Anasayfa
  • Sivil Toplum
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
02:22
Afyonkarahisarlı Eski Güreşçi Abdülkadir Sami Çankaya Hayatını Kaybetti
02:17
Kur’an Okumaya Geçen Kursiyerler İçin Özel Program
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. PARSAK: İKTİDAR, ÇALIŞMA HAYATIMIZA AĞIR YÜKLER GETİRMEYE DEVAM EDİYOR
Siyaset
01 Mayıs 2016 - 22:02

PARSAK: İKTİDAR, ÇALIŞMA HAYATIMIZA AĞIR YÜKLER GETİRMEYE DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, süratle artan işsizliğe rağmen geçtiğimiz gün Suriyeli mültecilerin Türkiye’de çalışmalarına imkan sağlayan yönetmeliğin yayınlanması ve 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında bir basın açıklamasında bulundu.

Siyaset
01 Mayıs 2016 - 22:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
PARSAK: İKTİDAR, ÇALIŞMA HAYATIMIZA AĞIR YÜKLER GETİRMEYE DEVAM EDİYOR
MÜLTECİ YÖNETMELİĞİNE SERT TEPKİ

Açıklamasıyla, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi ve Uluslararası Koruma Statüsü Sahibi Kişilerin Çalışmasına Dair Yönetmelik”I sert sözlerle eleştiren Parsak, “İşsizliğimizin ve işsizlik maaşına başvuruların zirveye ulaştığı, genç işsizlik oranımızın neredeyse %20 olduğu bir dönemde hükümet tarafından Türk gençleri yerine Suriyeli mültecilerin işsizliği ile ilgilenilmesi gerçekten şaşırtıcıdır. 3 Milyar Avro karşılığında ülkemizi mülteci cennetine çevirenler şimdi de zaten yeterince bozuk olan çalışma düzenimize bir yük daha getiriyorlar” dedi.

 

MÜLTECİLER ÇALIŞACAKSA BİZİM İŞSİZLERİMİZ NEREDEN İŞ BULACAK? Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mültecilerin elbette ortada bırakılamayacağını kaydeden Mehmet Parsak, “İtirazımız zorda kalan insanlara kapı açılması değil bu insanları ülkemizin sosyal ve ekonomik düzenini bozacak şekilde kontrolsüz bir yaklaşımla yurdun her yanına dağıtılmasınadır. Suriyeli mültecilerin yaşadığı illerde kiralar olağanüstü bir şekilde artmakta, asayiş bozulmakta ve milletimizin huzuru kaçmaktadır. Şimdi de Türkiye’de yeterince işsiz yokmuş gibi çalışma hayatına giriyorlar. İşverenler ucuza çalışan Suriyeli mültecileri tercih ederse, bizim işsizlerimiz nereden iş bulacak?” şeklinde konuştu.

 

ARTACAK İŞSİZLİĞİN, BOZULACAK ASAYİŞİN SORUMLUSU KİM?

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Parsak, “Hükümet olarak Önce Suriye’deki iç savaşı körüklediler ve Esad’ın karşısında önce Özgür Suriye Ordusu’nu sonra PKK uzantısı PYD’yi desteklediler. Şimdi de IŞİD ile irtibatları konuşuluyor. Başta yaptıkları hataları daha büyük hatalarla örtmeye çalışıyorlar. Esad gitsin de kim gelirse gelin anlayışının bir sonucu olarak bugünleri yaşıyoruz. Bu terör örgütleri ülkemizde bir biri ardına canlı bomba eylemleri yapıyor, yüzlerce güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız şehit düşüyor. Bir yandan da Avrupa Birliği ile vize serbestisi ve 3 Milyar Avro karşılığında mültecileri gerikabulanlaşması imzaladılar, ülkemiz mülteci cennetine dönüştü. Şimdi de Suriyeli mültecileri çalışma hayatımıza sokuyorlar. Artacak işsizliğin, bozulacak asayişin sorumlusu kim olacak?” dedi.

