Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi uyardı

TAKİP ET

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), geçen zamanlarda yaşanan sağanak yağışlı havada ortaya gelen münferit su baskınları ile alakalı açıklama yaptı.

Yetkililer, yaşanan su baskınlarının hanelerin yol ile arasındaki kot farkından kaynaklandığını belirterek, özel mülkiyet sınırları ortamında yer alan kanalizasyon bağlantılarının sorumluluğunun ev sahiplerinde olduğunu vurguladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, özel mülkiyet sınırları ortamında kalan parsel bağlantıları ve buna bağlı olarak bodrum ve zemin katlarda alınması gereken mecburi önlemlerin hane sahiplerinin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz zamanlarda yaşanan sağanak yağışlarda münferit noktalarda hanelerin yol kotunun altında kalması namacıylaiyle su baskını yaşandığını ifade ederek, mevzuat kapsamında bodrum katı ya da hat düzeyinin altında kalan hanelerde alıncak mecburi olan önlemlerin vatandaşlar doğrulusunda alınması gerektiğinin bir kez daha altı çizildi. Önlem alınmayan noktalarda da yağışlı zamanlarda kanal taşma bozukluğu yaşandığı belirtilirken, bodrum katı olan binalar amacıyla sıhhi tesisatlarında ve kanalizasyon bağlantılarında çek-valf, pompa ve aynısı gibi önlemlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Öte yandan yetkililer, çatı ve balkondan gelen yağmur sularının atıksu parsel bacasına bağlanmasının yoğun yağışlarda hattın taşıma kapasitesinin aşılmasına ve bodrum kat gibi düşük zeminlerde su taşkınları yaşanmasına namacıyla olduğunun altını çizdi. MASKİ yetkilileri, içersinde bulunulan kış mevsiminde benzer sorunların yaşanmaması amacıyla yurttaşların mülkiyet sınırları ortamında yer alan bağlantılar amacıyla lüzumlu önlemleri almasını istedi.