Türkiye'nin dolar zengini illeri belli oldu: Bakın Afyonkarahisar kaçıncı sırada yer aldı?

TAKİP ET

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'nun açıklamasına göre, Türkiye'nin dolar zengini illeri listesinde beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı. Peki Afyonkarahisar bu listede kaçıncı sırada yer aldı?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), illere göre döviz mevduatı verilerini paylaştı. Bu verilere göre ilan edilen Türkiye'nin en dolar zengini illeri listesi, beklenmedik sonuçlarla şaşkınlık yarattı. Birinci sıranın Kırşehir'i alması, büyükşehirlerin ilk 10 sırada yer alamaması ve Afyonkarahisar'in listenin 15. sırasında bulunması, dikkat çeken ayrıntılar oldu.

Döviz Zengini İllerin Sıralaması

Türkiye'nin dolar zengini illeri listesi açıklandı. BDDK'nın resmi verilerine göre Kırşehir, yüzde 52'lik döviz mevduatı payıyla listenin zirvesinde yer alırken; Aksaray yüzde 51.4 ile ikinci, Yozgat ise yüzde 50 ile üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü ve beşinci sırayıyse yüzde 49.2 ile Nevşehir ve yüzde 48.4 ile Bayburt aldı.

Aksaray İkinci Sırada Yer Aldı

Listede özellikle Aksaray'ın ikinci sırada yer alması, 2016 yılında hayvan pazarında yaşanan eşsiz bir olayı akıllara getirdi. O tarihlerde, Amerika ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yaptırım kararı aldığı bir dönemde Aksaray'daki hayvan pazarında toplanan kalabalık, "Pazarımızda Dolar ve Euro Geçersizdir" yazılı pankartlar asmış ve dolar üzerinden alışveriş yapmayacaklarını duyurmuşlardı.

O dönemde bazı hayvan yetiştiricileri de dolarları yerlere atarak üzerine basmış, başka bir grup ise dolar yakarak olayları protesto etmişti. Bu olaylar, Aksaray'ın döviz zengini iller arasında ikinci sırada yer almasını manidar kılıyor.

Listede Beklenmedik İsimler

BDDK tarafından yayımlanan listede, döviz zengini iller arasında 15. sırada Afyonkarahisar'ı görmek de şaşırtıcı bir ayrıntıydı. Büyükşehirlerin ilk onda yer almamasının yanı sıra, Afyonkarahisar gibi bir ilin de döviz zengini iller arasında yer alması, liste üzerinde detaylı analizler yapılmasına sebep olacak gibi görünüyor.

Türkiye dolar Afyonkarahisar Afyon haber