ve inancına karşı yapılan saldırılara duyarsız kalmamıştır. Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı açısından son derece önemli bir şehirdir. Yunanlıların son durağı olması ve Millî Mücadelemizin bu topraklar üzerinde başlaması yönüyle hayati öneme sahiptir. Ayrıca Afyonkarahisar, Ege Bölgesi’ndeki sivil direnişin temelini oluşturan önemli bir şehirdir.Stratejik konumu itibariyle yolların kesiştiği bir noktada olan şehrimiz; silâh, cephane, erzak naklinde son derece önemli rol oynamış, ordumuzun nakliye ihtiyacında, bölgeler arası nakliyenin büyük yükünü Afyonkarahisar çekmiştir.Afyonkarahisar’ın kurtuluş plânları Akşehir’de yapıldı. Daha sonra Şuhut’a gelindi. Gizlice hazırlanan Büyük Taarruz plânları, Afyonkarahisar’da eski Belediye Binasında günümüzün Zafer Müzesi’ndeyapıldı. Millî Mücadelenin kazanılmasında Afyonkarahisar halkının büyük katkısı vardır; çünkü Afyonkarahisar halkı, millî kuvvetlere manen ve maddeten büyük desteklerde bulundu.

 

Değerli Hemşerilerim,

 

Yaşadığımız olaylar; tarihin akışı içinde Aziz Milletimizin azmi karşısında ehemmiyetsiz, zerre kadar önemi olmayan olaylardır. İstikbaldeki tarihin lider ülke olma yolunda hızla ilerleyen güçlü namzeti Türkiye; genç ve dinamik nüfusu, inançlı nesli, bereketli toprakları, kahraman ordusu, stratejik konumu, kendi geliştirdiği harp teknolojisi, yerli ve milli silahlarıyla dosta güven düşmana korku salmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada; kullandıkları örgütler, maşalar, kişiler işe yaramayınca doğrudan saldıranlara karşı sınırlarımızın içinde ve dışında mücadelemiz devam ediyor. Milletçe daha çok kenetlediğimiz, kardeşlik bağlarını ihya ettiğimiz bu süreçte; Milli birliğimizin, kardeşliğimizin, ülkemizin ve devletimizin kıymetini muhakkak ki daha iyi biliyoruz. Dün Emperyalizme karşı; Kocatepe ve Çiğiltepe’de mücadele verdik. Ülkemizin sınırları içinde ve dışında bu mücadelenin devam ettiği şu süreçte, Emperyalizmin kuklalarına, ihanet şebekelerine karşı15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat mücadele verdiğimiz bu meydandan, Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndan sesleniyorum: Başaramayacaksınız! Sizin kaybetmekten koktuklarınızı, feda etmek için dua eden bu aziz milletin karşısında kaybetmeye mahkumsunuz!

 

Çok Kıymetli Afyonlu Kardeşlerim,

 

Başkumandanlık Meydan Muharebesinin galibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterdiği cesaretle şehitlerimizin mirasına sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Sınırlarımızın içinde ve dışında mücadelemizin giderek şiddetlendiği bir dönemde birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere hep birlikte kavuşmayı Yüce Rabbimizden diliyor, tüm hemşerilerimi, kardeşlerimi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum…

Reklam
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Osman Duru:
Osman Duru: "Eskiden kadınlar selam vermeden erkekler selam vermezdi"
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "81 İlde 500 Bin Sosyal Konut İçin Düğmeye Bastık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "81 İlde 500 Bin Sosyal Konut İçin Düğmeye Bastık"
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Budapeşte'de Dostluk Maçının Başlama Vuruşunu Yaptı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Budapeşte'de Dostluk Maçının Başlama Vuruşunu Yaptı
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da Kasap Esnafı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da Kasap Esnafı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Çelik ve Daş Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Çelik ve Daş Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Özdemir Ailesinin Acı Kaybı
Afyonkarahisar’da Özdemir Ailesinin Acı Kaybı
Fatih Lisesinden Emekli Öğretmen Hayatını Kaybetti
Fatih Lisesinden Emekli Öğretmen Hayatını Kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: 10 Ekim 2025
Afyon Cenaze İlanları: 10 Ekim 2025
Afyon, Denizli ve Uşak’ta Kuvvetli Sağanak Uyarısı: Meteoroloji’den Kritik Açıklama
Afyon, Denizli ve Uşak’ta Kuvvetli Sağanak Uyarısı: Meteoroloji’den...
Son Yorumlananlar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
1923 Afyonspor’dan Çifte Transfer Hamlesi
1923 Afyonspor’dan Çifte Transfer Hamlesi
Çay İlçesinde İlaçlama Çalışmaları Yapılıyor
Çay İlçesinde İlaçlama Çalışmaları Yapılıyor

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber