MHP Milletvekili Taytak'tan Alparslan Türkeş açıklaması

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i, vefatının 26. yıldönümünde andı.

Taytak, Türk siyasi tarihinin ve büyük Türk milletinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden biri olan Alparslan Türkeş'in nesilleri etkileyen milli duyguların mimarı olduğunu söyledi. Türk-İslam medeniyeti değerlerine duyduğu derin hassasiyetle her türlü zorluğa karşı çelikten iradesiyle Türk milletine öncü olan Türkeş'in, Türk milletinin bir arada olması ülküsünü hepimizin fikir ve aksiyon dünyasına nakış nakış işlediğini belirtti.

Taytak, Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatından sonra bayrağı şanla, şerefle ileriye taşıyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Türkeş'in aziz hatırasına ve davasına sahip çıktığını, fikirlerini her daim yaşattığını vurguladı. Taytak, Türkeş'in Türk milletinin beka azmini siyaset sahnesine taşıdığını, Türkiye'yi yabancı ideolojilerin ve küresel güçlerin esaretine teslim etmediğini belirtti.

Başbuğ Alparslan Türkeş'in ülküsüz insanın çamurdan farklı olmayan bir varlık olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Taytak, Türkeş'in her zaman nesillere yatırım yaparak Türk milletinin geleceğine yön verdiğini söyledi. Taytak, her yıl 4 Nisan'da Genel Başkan Devlet Bahçeli liderliğinde Başbuğ Alparslan Türkeş'i anıp yad ettiklerini ve emanetin emin ellerde olduğunu vurguladı.

Mehmet Taytak Alparsalan Türkeş açıklama