Anasayfa
  • Afyon Haber
  • Afyon İş İlanları
  • Gündem
  • Asayiş
  • Siyaset
  • Spor
  • Ekonomi
  • Yaşam Son Depremler İslam Sağlık Dünya Bölge Türkiye Magazin Eğitim Sanat Alışveriş Vefatlarımız
  • Ara
SON DAKİKA:
11:57
Afyonkarahisar’da Kuyumcu ve Gürpınar Ailelerinin Acı Günü
11:51
Türkiye, EuroBasket 2025'te finale çıktı
11:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Togg T10F ile ilk sürüşünü gerçekleştirdi
01:09
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. VERGİ HAFTASI
Gündem
27 Şubat 2017 - 15:55

VERGİ HAFTASI

Bilindiği gibi, Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Gündem
27 Şubat 2017 - 15:55
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
VERGİ HAFTASI
Bilindiği gibi, Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde vatandaşlarımıza götürülecek olan tüm kamu hizmetlerinin en seri ve etkin bir şekilde götürülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının yaratılmasında vergi gelirlerinin büyük önemi bulunmaktadır.

Ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Ülkemiz ekonomisinin can damarı olan devletimizin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenecektir.

Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki kamu görevlileri, Vergi Haftası’nı maalesef kutlayamamaktadır. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen hakları, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır.

Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan, alın teri döken, ailesinden ve kendinden fedakarlık göstererek milyarlarca vergiyi tahsil eden Maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı’ndaki çalışanlar, musluğun başını tutmasına rağmen bu musluktan bir damla su dahi içememektedir.

Genel yetkili sendika Büro Memur-Sen olarak ülkemizin, kamu görevlilerimizin kaygısını taşıyor, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Mazlumların ve mağdurların yanında, zalimlerin ve haksızlıkların ise karşında duruyoruz.

Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz.

Çalışma verimliliğinin arttırılması ve moral motivasyonun arttırılması için personelin mali ve özlük haklarda iyileştirme yapılmalıdır.

Bunun için:

-              Gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavları en kısa sürede yeniden açılmalıdır.

-              Bir defaya mahsus değil, ihtiyaç duyulduğunda sınavların açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

-              Tüm birimlerde fazla mesai yapan kamu görevlilerimize fazla mesai ücreti mutlaka ödenmelidir.

-              Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir.

-              Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir.

-              Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir.

-              Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ülkemiz ekonomisine katkısı artarak devam etmesi için saydığımız bu maddeler en kısa sürede hayata geçirilmelidir. Taleplerimiz yerine getirildiği takdirde, çalışma barışı yeniden sağlanmış olacak, adalet yerini bulacaktır.

Daha önce Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için çalışanların sorunlarını yakından bilen şu andaki Maliye Bakanı Naci Ağbal çalışanların sesini duymalı, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışma verimliliğini, moral motivasyonunu arttırmak için yukarıda belirttiğimiz talepleri dikkate almalıdır.

Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atıl

Reklam
EDİTÖR
Afyon Kent Haber
Afyon Kent Haber
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ankara’da Yüksek Mühendis Kayınpederi Tarafından Öldürüldü
Ankara’da Yüksek Mühendis Kayınpederi Tarafından Öldürüldü
Afyonkarahisar’da 25 Askerimizin Şehit Olduğu Patlamanın 13. Yılı
Afyonkarahisar’da 25 Askerimizin Şehit Olduğu Patlamanın 13. Yılı
Kurtulmuş, Şuhut Atatürk Evi’nde
Kurtulmuş, Şuhut Atatürk Evi’nde
Kurtulmuş, Büyük Taarruz’un 103. Yılında Afyonkarahisar’da
Kurtulmuş, Büyük Taarruz’un 103. Yılında Afyonkarahisar’da
Çok Okunan Haberler
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar’da Küçük Çaplı Deprem Meydana Geldi
Afyonkarahisar’da Silahlı Kavgadan Acı Haber Geldi: 3 Kadın Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da Silahlı Kavgadan Acı Haber Geldi: 3 Kadın Hayatını...
Afyon’da Aile Kavgası Kanlı Bitti: 5 Yaralı
Afyon’da Aile Kavgası Kanlı Bitti: 5 Yaralı
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 6 Eylül 2025 Cumartesi
Afyonkarahisar Cenaze İlanları: 6 Eylül 2025 Cumartesi
Afyonkarahisar Cenaze İlanı: Özdemir Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar Cenaze İlanı: Özdemir Ailesinin Acı Günü
Afyonkarahisar’da İki Vefat Haberi: İzzet Ay ve Nihat Acar Hayatını Kaybetti
Afyonkarahisar’da İki Vefat Haberi: İzzet Ay ve Nihat Acar Hayatını...
Son Yorumlananlar
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Afyonkarahisar'da bu sağlık kabini hizmetlerini evlere taşıyor!
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: En Ucuzu Ne Kadar Oldu?
Afyon’da Sahipli Köpeğin Zehirli İğneyle Öldüğü Öne Sürüldü
Afyon’da Sahipli Köpeğin Zehirli İğneyle Öldüğü Öne Sürüldü
Solgar'ın gücünü hissedin;
Solgar'ın gücünü hissedin;

Ana Sayfa
Afyon Haber
Afyon İş İlanları
Gündem
Asayiş
Siyaset
Spor
Ekonomi
Yaşam
Son Depremler
İslam
Sağlık
Dünya
Bölge
Türkiye
Magazin
Eğitim
Sanat
Alışveriş
Vefatlarımız
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bölge
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Sağlık
  • Sanat
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Vefatlarımız
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Hizmet Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Hakkımızda

Son dakika Afyon haberlerini doğru, güvenilir ve tarafsız gazetenizde takip edin, Afyon gündeminden haberiniz olsun. Afyon Kent Haber'in tüm hakları saklıdır.

Yazılım: Tumeva Bilişim

AfyonketnHaber