Kayseri Kocasinan Belediyesi, Modern ve Güvenli Kurban Kesim Alanıyla Hazır

TAKİP ET

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi, Erkilet Bülbül Pınarı mevkiindeki kurban kesim ve satış yerinde başarılı bir deneme kesimi gerçekleştirdi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kurban Bayramı'nda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına hazırlıklarımızı kurban kesimi denemesiyle sonlandırdık" dedi.

Modern ve Teknolojik Hazırlıklar

Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım ile birlikte basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde oluşturulan mobil kurban kesim yerinin teknolojik, hijyenik ve sıhhi bir kesim alanı olduğunu vurgulayarak, "Tüm detayların düşünüldüğü bu alan, vatandaşlarda memnuniyet oluşturuyor ve Türkiye'de bu hizmeti başarıyla sunan nadir belediyelerden biri olmamıza olanak tanıyor" şeklinde konuştu.

Onuncu Organizasyon Heyecanı

Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Bülbül Pınarı mevkiinde hazırlanan kurban kesim ve satış alanında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için modern kesimhanelerin yanı sıra özel ekiplerin de görev alacağını belirterek, "Bu yıl onuncu organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 11 farklı noktada kesim hizmeti vereceğiz" dedi.

Hizmette Kesintisizlik ve Profesyonellik

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kurban kesim yerinde kesintisiz hizmet sunmayı amaçlıyor. Başkan Çolakbayrakdar, "Bayram boyunca herhangi bir nedenle kurbanlıklarını kaçıranlar, 0(352) 222 70 00 numaralı telefondan belediyeye ulaşabilirler. 'Kocasinan Kurban Timi' adlı özel ekip, bayram boyunca olası sorunlara hızlı müdahale ederek vatandaşların ibadetlerini huzurlu bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olacak" diye ekledi.

Türkiye'de Nadir: Modern ve Kontrollü Kesim Alanları

Kocasinan Belediyesi'nin Erkilet Bülbül Pınarı Mevkiinde kurduğu 130 bin metrekarelik alandaki kurban kesim ve satış alanları, Türkiye genelinde nadir bulunan örnekler arasında yer alıyor. 200 büyükbaş hayvan satış alanı, 84 küçükbaş hayvan satış alanı, 3 bin araçlık otopark, büyükbaş ve küçükbaş kesim üniteleri, dinlenme ve bekleme alanları ile Kocasinan Belediyesi, yaklaşık 400 personeliyle 7 gün 24 saat hizmet vermeye hazır.

Önceden Planlanmış ve Güvence Altında

Başkan Çolakbayrakdar, "Her detayı önceden planladık ve güvence altına aldık. Bu yıl da vatandaşlarımıza sorunsuz bir kurban ibadeti deneyimi yaşatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hem teknoloji hem de profesyonel ekiplerle donatılmış kurban kesim yerimizde, hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlayacağız" dedi.