Yüz için Nemlendirici Krem Nasıl Kullanılır?

TAKİP ET

Cilt bakımında cildin nem oranının dengelenmesi önemlidir.

Cilt bakımında cildin nem oranının dengelenmesi önemlidir. Ciltte nem kaybı cildin kuruyarak çatlamasına sebep olur. Nemsiz ciltte karışıklıkların oluşumu da hızlanır.

Cildin doğal biçimde kendisini yenileyerek sağlıklı olabilmesi icin belirli bir neme ihtiyacı vardır. Cildine özen gösterenler ve yaşlanmayı geciktirmek için cilt bakımına önem verenler; cildin nem dengesi nasıl sağlanır konusunda araştırmaya ihtiyaç duyabilirler.

Cildin Nem Dengesi Nasıl Sağlanır?

Mevsim değişiklikleri beslenme düzeni gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak zaman zaman cilt nemini kaybedebilir. Tüm cilt tipleri düzenli olarak nemlendirmeye ihtiyaç duyar.

 Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olmak için düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Yüzün nem dengesini sağlamak cilt türüne uygun kozmetik ürünleriyle mümkündür. Ayrıca evde doğal nemlendirici krem de hazırlanabilir. Kuru ciltler yüz nemlendirme kremi tarifi için balmumu, zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı benmari olarak karıştırılarak ocaktan alındıktan sonra E vitamini eklenir. Karışım soğuduğunda krem kıvamını alacaktır. Krem gündüzleri temiz cilde uygulanabilir.

Yüz Nemlendirici Krem Nasıl Kullanılır?

Yüz nemlendiricileri genellikle temiz bir cilt üzerine sabah da akşam seklinde uygulanmaktadır. Nemlendirici gündüz ve gece kremleri günlük bakımın önemli bir parçasıdır. Kuru ciltler banyo sonrası nemlendirici krem uygulanarak cildin nemini koruyabilirler.

Yüz nemlendiricisi uygularken daha etkili sonuç alabilmek için düzenli olarak peeling yapılmalıdır. Ölü deri hücrelerinden temizlenmiş bir cilt üzerinde nemlendirici daha iyi nüfus eder.

Yüz nemlendirici krem kullanırken dikkat edilmesi gerekenler;

l Kuru ciltler nemlendirici kremi banyo sonrasında kullanmalıdır,

l Gündüz ve gece için farklı nemlendirici krem kullanılmalı, gündüz kremleri yatmadan önce uygulanmamalıdır,

l Fondöten uygulamasından hemen önce nemlendirici krem kullanılmışsa; fondöten sürülmeden önce yaklaşık 15 dakika beklenmelidir,

l Cilt tipine uygun nemlendirici kullanmaya dikkat edilmelidir,

l Nemlendirici çok ince bir tabaka halinde sürülmeli, boca edilmemelidir. Özellikle yağlı ciltlerde uygulanan fazla krem tonikle inceltilebilir.