Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
11:45
Afyonkarahisar Cenaze İlanları – 18 Eylül 2025
11:39
Afyonkarahisar’da Hava 7 Derece Birden Düştü: İşte İlçe İlçe Güncel Tahminler
11:38
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin Yeni Başhekimi Göreve Başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "NİZAMETTİN ŞENOL" PTT ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Gündem
20 Nisan 2016 - 09:27

"NİZAMETTİN ŞENOL" PTT ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu,Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nizamettin Şenol merkez PTT önünde,Öğretmenlerin ek göstergeleri konusunda basın açıklaması yaptı.

Gündem
20 Nisan 2016 - 09:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
"NİZAMETTİN ŞENOL" PTT ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Başkan Şenol Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle Genel Merkezimiz tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatılmış; 15-22 Nisan tarihine kadar tüm dilekçelerin Başbakanlığa gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

 

Bu kampanyanın üç ayağı bulunmaktadır. Kampanyanın ilk ayağı şu anda 3000 ek göstergeye sahip olan öğretmenler ile ilgilidir. Şöyle ki; öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir.

 

Kampanyamızın ikinci ayağını akademisyenlerimiz ve memurlarımız oluşturmaktadır. Yine öğretmenler de olduğu gibi akademisyenler ve memurlarda da ek gösterge rakamları, aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilemektedir. Ancak, ek gösterge rakamlarının düşük rakamlarda belirlenmesi nedeniyle eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar ve mağduriyetler söz konusu olmaktadır.

 

Kampanyamızın üçüncü ayağını ise yardımcı hizmetler sınıfı oluşturmaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı için hiç ek gösterge rakamı belirlenmemiştir. Diğer hizmet sınıflarının tamamında, kazanılmış hak aylıkları veya kadro dereceleri bakımından 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerde bulunacaklar için ek göstergeler söz konusudur. Ancak Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli açısından hiçbir şekilde ek gösterge uygulaması mevcut değildir. Dolayasıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli hangi eğitim düzeyinde ve hangi kazanılmış hak aylık derecesinde olursa olsun, ek göstergeden yararlanamamaktadır.

 

Değerli basın mensupları;

 

Ek gösterge ile ilgili taleplerimiz yeni değildir. Sendikamız 2015 yılında da benzer bir dilekçe kampanyası gerçekleştirmişti.Ayrıca Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak gerek toplu sözleşme görüşmelerinde gerekse KPDK toplantılarında da konuyu gündeme getirmiştik. Bizler taleplerimiz yerine getirilene kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bugün de ek gösterge rakamlarının artırılması için topladığımız dilekçeleri sizlerin huzurunda Başbakanlığa gönderiyoruz.

Reklam
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali Başlıyor
Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali Başlıyor
Siberay Programı Motofest’te 90 Bin Kişiye Ulaştı
Siberay Programı Motofest’te 90 Bin Kişiye Ulaştı
Ankara’da Yüksek Mühendis Kayınpederi Tarafından Öldürüldü
Ankara’da Yüksek Mühendis Kayınpederi Tarafından Öldürüldü
Afyonkarahisar’da 25 Askerimizin Şehit Olduğu Patlamanın 13. Yılı
Afyonkarahisar’da 25 Askerimizin Şehit Olduğu Patlamanın 13. Yılı
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar'da Kök Ailesinin Acı Kaybı: Emekli Öğretmen Vefat Etti
Afyonkarahisar'da Kök Ailesinin Acı Kaybı: Emekli Öğretmen Vefat...
Afyonkarahisar’da Kuyumcu ve Gürpınar Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da Kuyumcu ve Gürpınar Ailelerinin Acı Günü
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 12 Eylül 2025
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 12 Eylül 2025
Afyon’da Trafik Kazası: Yeni Evli Hafız Hayatını Kaybetti
Afyon’da Trafik Kazası: Yeni Evli Hafız Hayatını Kaybetti
Kocaeli’de Anne ve Kızı Evlerinde Öldürüldü: 16 Yaşındaki Şüpheli İstanbul’da Yakalandı
Kocaeli’de Anne ve Kızı Evlerinde Öldürüldü: 16 Yaşındaki Şüpheli...
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin Yeni Başhekimi Belli Oldu
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin Yeni Başhekimi Belli Oldu
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
"SAĞLIK OLSUN" PROGRAMINA EZGİ KAVAS KONUK OLDU
"SAĞLIK OLSUN" PROGRAMINA EZGİ KAVAS KONUK OLDU

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber