Yöresel Gıda Pazarı Sevgül Batur şimdi kocaman bir aile

TAKİP ET

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki girişimci genç kadın Sevgül Batur kurduğu Yöresel Gıda Pazarında hem üretiyor hem de Türkiye'nin tüm illerine internet üzerinden satış yapıyor.

Sevgül Batur Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışırken kendi evi için yaptığı reçeller beğenilince okuldaki işinden ayrılıp kendi işini yapmaya karar verdi.

Batur, Afyon Kent Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi.

Bu işe başlama kararı verdiğimde hiç sermayem yoktu. İlk başta 300-400 TL gibi bir sermayeyi temin ettikten sonra pazardan biraz meyve birazda kavanoz aldım. İlk üretimlerim 2-3 kğ gibiydi. Sonra talepler artınca üretim miktarını da artırmaya başladım. İnternette ve sosyal medya hesaplarımda bu ürünleri tanıtmaya başladım. Ürünlerimiz herkes tarafından büyük bir ilgi gördü. Talepler fazla olunca da artık kazanlar halinde üretim yapar bir firma haline geldik. Yöresel Gıda Ürünleri ile ilgili tüm sertifikalarımızı aldık. Tabiî ki  bu üretimleri yaparken tek başıma yetişemezdim. Üretimimizi evimizin bahçesine taşıdık ve mahallemizde bulunan 15 kadın yardımcıyı da işe aldık. Kadınlara istihdam sağladığımız için çok mutluyuz. Personel sayımız yaz aylarında daha da yükseliyor.

BU GÜNLERDE EN ÇOK HANGİ YÖRESEL ÜRÜN İLGİ GÖRÜYOR

Sevgül Batur, bu günlerde en çok Kozalak Şurubu müşterilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Çünkü kozalak şurubunun faydaları saymakla bitmiyor. Kozalak şurubunun özellikle solunum rahatsızlıkları, öksürmede, balgam, bronşit gibi hastalıkların şifa sunulduğu biliniyor. Astım rahatsızlıklarında da tedavi edici bir etkiye sahip. Çam Kozalağı akciğerin temizlenmesine yardımcı oluyor, akciğer rahatsızlıklarına neden olan ve sigara gibi zehirli dumanların kalıcı zararlarını da ortadan kaldığı açıklanmaktadır. Birçok doktor müşterimizde kozalak şurubundan sipariş veriyor. Uzman bilim insanları çam kozalağının işlenmesi, yağının çıkartılması ya da reçel yapılmasıyla ve tüketilmesi halinde tüm kış boyunca hastalık geçirmeyeceğini belirtmektedirler. Bağışıklığı arttıran bir etkiye sahip olan Çam Kozalağı, nadir bulunan özel bileşenleri içeriğinde barındırmaktadır.


İHRACATÇI SERTİFİKASINA BAŞVURDUK

Türkiye’nin tüm illerine verilen siparişlerimizi özenle hazırlayıp aynı gün kargoya veriyoruz. Sipariş veren müşterilerimiz ürünlerimizden oldukça memnun. Bunu müşteriler tarafından tarafımıza geri dönüşler ile görüyoruz, buda beni ve tüm çalışma arkadaşlarımızı mutlu ediyor. Yurtdışından da ürünlerimize büyük talepler var. Yurtdışına sipariş gönderebilmemiz için İhracatçı sertifikasına ihtiyacımız vardı. Sertifika başvurumuzu yaptık ve kısa bir süre içerisinde Yurt dışından da siparişleri kabul etmeye başlayacağız.


TEMİZLİK GÖREVLİSİ OLDUĞUM OKULDA KONFERANS VERDİM

Bu işe başlamadan önce temizlik görevlisi olarak çalıştığım okul tarafından kadın girişimciler üzerine bir konferans programı düzenlendiği ve bu programda benimde konferans vermem rica edildi. Ben de okul yönetiminin isteği üzerine bu ricalarını kırmayarak konferans verdim. İş sürecinden ayrıldıktan sonraki tüm girişimlerimi onlarla paylaştım. Girişimcilik cesaret ister, bende evlatlarımın desteği ile bu yola çıkmıştım. Günümüzde girişimci kadınlarımıza daha çok ihtiyacımız vardır. Çünkü tüm doğa yaratıcılık ve üretkenlik üzerine kuruludur. Ekonomi de öyledir. Bu nedenle kadınların üstün yanı olan üretkenlik ve yaratıcılıktan gelen gücünü ekonomiye de  mutlaka kazandırmaları gerekmektedir. Ne kadar çok kadının ekonomiye ve çalışma hayatına katkı söz konusu ise o ülkenin gelişmişlik seviyesi de aynı derecede artar. Bizler kadınlarımızın işgücüne katılımını kadın girişimciler sayısını artırmalıyız dedi.



Bizlerde Afyon Kent Haber olarak Yöresel Gıda Pazarı Sevgül Batur’a verdiği röportajdan dolayı teşekkür ediyor ve tüm ekibine başarılar diliyoruz.

SİPARİŞLER İÇİN : 05432196263
YÖRESEL GIDA PAZARI  - SEVGÜL BATUR
NAZLI KÖY ÜRÜNLERİ  / NAZİLLİ / AYDIN







yöresel gıda pazarı yöresel gıda pazarı nazilli yöresel gıda pazarı nazilli instagram sevgül batur aydın haber nazlıköy