Son Dakika: Merkez Bankasında 3 isim görevden alındı

TAKİP ET

Son dakika haberine göre Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi sonrası Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı.

Yeni haftanın başlaması ile yükselişini hızlandıran dolar, 9 liranın üzerine çıktı. Hafta başından beri rekor üzerine rekor kıran kur, 9,10 lirayla bütün zamanların en yüksek civarını gördü. Bu gelişmelerin sonrasında Çankaya Köşkü'nde ani bir görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti. Bu görüşmenin sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Merkez Bankası'nda 3 üst seviye isim görevden alındı.

Buna göre; Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu delegesi Prof Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığı'na Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu üyeliğine de Prof Dr. Yusuf Tuna atandı.