Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
14:40
Afyonkarahisar’da Atatürk İlkokulu’nda 57 Öğrenci Rahatsızlandı: 44’ü Taburcu Edildi
13:05
Afyonkarahisar'da Emekli İşçi Abdurrahman Büyükçolak Son Yolculuğuna Uğurlanacak
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Kampanyası Afyon'da gerçekleşiyor
Gündem
07 Şubat 2019 - 09:16

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Kampanyası Afyon'da gerçekleşiyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek

Gündem
07 Şubat 2019 - 09:16
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ Kampanyası Afyon'da gerçekleşiyor
Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ isimli kampanya Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı programla başlatıldı.
 
 
Kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak başlatılan ve ilimizde Kamil Miras Anadolu Lisesi önünde yapılan programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
 
Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın
 
Program öncesinde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan bir projenin 81 vilayet ve tüm ilçelerimizde aynı anda faaliyete geçişiyle ilgili bir araya geldik. Malumunuz olduğu üzere 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ Yılı ilan edildi. Bugün bu projeyi “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlıyor. Yapılan istatistiklerde dünyada yılda 1 milyon 350 bin kişinin trafik kazalarından öldüğü tespit edilmiştir. Ülkemizde de yılda 7.400 dolayında kişiyi trafik kazalarında kaybediyoruz. Bunun 1700’ü yaya geçişlerinden kaynaklı, yayaların karıştığı kazalar sonucu kaybediyoruz. Bu da 23 gibi orana karşılık geliyor. Bundan dolayı artık bu yıl yayanın ve trafiğin ön planda olduğu bir yıl olarak değerlendireceğiz. Yayalarımıza daha güvenli bir yol sağlama yönünde gayret göstereceğiz. Geçen yıl bu yönde kanunda düzenlemeler yapıldı. Artık kavşaklara girişlerde, yaya geçitlerinde, okul önlerinde yayalara öncelik verilecek, hızlar azaltılacak yaya var ise öncelik yayanın olacak. Bunu özellikle buradan tüm vatandaşlarımıza, sürücülerimize, yayalarımıza duyurmak istiyoruz. Artık bu yıl yaya geçitlerinde, kavşaklarda, işaret bulunan her yerde öncelik yayanındır.  Sürücülerimiz bu konuda ısrarlı bir şekilde uyanık olsunlar. Çünkü yaya geçitlerinde yaya varken geçilirse cezası var. Öncelikle 488 TL cezası var. Bunu da vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Ama inşallah bir kaza olmaz. Tabi bir kaza olduğu anda da yaptırımı daha ağır onun için tüm sürücüleri sizin vasıtanızla uyarıyoruz. Biz Afyonkarahisar olarak da bugünden itibaren yaya geçitlerinde ve kavşaklarda ağırlığımız yoğun bir şekilde htirmeye başladık. 400 polisimiz ve 100’ün üzerinde de jandarma görevlisi yaya geçitlerinde, okul önlerinde bugün görev yapıyorlar. Bundan sonra da yine aynı şekilde görev yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
 
Bu kampanyalarla daha duyarlı hale geldik.
 
Konuşmasında sürekli vatandaşları uyaran Vali Tutulmaz; “7000 kişiyi trafik kazasında kaybediyoruz.  1700 kişiyi ise yaya geçitlerinde kaybediyoruz. Artık bunlar mümkün olduğu kadar azalsın ve mümkünse sıfır noktasına hep birlikte indirelim. Bu kampanyalarla daha duyarlı hale geldik. Bu arada yerel yönetimlerimize, belediyelerimize, özel idarelerimize büyük görev düşüyor. Artık yaya geçitlerimizi daha güvenli bir şekilde, daha görünür bir şekilde işaretlemeleri gerekiyor. Ayrıca emniyet ve jandarmamıza da vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirme yönünde daha fazla görevler düşüyor. Hepimiz el ele vererek bunların inşallah üstesinden geleceğiz” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz, konuşmasının akabinde orada bulunan protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçtiler. Geçiş sırasında yayalara yol veren araçların yanına giden Vali Mustafa Tutulmaz, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganlarının bulunduğu broşürler ile kampanya hakkında bilgi verirken tüm sürücülerin kampanyaya destek vermesinin önemli olduğunu belirtti.
 
 
‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ isimli kampanyanın başlangıç programı Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyelerinin sürücü ve yayaları uyarmalarıyla sona erdi.
 
 
İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun başkanlığında başlatılan ‘Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası kapsamında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74'üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; "sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar" hükmü getirilmiştir.
 
 
Bu kurallara uymayanlara ise 488 TL para cezası uygulanacaktır.
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu
Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde Sürpriz İstifa: Yasin Köksal Görevini Bıraktı
Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde Sürpriz İstifa: Yasin Köksal Görevini Bıraktı
Osman Duru:
Osman Duru: "Eskiden kadınlar selam vermeden erkekler selam vermezdi"
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Çok Okunan Haberler
AFSÜ’de görev yapan Doktor Hayatını Kaybetti
AFSÜ’de görev yapan Doktor Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Spor Camiası Büyük Bir Değerini Kaybetti
Afyonkarahisar’da Spor Camiası Büyük Bir Değerini Kaybetti
Afyonkarahisar'da Oto Elektrikçi Esnafı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da Oto Elektrikçi Esnafı Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: Ilgınlı Genç Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Trafik Kazası: Ilgınlı Genç Hayatını Kaybetti
Afyon Cenaze İlanları: Çelik ve Çetinkurşun Ailelerinin Acı Günü
Afyon Cenaze İlanları: Çelik ve Çetinkurşun Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar'da İnşaatta Feci Kaza: 35 Yaşındaki İşçi Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar'da İnşaatta Feci Kaza: 35 Yaşındaki İşçi Hayatını...
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Afyonkarahisar’da 20 Yıllık Bekleyiş Sona Yaklaştı
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Bir Güne 20 Yıl Kaybetmek Adil mi? Adalet İçin 12 Ekim’de Meydandalar
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
Afyonda semt pazarları hangi günler kuruluyor?
8.Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması
8.Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber