Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden yangın kampanyası!

TAKİP ET

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelindeki il ve ilçelerde hizmet veren 763 Ziraat Odasının da katılımı ile yangın afetinde zarar gören çiftçiler ve yanan alanların ağaçlandırılması amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Türkiye’nin çoğu bölgesinde birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla sarsıldığını bildiren TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zarar gören çiftçilere yardım ellerini uzatacaklarını söyledi.

Yapılacak yardım ve ağaçlandırma çalışmalarıyla alakalı bilgi veren Bayraktar, “Birliğimiz koordinasyonunda Türkiye’nin dört bir yanındaki il ve ilçelerde etkinlik gösteren 763 Ziraat Odamızın da katılımı ile yangın afetinde zarar gören çiftçilerimiz ve yanan orman alanlarının ağaçlandırılması amacıyla yardım kampanyası başlattık. Ziraat Odası Başkanlarımızın da katıldığı hasar teşhis heyetleri, yangınlardan büyülenen çiftçilerimizin, en başta hayvan varlıkları olmak üzere evleri, müştemilatları, ekili ve dikili alanları, seraları, traktörleri, tarım alet ve makinelerinin zararlarıyla alakalı teşhislerini sürdürüyorlar. Hem de yangının çıktığı günden itibaren Türkiye'nin dört bir yanındaki Ziraat Odalarımız da, yangından büyülenen bölgelerimizdeki Ziraat Odalarımız vasıtasıyla, afetten zarar gören çiftçilerimizin acil greksinimlerini gidermek üzere seferber oldular. Çiftçilerimizin esas gereksinimleri ile eş güdümlü bilhassa hayvancılık yapan çiftçilerimizin hayvanları amacıyla lüzumlu olan yem, saman ve ot gibi greksinimlerini da karşılamaya devam ediyorlar" diye konuştu.

763 Ziraat Odamızın katılımı ile başlatılan yardım kampanyasından elde edilecek gelirle çiftçilerin yaralarını saracakların ifade eden Bayraktar, "TZOB ve Ziraat Odalarımız olarak imkânlarımız ölçüsünde her daim desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.