TCDD 7.Bölge 27. yaşını kutladı!

TAKİP ET

1 Kasım 1993 senesinde hizmete açılan TCDD 7. Bölge Müdürlüğü'nün kuruluş yıl dönümü sosyal mesafe içinde açık alanda Demiryolu STK başkanları ve Bölge Müdürlüğü personelinin katılımıyla kutlandı.

TCDD 7. Bölge Sosyal Tesisleri Kır Bahçesinde gerçekleştirmiş olan kutlama programı açılış konuşmasında TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, “Demiryolu hizmetlerinin etkinliğini artırmak üzere, yeniden yapılanma sürecinde TCDD Bölge yapılanmasını 6’dan 7’ye çıkarılarak Afyon merkezli 8 ilden ( Afyon, Kütahya, Eskişehir, Balıkesir, Konya, Isparta, Burdur, Denizli ) teşkil 1 Kasım 1993 senesinde TCDD 7. Bölge Müdürlüğü kurulmuştur’’ dedi.

Bölge Müdürü konuşmanın devamında ise;  Bölgemiz demiryolu hatlarımızın yenileme çalışmalarını tamamladık, elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerimiz devam ediyor, Gar ve İstasyonlarımızda yapmış olduğumuz düzenleme ve restore çalışmaları, Ali Çetinkaya Gar sahasındaki peyzaj çalışmalarımızda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Demiryolu hatlarımızı devamlı bakım ve iyileştirme çalışmalarıyla konforlu ve güvenli halde tutuyoruz. TCDD olarak, milletimize en kaliteli hizmeti sunabilmenin bilinci ile hızlı, güvenli ve konforlu yeni ulaşım projelerini devam ettirirken, sosyal ve kültürel projelerde de yer alıyoruz. Tren elemanlarımız ile kış mevsimi ilk sırada olmak üzere, her mevsim trenlerin güvenli ve aralıksız bir şekilde işletilmesi için geceli-gündüzlü görev yapan fedakâr çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
Kutlama programına Bölge kuruluşunda büyük emeği olan, Maliye, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanlarından hemşerimiz İsmet Attila, video konferans ile katılarak personeli selamladı. Bölge kuruluş çalışmalarını ve o günlere ait anılarını personel ile paylaştı.

Bölge kuruluş döneminde çalışan, o günlere şahitlik eden Bölgemiz Emlak Müdürlüğü personeli Osman Batur’da; o günlere ait hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

Program sonunda Bölge Müdürü Adem Sivri, Kuruluş günlerine tanıklık eden Osman Batur’a demiryolu sembolü sergisof köstekli saat takdim ederek katılımı sebebiyle teşekkür etti.


tcdd afyon haber