 

TAŞERON İŞÇİLERE “3 YILLIK SÖZLEŞME” DEĞİL “KADRO” SÖZÜ VERDİNİZ

Açıklamasında çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelere de yer veren Parsak, “İşçinin emeğini, alnının teri kurumadan ödeyin” diyen bir peygamberin ümmeti olduğumuzun altını çizerek şunları söyledi: “Ülkemizdeki çalışma hayatında büyük sorunlar bulunmaktadır. Taşeron işçilik, kısa süreli ve esnek çalışma yöntemleri ile işçinin hakkı yenmektedir. Yıllardır kadrolularla aynı işi yapıp daha düşük ücret alan taşeron işçiler çok mağdur durumda. Hükümet, seçimlerden önce taşeron işçiye ‘kadro vereceğim’ diyordu şimdi sadece ‘3 yıllık sözleşme yapacağım’ diyor. Seçimlerde reklam panolarında ‘taşeron işçilere kadro’ yazıyordu, ‘üç yıllık sözleşme’ yazmıyordu. Kimse kusura bakmasın, yüzbinlerce işçimizi ilgilendiren bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA DA BEKLENENİ VEREMEMİŞLERDİ

Hükümetin Asgari ücret konusunda da bekleneni veremediğini hatırlatan Parsak, “Konuyu hem işçiye hem de işverene yük getirmeden çözmek mümkündü ama şimdi herkes artan Bağkur ve SGK primlerinden dert yanıyor. Sıkışan işverenler, işçi çıkarmak durumunda kaldı. Bazı işçilerimiz biraz daha fazla ücret alacağını düşünürken işlerinden oldu. Yapıyoruz derken bozuyorlar. Suriyeli mültecilerin de çalışma hayatına girmesi ne yazık ki benzer durumları oluşturacak” dedi. 

 

1 MAYIS, “TAKSİM BAYRAMI” OLARAK KALMAMALI

Açıklaması ile 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı da kutlayan MHP’li Vekil, “1 Mayıs ne yazık ki ‘İşçi Bayramı’ olarak değil bazı kesimlerin “Taksim Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Kazandığı her lokmayı alın terini silerek kazanan işçilerimizi istismaredenbu yapılar artık ellerini işçilerin üzerinden çekmelidir. İşçilerimizin kavgaya gürültüye değil daha çok ücrete ve iyileştirilmiş çalışma koşullarına ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Köksal’dan Gelecek Partisi İl Başkanlığına Ziyaret
Köksal’dan Gelecek Partisi İl Başkanlığına Ziyaret
Yalçın Görgöz: Zafer Havalimanı 13 Yıldır Zarar Ediyor, Ödemeler Sürüyor
Yalçın Görgöz: Zafer Havalimanı 13 Yıldır Zarar Ediyor, Ödemeler Sürüyor
Afyonkarahisar Heyeti Bursa’da Hemşehrileriyle Buluştu
Afyonkarahisar Heyeti Bursa’da Hemşehrileriyle Buluştu
Kemal Demirkırkan: Afyonkarahisar Ekonomisi Neden Yerinde Sayıyor
Kemal Demirkırkan: Afyonkarahisar Ekonomisi Neden Yerinde Sayıyor
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar'da İşisağ, Kızar ve Çoban Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da İşisağ, Kızar ve Çoban Ailelerinin Acı Günü
Afyonspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti
Afyonspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti
Sinanpaşa'da Boşandığı Eşinin Dayısını Vurarak Öldürdü
Sinanpaşa'da Boşandığı Eşinin Dayısını Vurarak Öldürdü
Emirdağ’da Yeni Yılın İlk Projesi: Doğa Millet Bahçesi Geliyor
Emirdağ’da Yeni Yılın İlk Projesi: Doğa Millet Bahçesi Geliyor
Afyon’da Mekke’nin Fethi Programı Salonu Doldurdu
Afyon’da Mekke’nin Fethi Programı Salonu Doldurdu
Afyon’da Gençler Badminton Turnuvası Tamamlandı
Afyon’da Gençler Badminton Turnuvası Tamamlandı
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar'da Serviscell Krizi Büyüyor
Afyonkarahisar'da Serviscell Krizi Büyüyor
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Köksal: "Koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz"
Köksal: "Koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz"

Ana Sayfa
Sivil Toplum
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Yayın Politikası / Sorumluluk Reddi
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber