Üst Göz Kapağı Ameliyatı

TAKİP ET

Göz çevresi elastik bir yapı olmasına rağmen yaşın ilerlemesiyle beraber kollajen üretimi azalmakta ve hücre yenilemesi yavaşlamaktadır.

Göz çevresi elastik bir yapı olmasına rağmen yaşın ilerlemesiyle beraber kollajen üretimi azalmakta ve hücre yenilemesi yavaşlamaktadır. Dolayısıyla cilt ve göz çevresi zaman içerisinde bu elastikiyetini kaybetmektedir. Yukarıdan aşağı doğru yaşlanan yüzde ilk deforme olan alan göz kapaklarıdır. Yaşlanan göz kapakları görünümü daha yorgun, yaşlı ve donuk bir ifade oluşturmaktadır.

Üst göz kapağı ameliyatında temel amaç oluşan deformasyonların giderilmesi ve genç bir görünüm elde edilmesidir. Üst göz kapağı estetiğinde elastikiyetini kaybetmiş ve gevşeyerek sarkmaya başlayan ve fıtıklaşan yağ dokularına müdahale edilmektedir. Üst göz kapağı ameliyatı bir seansının ortalama olarak 45 dakika süren, genel anestezi, lokal anestezi veya sedasyonla yapılan bir ameliyattır.

Üst göz kapağı ameliyatı için doğru zaman ciltte kollajen üretiminin azaldığı, cildin deformasyona uğramaya başladığı 30'lu yaşlardan sonradır. Bu yaş sınırı hem kalıcılık hem de güçlü etki için oldukça önemlidir. Bu yaşların öncesinde üst göz kapağı için dolgu uygulamaları yapılabilmekte ve etkin sonuçlar elde edilebilmektedir. 30'lu yaşlardan itibaren dolgu uygulamalarının etkisi azalacağı için üst göz kapağı ameliyatı daha etkili bir tercih olacaktır.

Üst göz kapağı ameliyatı için uygun kişiler yaş alma, genetik faktörler veya çevresel nedenlerden dolayı üst göz kapağında gevşeme, sarkma, bolluk oluşmuş kişiler, ameliyatsız uygulamalar üst göz kapağını gerginleştirmede yetersiz kalan kişiler, gevşeyen göz kapağının görüşünü etkileyen kişiler üst göz kapağı ameliyatı için uygun adaylardır.

Üst göz kapağı ameliyat sürecinin hazırlığı için ilk olarak konsültasyon muayenesi esnasında tıbbi geçmişin, kronik hastalıkların, sürekli olarak kullanılan ilaçların bildirilmesi gerekir. Bunun yanı sıra ameliyattan on gün önce kan sulandırıcı ilaçların, sigara ve alkolün tüketimi bırakılmalıdır. Sigara ve alkol kullanımı hem kanama riskini arttırmakta hem de iyileşme sürecini yavaşlatmaktır.

Üst göz kapağı ameliyatı steril koşullarda ve uzman kişiler tarafından yapıldığında son derece konforlu ve güvenilir bir ameliyattır. Ameliyata başlamadan önce üst göz kapağındaki fazla deri muayene esnasında belirlenen ölçüde çizilir ve işlem sırasında müdahale edilecek alan belirlenmiş olur. Üst göz kapağı ameliyatı yapılırken hasta sedasyon veya lokal anestezi altındadır dolayısıyla ağrı veya acı hissetme ihtimali oldukça düşüktür. Gerekli çizimler üst göz kapağının üzerinde yapıldıktan sonra ameliyat ekibi gerekli sterilizasyonu yapar ve göz kapaklarının tam kıvrım noktasında bir çizim takip edilerek kesi atılır. Bu kesi atıldıktan sonra cilt altı dokular yeniden şekillendirilir ve sarkan deri alınır. Bu deri de alındıktan sonra yine göz kapağının kıvrım yerinden yani kesi atılan yerden ince bir dikiş atılır ve göz kapaklarına ince bantlar yapıştırılarak işlem tamamlanır. Bu işlem tek başına yapıldığında ortalama olarak 45 dakika sürmektedir.

Üst göz kapağı ameliyatı sonrasında hastaların hastanede kalmalarına gerek duyulmamaktadır. Ameliyatın olduğu gün güvenle taburcu olup evlerine gidebilirler. Ameliyattan sonraki ilk 24 saat içerisinde göz çevresine soğuk kompres yapılmalı ve bu kompres sayesinde şişlik minimum seviyeye indirilmelidir. Ameliyattan sonraki 2-3 gün sonra kontrol muayenesine gidilmeli bu muayenede bandajlar çıkartılmalıdır. Üst göz kapağı ameliyatı sonrasında iyileşme süreci hızlıdır. Ameliyattan 5-6 gün sonra hastaların sosyal ve iş hayatlarına dönmesi kısadır. Ameliyattan 1 hafta sonra hastaların makyaj yapmasında herhangi bir sakınca görülmemiştir. Göz kapaklarının tam olarak şeklini alması ise 6 ay sürmektedir. Ayrıca doğru bir planlama sayesinde ameliyat izi çok iyi bir şekilde gizlenebilir ve neredeyse izsiz bir ameliyat gerçekleştirilmiş olunur. Bu izin istenilen kıvama gelmesi 6 ay ila 1 yıl arasında değişebilmektedir.

Güvenilir ve konforlu operasyonlar olan üst göz kapağı estetik ameliyatları ile hastaları arzuladığı daha genç bakışlara kavuşturmak mümkündür. Ancak burada unutulmamalıdır ki günün sonunda estetik ameliyat da olsa her müdahalenin belirli bir sınırı bulunmaktadır. Dolayısıyla diğer estetik operasyonlarda olduğu gibi üst göz kapağı estetik ameliyatlarında da hastalar beklentilerini gerçekçi düzeyde tutmalıdırlar. Üst göz kapağı estetik ameliyatı sonrasında göz çevresinde daha genç bir görünüm elde edilmekle birlikte operasyon sonrasında kişilerin görüş açılarında dahi iyileşmeler olmaktadır. Üst göz kapağının üzerine toplanan fazla derinin alındığı bu operasyonlar sonrasında kişiler daha iyi bir görüş açısı kazanmaktadır.  https://www.senelplastikcerrahi.com/ust-goz-kapagi-ameliyati/

üst göz kapağı ameliyatı üst göz kapağı ameliyatı fiyatı üst göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır