Vali Ergün Banaz İlçesinde İncelemelerde Bulundu.

TAKİP ET

Banaz ilçesine dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere giden Vali Dr. Turan Ergün, Aydem Yenilebilinir Enerji firma...

Banaz ilçesine dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere giden Vali Dr. Turan Ergün, Aydem Yenilebilinir Enerji firmasının katkılarıyla projelendirilen GES (Güneş Enerji Santrali) üretim inşaat alanını inceledi. Proje hakkında bilgi alan Vali Ergün, daha sonra Jeotermal Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulacağı arazide incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Hamam Boğazı Termal Tesislerinde Yönetim Kurulu Toplantısına başkanlık etti.

Jeotermal Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısına Milletvekilleri İsmail Güneş, Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve diğer yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Vali Ergün, toplantının ardından Banaz ilçesinde jeotermal enerji ile topraksız tarım yapan Birlik Ziraat işletmesini ziyaret etti ve sonrasında Kaplangı Köyüne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Ergün, köy halkının taleplerini dinledi ve yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Düzlüce köyüne geçen Vali Ergün, Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve asfalt çalışmalarını inceledi. Ardından yeni başlayan İlçe Kaymakamı Cuma Emeç'i ziyaret ederek yatırımlar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Şehitler İlkokulunu ziyaret eden Vali Ergün, çocuklarla sohbet etti ve okul öğretmenleriyle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Yatırım programı kapsamında inşa süreci devam eden Banaz Necati Sargın Anadolu Lisesi ile Şehit Tuncay Durmuş Çok Programlı Lisesi ve Atölyelerini inceleyen Vali Ergün, süreç hakkında bilgi aldı. Öksüz Köyüne geçen Vali Ergün, şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Özcan Kaya'nın ailesini ziyaret etti ve şehidin adını taşıyan köy okulunda incelemelerde bulundu. Son ziyaretini Derbent Köyüne gerçekleştiren Vali Ergün, alt yapı çalışmalarını inceledi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yapılan protokol kapsamında tamamlanan halı sahada incelemelerde bulundu.

Vali Dr. Turan Ergün, Banaz programını tamamlamak üzere 1996 yılında Tunceli Hozat ilçesinde şehit olan Jandarma Kıdemli Çavuş Veli Uludağ'ın ailesini ziyaret etti. Ardından sosyal medya için etiketler: #Banaz #ValiErgün #İnceleme #Ziyaret