Staj ve çıraklık sigortası mağdurları adalet istiyor!

TAKİP ET

Staj ve çıraklık sigortası EYT düzenlemesinde başlangıç sayılacak mı? İşte detaylar..

Staj ve çıraklık sigortasının EYT kapsamında olup olmadığı staj mağduırları tarafından merakla bekleniyor.

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinden faydalanması beklenen 1.5 milyon kişi için önemli açıklamalarda bulundu.

Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1999 yılı öncesinde 5000 bin prim gününü dolduran erkekler için 25, kadınlar ise 20 yıl şartına getirenlerin EYT’nin kapsamında olduğunu ifade etmişti.

EYT düzenlemesinde son aşamaya gelindi. Ülke gündemine ilişkin kararların alındığı Kabine Toplantısı dün gerçekleştirildi.

EYT'DE PRİM GÜN ŞARTI DEĞİŞMEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada prim gün şartının değiştirilmediğine dikkat çekerek 1999 yılı öncesinde 5000 prim günü, erkekler için 25 kadınlar için ise 20 yıl şartını yerine getirenlerin EYT düzenlemesinden faydalanacağı bilgisini paylaşmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan EYT düzenlemesiyle ilgili olarak "Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız "dedi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI EYT’DE BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada çalışmanın devam ettiğini ve EYT’nin Ocak ayından sonra uygulamaya alınacağına dikkat çekmişti.

Staj ve çıraklık sigortası hakkında çok merak edilen soruya yanıt veren Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." ifadelerini kullandı.

STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI PANKART AÇTI

Staj Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri Büyük Birlik Partisinin Kocaeli Mitingine katılarak Staj mağdurları pankartı açarak seslerini duyurdular  

STAJ MAĞDURLARI: STAJ VE ÇIRAKLIK YOKSA OY YOK

Sosyal Medya gruplarında haklarını arayan staj mağdurları Çıraklık ve staj yoksa oy yok şeklinde paylaşımlarına devam ediyorlar. 

İşte Staj ve Çıraklık Mağdurlarının paylaştığı yorumlardan bazıları:

- Bizi mağdur edeni bizde sandıkta gereken cevabı veririz

- Sülaleme oy verdirmemek için herşeyi yapacağım

- Bizler çıraklık okul mezunları haftanın 5 günü çalıştık ve 3 sene 1 gün okula gittik diğer günler çalıştık ve ben kendimden örnek verirsem hep tehlikeli işler yaptım çatılarda çalıştım. Okul döneminde fabrikalarda asitli ortamlarda çalıştık makina montajları yaptık ve bana bu şartlarda sadece sağlık sigortası ödendi ve ben hakkımı bu işte parmagı ve emegi olan herkese hakkımı helal etmiyorum ve ayrıca biz günde 10 ve 12 saat çalışıyorduk

- 2023 de de onlar üzülecek Oy yokkkkkkkk

- Çıraklık sigortası eyt kapsamına alınsın bizi üzeni bizde uzeriz bizleri küçümsemeyin

- Staj yoksa oyda yok hakimiz olanı vermeyene oy yok net

- İnşallah recep Tayyip erdoğan başkanımız bu işi çözer diye umut ediyorum

- Ben üç yıl stajerlik yaptım ben bilseydim böyle olacağını sigortamı öderim yazık bu hak değilmi. Oyda yok ve üç yıl boyunca askeri ücretin ücte birini ücret karşıliği maaş aldık bu çalışmak değilmi

- Stajiyerlerin sesine kulak verin

- Staj geçmezse bizden oy moy yok bize değil kendinize bir iyilik yapın stajı geçirin oyu kapın illa ki staj madurları seçime yön verecek çok büyük bir kitleyiz sadece biz değil oy için çevremizdekileride yönlendireceğiz keyfiniz bilir staj maduru alın teri kul hakkıdır.....

- Ben staj maduruyum. Zannediyorlar ki benim 1 oyum var 

- Herşey karşılıklı staj var oy var staj yok oy da yok kusura bakmayın partiler

- Yani staj yoksa oy neden olsun

- Hakkımız olanı istiyoruz. Staj ve çıraklık sayılsın

- Borçlanmanın kanunda yeri var yok sayılamaz.

- Biz çıraklık yaptık sabah saat 8 akşam 20 çalıştık 1993 yılında okuldan elimize sgk numarası verilip kandırıldık. Bize sgk girişiniz yapıldı denilmeseydi ben 1998 yılında yaşım 18 olduğunda siğortamı başlattırır bu duruma düşmezdim ne zaman öğrendim bu numaralar Geçersiz diye 08.09.1999 tarihinde o zaman iş yerime tepkimi gösterdim ve 17.09.1999 tarihinde siğortamı başlattılar fakat iş işten geçmiş oldu hakkımı helal etmiyorum 6 bin günüm var ben 9 gün ile kaçırıyorum. 17 yıl daha bekleyeceğim nerede adalet, nerede Devlet.. gibi paylaşımlara yer verdiler

staj mağdurları staj mağdurları eyt staj mağdurları derneği staj mağdurları haberleri