Dokuz Eylül Üniversitesi, TÜBİTAK'ın 1001 Projesi ile Türkiye'ye Bilimsel Katkı Sunmaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında başvurulan projeler arasında önemli başarı elde etti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhuriyetin 100. yılında akademik faaliyetlerle Türkiye'nin küresel hedeflerine katkı sunacaklarını belirtti.

Türkiye'nin Bilimsel Gücüne DEÜ Damgası

TÜBİTAK'ın desteklediği projeler arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çeşitli disiplinlerden gelen akademisyenlerinin ve araştırmacılarının çalışmaları, Türkiye'nin bilimsel gücüne önemli katkılar sağlıyor. Rektör Hotar, "Hocalarımızın ve araştırmacılarımızın bilimsel projelerde elde ettiği başarı, akademik faaliyetlerimizin niteliğini gösteriyor. Bu başarılar, ülkemizin küresel arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Proje Kapsamında Destek Alan Çalışmalar

TÜBİTAK'ın 1001 Projesi kapsamında DEÜ'den destek alan bazı projeler şunlar:

Doç. Dr. Banu Dilek: "Mekanize Temelli Kronik Ağrı Tiplerinin Ayırıcı Tanısında Yapay Zeka Yöntemlerinin Performans Araştırılması"

Doç. Dr. Didem Öz: "Primer Progresif Afazi Hastalıklarının Ayırıcı Tanısında Makine Öğrenmesi Kullanarak Klinik, Elektrofizyoloji, Mri ve Nöron Deri ve Ekzozomda Proteomik Analiz Sonuçlarıyla Tanı Algoritması Geliştirilmesi"

Prof. Dr. Görkem Şen: "Çiftlikten Çatala-Küçük Menderes Havzasında Tarımsal Toprak ve Ürünlerde Mikroplastiklerin Dağılımı, Kaynakları ve Takibi"

Doç. Dr. Kamil Candan: "Anatololacerta (Reptilia: Sauria: Lacertidae) Cinsinin Kompleks Taksonomik Yapısının Genom-Çaplı Belirteçler ile Yeniden Yapılandırılması"

Sıla Derin: "Oyunlaştırılmış Bilişsel Yanlılık Değişiminin Okb Tanılı Bireylerde Okb Belirtileri, Obsesif İnançlar, Dikkat ve Yorumlama Yanlılıkları ve Psikolojik Sıkıntı Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi"

Türkiye'nin Geleceğine Bilimsel Katkı

Rektör Hotar, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların toplum refahı üzerinde kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Akademik temelli çözümlerle yürütülen sosyal, ekonomik, çevresel ve üretim faaliyetleri, ülkemizin ve insanımızın mutlu geleceğini şekillendiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, ülkemizin hemen her köşesine ulaşan yükseköğretim faaliyetlerine destek oluyor; bilimsel araştırmalarımızla Türkiye'nin küresel arenadaki yerini güçlendiriyoruz" dedi.